"Alulértékelik az NB I-et" - Lanzafame újjáépítené magát Kispesten

Feltöltve: 2013, február 1 - 21:24 Frissítve: 2013, február 1 - 23:25

Davide Lanzafame nem érti, miért fogadják kétkedve több helyen Magyarországra igazolását. A Honvéd új szerzeménye a csakfoci.hu-nak elmondta, túlzásnak tartja azt, hogy folyton arról faggatják, mi a kihívás számára a magyar bajnokságban. Az olasz élvonalbeli Cataniától érkezett támadó, aki korábban Alessandro Del Pieróval is együtt futballozott a Juventusban, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy hosszabb távon is a Honvéd játékosa legyen, bár ez nem csak tőle függ. A fővárosi klub a nevek alapján mindenképpen sikeres átigazolási szezont tudhat maga mögött, ami mögött George F. Hemingway tulajdonos elmondása szerint nagyon nehéz és bonyolult munka van.

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: Yannickért nem kapott ajánlatot a Loki - kattints!

Korábban beszámoltunk a Honvéd pénteki sajtótájékoztatójáról, amelyen bemutatták a keret új futballistáit. A Catania csatára, Davide Lanzafame és a Juventus kötelékébe tartozó Raffaele Alcibiade fél évre kölcsönbe érkezett, Leandro Martinezt és Claudiu Pascariut próbajáték után igazolták. Az akadémisták közül Bobál Gergely, Csábi Mihály, Lőrinczy Attila és Holender Filip is az első csapat tagja lett, George F. Hemingway tulajdonos pedig elmondta, egy ballábas védő is érkezhet még, akinek kiléte egyelőre nem publikus, de olyan futballistáról van szó, aki mindenképp erősítést jelent majd.

Marco Rossi vezetőedző így foglalta össze a felkészülés eddigi történéseit.

– Minőségi játékosokkal erősödtünk, minden adott a jó szerepléshez tavasszal. A klub stratégiája világos, a fiatal futballistákat be kell építeni a csapatba. Mivel ehhez időre van szükség, így ezért jöttek olyan futballisták is hozzánk, akik ugyan még fiatalok, de már hatalmas tapasztalattal rendelkeznek. Ez is szükséges ahhoz, hogy az elvárt szinten folytatni tudjuk a munkát. Összességében azt mondhatom, bizakodva nézünk az előttünk álló szezon elé – nyilatkozta a tréner.

A Honvéd ígéretes labdarúgót fogott az átigazolási piacon a korábban a Serie A-ban is szereplő támadó, a 25 éves Davide Lanzafame megszerzésével, aki a csakfoci.hu-nak elmondta, nem okozott számára túl sok fejtörést, hogy elfogadja-e a Honvéd ajánlatát.

– Amint értesültem a lehetőségről, amit a Honvéd felajánlott, villámgyorsan döntöttem és elfogadtam azt. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, nyitottan és pozitívan állok karrierem következő szakaszához. Szerettem volna kipróbálni magam külföldön is, ezért is választottam a Honvédot, de sokat nyomott a latban a klub hírneve, Puskás és a többi híres játékos. A sok pozitívum mellett viszont van olyan dolog is, amely nem tetszett: túl sokszor szembesültem negatív hozzáállással, néha szeretik túlhangsúlyozni a dolgok rosszabbik oldalát. Ezt elsősorban arra értem, hogy meglátásom szerint a magyar sajtó alulértékeli a saját bajnokságát. Engem nagyon meglepett az, hogy itt hitetlenkedve kérdezték tőlem, hogy miért kihívás nekem Magyarországon futballozni a Serie A után. Szerintem ez rossz hozzáállás, számomra megtiszteltetés, hogy a Honvédba igazolhattam, nekem ez nem visszalépés, hanem egy nagy lehetőség a megújulásra. Azt szeretném, ha mindenki így látná ezt, és bizakodva nézne a jövőbe.

A támadótól arról is érdeklődtünk, elképzelhetőnek tartja-e azt, hogy a féléves kölcsönszerződés után is marad Kispesten.

– Most érkeztem, most kezdtem a munkát a csapatnál. Egy futballista karrierjében a játékjogával rendelkező kluboknak is van szava, tehát nemcsak tőlem függ ez majd, de miért tartanám kizártnak, hogy hosszabb időt töltsek el Kispesten. Vannak célok, kiharcolhatjuk a szereplést a nemzetközi porondon. De erről korai még beszélni, egyelőre a magam részéről igyekszem minél előbb akklimatizálódni – mondta Lanzafame, aki feltérképezte már az NB I-et.

– Informálódtam a bajnokságról, ismerem azokat a magyar csapatokat is, akik majd az ellenfeleink lehetnek a bajnokságban. Jó pozícióban vagyunk ahhoz, hogy elérhessük céljainkat, közel vagyunk a dobogóhoz és a kupában is ott vagyunk a legjobb nyolc között.

Egy újságírói kérdésre a futballista Alessandro Del Pieróról is szót ejtett, akivel a Juventusnál együtt futballozhatott egy ideig pályafutása elején.

– Nagyon szerencsés vagyok, hogy Del Pieróval is együtt játszhattam. Hatalmas futballista, egy igazi példakép, de természetesen én a kisujjáig sem érhetek fel.

Ahogy Lanzafame, úgy a szintén friss szerzemény, az argentin származású Leandro Antonio Martinez is szerepelt már az olasz utánpótlás-válogatottban. A 23 éves szélső röviden bemutatkozott a kispesti szurkolóknak, és céljairól is beszélt.

– Szüleim az Argentínában akkoriban dúló gazdasági válság miatt költöztek Olaszországba, ekkor én 14 éves voltam. A Parma figyelt fel rám, ott indult olaszországi pályafutásom, majd több csapatnál is megfordultam, játszottam az olasz korosztályos válogatottban. A Cremonese játékosaként kaptam ajánlatot a Honvédtól, és azt hamar elfogadtam. Egy játékosnak nagyon motiváló tud lenni, ha az általa választott csapat több versenysorozatban is érdekelt, tudom, hogy a Honvéd is három színtéren versenyez. Ideális helynek tűnik számomra ahhoz, hogy a saját céljaimat, és a klubét is elérjem. (FOTÓ: HONVEDFC.HU)

A nevek alapján úgy tűnik, sikeres átigazolási időszakon van túl a Honvéd, a megállapítás ellen George F. Hemingway tulajdonos sem tiltakozott.

– Minden évben szeretnénk természetesen a lehetőségekhez képest a legjobb játékosokat megszerezni, van amikor így, van amikor úgy sikerül. Azt tudni kell, hogy egy olyan futballista leigazolása, aki Serie A-s csapatból érkezik, nagyon-nagyon nehéz és bonyolult folyamat. Ehhez elengedhetetlenek azok a nemzetközi kapcsolataink, amelyek szerencsére egyre jobban kiépültek az elmúlt évek alatt – nyilatkozta a tulajdonos, aki hozzátette, koncepciójuk szerint elsősorban fiatal játékosokban gondolkodnak.

– Egy élő szerződéssel rendelkező magyar játékost leigazolásánál a piac ismeretében jobb választásnak gondoljuk azt, hogy olyan fiatal külföldiekkel erősítsünk, akik tehetségesek, éhesek a sikerre, és adott esetben van tapasztalatuk is. Személy szerint nagyon tisztelem és elismerem azokat a rutinos itthoni játékosokat, akik erősségei az NB I-nek, például egy Kabátot vagy egy Keneseit, de a mi utunk nem ők, hanem a fiatalok – mondta George F. Hemingway a csakfoci.hu-nak.

ITT A CSAKFOCI.HU: 1-jétől új a nevünk! | Tedd a kedvencek közé! | Lájkold a Facebookon!

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON