14 ezres stadion épülhet Szegeden 2014-re - cél az NB I

Feltöltve: 2013, február 18 - 11:45 Frissítve: 2013, február 18 - 13:23

Készen állnak a tervek, és az anyagi háttér is megvan arra, hogy 2014-re egy 11-14 ezer férőhelyes új stadion épüljön Szeged városában - erről Gálhidi György, az NB II Keleti csoportjában szereplő alakulat vezetőedzője beszélt a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában. A szakember a beruházáshoz illeszkedve komoly álmokat, terveket dédelget. Tavaszra a bentmaradás a feladat, utána viszont azonnal célba vennék az első osztályt a Tisza partján.

ÁTIGAZOLÁSOK: Megtalálta Varga utódját a Loki - kattints!

A 12. helyről várja a folytatást a Szeged a Ness Hungary NB II Keleti csoportjában. Az alakulathoz a télen új edző érkezett Gálhidi György személyében, akinek feladata az lesz, hogy bent tartsa a gárdát az egycsoportossá váló másodosztályban. A szakember saját kihívásai mellett a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában arról is beszélt, a háttérben milyen munkálatok zajlanak a Tisza-parti városban.

– Készen vannak a tervek, megvan az anyagi háttér egy komoly stadion építésére Szegeden. Úgy tudom, a tervek elfogadásánál tart a dolog, és megvan a terület, megvan a háttér, ami a beruházáshoz kell. Úgy tudom, hogy nyáron elkezdődnek az építkezések, én 2014-et tudom az átadás dátumának. Egy 11-12, vagy 13-14 ezres stadion épülhet nagyon komoly felszereltséggel – fogalmazott.

Egy modern létesítményhez a legmagasabb osztályban játszó csapat dukál – ezt is szeretnék mielőbb elérni a kék-feketék.

– Racionális játékot, gólra törő, támadó felfogású csapatot szeretnék látni. És azt, hogy szervezett, tudatos támadójáték mellett ne nyíljunk ki. A cél természetesen a bentmaradás, ez természetesen alapvető fontosságú az én jövőm szempontjából is. Utána a terveim szerint egyből megcéloznánk az NB I-et. Olyan minőségben dolgoztak a játékosok a felkészülés során, amit még a korábbi NB I-es csapataimnál sem tapasztaltam, tehát az anyag jó – nyilatkozta a célokról Gálhidi, aki többé-kevésbé elégedett a téli átigazolásokkal.

– Komoly feladat a távozott Lisztes pótlása, hiszen ő köré építettem volna a csapatot. Érdeklődtem hiteles emberektől, és azt hallottam, hogy ez a csapat erősítés nélkül is alkalmas lenne a bentmaradásra, de jól is erősítettünk. A védelem szélén jelenthetnek komoly erősítést az újak, és találtunk egy olyan támadó középpályást is, aki mélységből nagyon jól ér oda a befejezésekhez. Viszont olyan irányító típust, mint Lisztes Krisztián, aki összeszedi a labdákat, meghatározza a játék ritmusát, és még gólveszélyes is, sajnos nem sikerült találni. Érkezett ellenben egy nagyon erős szlovák center fiú.

A Szeged 2011 együttese március 2-án kezdi a tavaszt a Honvéd-MFA otthonában. (FOTÓ: SZEGEDMA.HU)

A delmagyar.hu egy hétvégi cikke szerint elképzelhető, hogy bevételkieséssel is kell kalkulálnia a szegedi csapatnak a jövőben, a 2013. évi költségvetés tervezetéből ugyanis kimaradhatnak a város különböző osztályokban szereplő labdarúgó-csapatai. Tavaly a klubok összesen 79.8 millió forintos támogatást kaptak különböző keretekből.

ITT A CSAKFOCI.HU: 1-jétől új a nevünk! | Tedd a kedvencek közé! | Lájkold a Facebookon!

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON