Így igazolhat még az NB I 16 csapata - a héten zárul a piac

Feltöltve: 2013, február 18 - 14:11 Frissítve: 2013, február 18 - 16:00

Yannick Debrecenből Kecskemétre került, a Ferencváros szerződtette a holland Quenten Martinust - két komoly bejelentés is akadt az elmúlt órákban a hazai átigazolások terén. Február 21-én zárul a magyar piac: eddig van még ideje az OTP Bank Liga 16 együttesének arra, hogy változtasson keretén - szabad státuszú labdarúgók megszerzésére van már ezt követően csak lehetőség. A csakfoci.hu körképében azt foglalta össze, milyen játékosmozgásra van még esély az említett határidőig az élvonalbeli kluboknál.

ÁTIGAZOLÁSOK: Lisztes utódját nem találja a Szeged - kattints!

Győri ETO: Cél volt, hogy a rutinos kapus, Sasa Stevanovic mögé-mellé igazoljanak valakit, aki hosszabb távon a szerb örökébe léphet, de a jelek szerint az egyeztetések megakadtak a bevallottan kiszemelt Antal Botond ügyében. Valószínűleg már nem igazol a klub, de a vezetés által hangoztatottak alapján, miszerint már hosszabb távra gondolkodnak is erősítések terén, még akár be is eshet valaki. Több olyan játékos is akad a keretben, aki esélyes a kölcsönadásra. Jarmo Ahjuperára több klub is pályázik (Siófok, Eger), de Valentin Babic, Marko Dinjar és Simon András esetében sem kizárt, hogy lesz még érdeklődő az utolsó órákban.

MTK: A télen nem volt nagy mozgás a Hungária körútiaknál, és ez minden bizonnyal így is marad.

Debrecen: Miután Yannick eligazolt Kecskemétre, több távozó várhatóan nem lesz a hajdúságiaknál. Ami az érkezőket illeti, sajtóhírek szerint a francia Mamadou Wague szerződést kap, így ő töltheti be Varga József helyét a középpályán.

Videoton: Elég nagy a csend a lehetséges érkezőket illetően, távozó viszont még akadhat – igaz, nem az alapemberek közül. Benczés Miklós, a Puskás Akadémia mestere szívesen látná együttesében a hosszabb ideje náluk készülő Nagy Dánielt, márpedig a két klub között elég könnyű az átjárás.

Bp. Honvéd: George F. Hemingway korábban még ígért egy "nagy fogást", feltehetően a védelembe, aki még nem érkezett meg.

Ferencváros: Quenten Martinus szerződtetését néhány perce jelentette be a klub, de előfordulhat, hogy lesz még követője a szélsőnek. A korábban megnézett Stanley Aborah esetében nem érkezett hír hivatalos döntésről (őt a dán Bröndby is szerződtetné), Evander Sno ügyében pedig a NEC NIjmegen térfelén pattog a labda. Mint megírtuk, hollandoknak a labdarúgó bérének egy részét is át kellene vállalni az ingyenes kölcsönadás mellett ahhoz, hogy a játékos Magyarországra jöhessen. Ricardo Moniz elmondása szerint képben van Leonardo is, mint ahogy a külföldi sajtó Juhász Roland lehetőségei között is emlegeti még mindig a Fradit.

Diósgyőr: Miután a klub és Youssef Sekour között akár bírósági üggyé is fajulhatnak a dolgok, nem lenne meglepő, ha a labdarúgó távozna Miskolcról – akár egy másik magyar csapathoz, ahol az utolsó pillanatban még szükség lenne erősítésre. Igor Gal és Savo Rakovic neve az Eger jelöltjei között is szerepel, emellett külföldre távozásukra is mutatkozik esély. A piros-fehéreket Juhász Rolanddal is kapcsolatba hozták korábban, emellett L'Imam Seydi kölcsönadását is pedzegették, a támadó viszont rendszeresen játszik az edzőmeccseken, és nem hallani újabb híreket róla.

Kaposvár: Csend van a Rákóczinál az igazolások terén. Miután az MLSZ a Pécsnek adott igazat a két klub vitájában, a mecsekaljaiaktól érkezhet játékos Miroslav Grumic vételárának egy részéért. Erre viszont akkor kerülhet sor, ha a felek meg tudnak egyezni az illető személyében.

Paks: Az utóbbi napokban nem voltak arra utaló jelek, hogy lenne még új igazolás a Tolna megyeieknél, de ez még változhat, egy védekezésben jártas labdarúgó érkezhet még.

Újpest: Már az átigazolási időszak elején sem volt tervben a keret megerősítése, és ez azóta sem változott.

Haladás: A támadó szekcióba kiszemelt Barczi Dávid eligazolt máshová, Haraszti Zsolt megsérült, Dudás Ádámot pedig, úgy tudjuk, nem engedi el a Győri ETO. A Veszprémben szereplő Predrag Bosnjakkal megvan a szóbeli megállapodás a nyári költözésről, így a balbekk esetleg egy külön megállapodás keretében akár már a télen is befuthatna a vasiakhoz. Mivel NB II-es klubjának kellene a légiós tavasszal, a Haladásnál másban is gondolkodnak. Tóth Miklós ügyvezető elmondta, felvették a kapcsolatot az Oroszországot és Bulgáriát is megjárt, jelenleg csapatot kereső Gaál Miklóssal, azaz adott esetben még ő is beeshet a Rohonci útra.

Kecskemét: Miután a lila-fehérek megszerezték Debrecenből Yannickot, vélhetően lezárultak az erősítések az alakulatnál.

Lombard Pápa: A spanyol védő, Daniel Orozco kellene a szakvezetésnek, vele még meg kell egyezni. Mouhamadou Seye Zalaegerszegre kerülhet, de neki is még dűlőre kell jutnia a zalai klubbal.

PMFC-Matias: Úgy tudjuk, Bodor Boldizsár szerződtetésére már nincsen esély. Nem lenne meglepő, ha már nem érkezne senki, Solomon Okoronkwo helyzete viszont megoldásra vár, tőle szívesen elköszönne a klubvezetés. Senkinek nem jó, ha a magas jövedelemmel rendelkező támadó az NB III-ban játszik, márpedig Márton Gábor nem számít rá. A baranyaiak a Kaposvárral is egyezkedhetnek, kit tudnának adni a Miroslav Grumic árából fennmaradt részért.

Eger: A tengelybe feltétlenül igazolnának. A hátsó alakzat közepére Diósgyőrből érkezhet Igor Gal vagy Savo Rakovic, emellett a Heves megyeiek elöljárói keresik a lehetőségét annak, hogy a tavaszra kölcsönvegyék Győrből az észt válogatott támadót, Jarmo Ahjuperát, aki nyártól biztosan Újpesten folytatja. Mészáros Ferenc korábbi játékosai között is szétnéz majd, az is biztos, hogy több külföldi labdarúgót is érkezik még próbajátékra, és az sem elképzelhetetlen, hogy Vácról igazol még az Eger.

Siófok: A védelem megerősítését megoldották a Balaton-partiak, a támadósorba viszont még kellene új arc, pláne, hogy Máté János megsérült, így jelenleg nem száz százalékos. Jarmo Ahjuperát a sárga-kékek is szívesen látnák kölcsönjátékosként tavasszal. (FOTÓ: ETO.HU)

ITT A CSAKFOCI.HU: 1-jétől új a nevünk! | Tedd a kedvencek közé! | Lájkold a Facebookon!

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON