Megvan, meddig nem játszik a Vác - interjú az angol tulajjal

Feltöltve: 2013, február 27 - 09:34 Frissítve: 2013, február 27 - 18:17

Elmaradt kupameccs a Videoton ellen, kétséges tavaszi indulás, sőt, a megszűnés veszélye - az NB II-es Vác nehéz napokat él meg. A licencvizsgálat befejezéséig halasztják a bajnoki mérkőzéseket, addig biztosan nem lép pályára a csapat. A kialakult helyzetről a leginkább kompetens személy, John Marshall eddig nem szólalt meg bővebben, de a csakfoci.hu megkeresésére vállalta, hogy kérdéseinkre válaszolva elmondja, mi is zajlik a korábbi bajnokcsapatnál, hogy mi történt a Videoton elleni kupameccsen valójában, egyáltalán kiállhattak volna-e a játékosok, ha akarnak, és hogy a háttérben milyen egyeztetések zajlottak, például az MLSZ-szel. Értesüléseink szerint egyébként 95 százalék annak az esélye, hogy a piros-kékek nem vállalják a Videoton elleni, kora esti visszavágót sem.

Kövess minket: Twitter   Facebook

Hogy érzi, mindent megtettek azért, hogy a Vác csapata megmaradjon, hogy ne kerüljön veszélybe a csapat NB II-es licence?
– Úgy érzem, igen. Nem csak én, hanem a város vezetői és a csapat tagjai is minden tőlük telhetőt megtettek az elmúlt hónapokban. A játékosok végig kitartottak a nehéz helyzetben is mellettem. Nagyon sajnálom, hogy eljutott eddig ez az ügy Vácon, de én már nem tudok mit tenni. Az ősszel többször egyeztettem az MLSZ-szel, hogy közösen megoldást találjunk, de ezek sajnálatos módon nem vezettek eredményre. Kíváncsian várom a fejleményeket és bízom abban, hogy az MLSZ döntését követően közösen találjuk meg az utat, hogy újraélesszük a focit Vácon – mondta John Marshall a csakfoci.hu-nak.

Tavasszal is NB II-es csapat lesz a Vác? Úgy tudjuk, hogy kedd délelőttől megkezdődött a licencvizsgálat az MLSZ részéről az előző tulajdonosnál, Héger Józsefnél. Mit tud erről?
– Fontos tisztázni, hogy a jelenlegi licencvizsgálat nem az én hatásköröm, azt az MLSZ a volt (bár magát még mindig annak tituláló) tulajdonos cégénél végzi el.

Ön hogy értékeli, hogy a játékosok nem mentek ki a pályára a Videoton elleni kupameccsen? Úgy értesültünk délután, hogy Héger József képviselőjétől egyfajta számonkérő levelet kaptak a játékosok, amelyben arra kötelezték őket, indokolják meg, miért nem léptek pályára.
– Azt is fontos tisztázni, hogy nem egyértelműen a játékosok felelőssége a szombati mérkőzés elmaradása, bár valóban kimondták, hogy addig nem lépnek pályára, amíg nincs lezárva ez az ügy, hogy John Marshall az egyedüli tulajdonos Vácon. Meg kell azt is említeni, hogy az állítólagos tulajdonos, akinek biztosítania kellett volna a mérkőzés feltételeit, nem tette meg, így nem volt, pontosabban vissza volt vonva a pályahasználati engedély, a játékosoknak meze sem volt, és a pályabiztosítás is hiányzott, így például mentőautót sem rendeltek a stadionba. De még sorolhatnánk. Mindez azt jelenti, hogy a játékosok akkor sem léphettek volna pályára, ha akarnak. Egyébként a Videoton tulajdonosával, Garancsi Istvánnal és José Gomes vezetőedzővel megbeszéltük a helyzetet a klubházban, azt, hogy önhibánkon kívül maradt el a mérkőzés, és Garancsi úr a támogatásáról biztosított. Ugyancsak beszéltünk arról, hogy a mérkőzést később, egy barátságos találkozó keretében lejátsszuk majd.

Ilyen körülmények között hogyan tud egyáltalán nekivágni a tavasznak a csapat? Hol fog például játszani, ha már említette, hogy nincs, nem volt pályahasználati engedély?
– A Vácnak - a meccsekre - a stadionhasználatra vonatkozóan továbbra sincs érvényes szerződése, az edzések ettől függetlenül folytatódnak, de a licencvizsgálat lezárásáig a meccsek halasztásra kerülnek. A játékosok egyébként felkészültek a tavaszra, így a Videoton elleni meccsre is készen álltak, hiszen január eleje óta kemény munkát végeztek. A Vác bármikor, bárki ellen kiállna, ha a körülmények adottak lennének! (FOTÓ: VIDI.HU)

Rövidtávon a legfontosabb kérdés Vácon az, a csapat vállalja-e a Videoton elleni visszavágót a Magyar Kupában, amely elvileg 18 órakor kezdődnek. A csakfoci.hu értesülései szerint nagyon valószínű, hogy ez a találkozó is elmarad, nagyjából 95 százalékra tehető annak az esélye, hogy a váci játékosok nem lépnek pályára.

A másik oldal, Héger József az MTV Ma Reggel c. műsorában vázolta álláspontját. Ő úgy látja, a játékosok sztrájkja teljesen törvénytelen, és a váci városvezetés is megpróbálja megakadályozni a stadionhasználati jog megvonásával, hogy futball legyen a városban. Héger szerint a gondok akkor kezdődtek, amikor John Marshall "megzsarolta a játékosokat", hogy kössenek egy külön megállapodást, amely szerint addig nem fizet nekik, amíg ő nem lesz a tulajdonos. A Dunakanyar Vác Kft. a működést finanszírozza és törvényesen működik – tette hozzá.

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON