Vác: "Azért küzdünk, hogy meghalhassunk" - nem állnak ki a Vidi ellen

Feltöltve: 2013, február 27 - 12:00 Frissítve: 2013, február 27 - 16:40

Reggeli cikkünkben már jeleztük, nagy valószínűséggel a Videoton elleni visszavágóra sem áll ki a váci csapat. Mózner János vezetőedző megerősítette, amíg a jelenlegi helyzet fennáll a klubnál, semmiképpen nem játszanak. A tréner azt is hozzátette, borzasztó, hogy azért kell küzdeniük, hogy meghaljon a klub a jelenlegi formájában, hogy nyáron újjászülethessenek.

Kövess minket: Twitter   Facebook

Ahogyan azt reggeli cikkünkben jeleztük, a licencvizsgálat végéig halasztják a Vác bajnoki mérkőzéseit, az pedig szinte biztosra vehető, hogy a gárda nem áll ki a Videoton elleni visszavágóra sem a Magyar Kupában.

Mózner János vezetőedző a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában megerősítette, valóban nagy eséllyel elmarad a fehérvári összecsapás.

– Sok a sérültünk, és betegünk is akad. Ezen túl, amíg ez az ember a csapatot magáénak érzi, és erre a hivatalos szervek is feljogosítják, addig biztosan nem – mondta a tréner.

Kedden beszámoltunk arról, hogy a játékosoktól levélben kért magyarázatot a magát továbbra is tulajdonosnak tartó Héger József a ki nem állásért.

– Meg kell nézni, ki vétett itt a szerződések ellen. Először abból a szempontból kellene vizsgálni a sztorit, hogy Héger úr egyáltalán jogos tulajdonos-e. Onnantól kezdve lehet a mi felelősségünket is firtatni – mondta erről Mózner.

A szakembernek felvetették, a licencvizsgálat végeredménye jó eséllyel az lesz, hogy jelenlegi formájában megszűnik a profi labdarúgás Vácon.

– Borzasztó, hogy azért küzdünk, hogy meghalhassunk, aztán újjászülethessünk. Nem mondunk le a játékosokról, és John Marshall is a támogatásáról biztosította a klubot, a játékosokat. Bízom benne, hogy nyáron tiszta lappal el tudunk indulni, helyi fiatalokra, a helyi utánpótlásra építve – nyilatkozta az edző.

Bodonyi Béla sportigazgató hozzátette, mindent megtettek, hogy az MLSZ valóban megvonja a licencet a Héger-féle gazdasági társaságtól.

– A város visszavonta a stadionhasználati engedélyt, az egyesület pedig megszüntette az utánpótlás-csapatok és a Kft. közötti szerződést. Mindkettő gyakorlatilag azonnali licencmegvonással jár – fogalmazott.

A vezető kitért arra is, már csak a játékosok miatt is bízik benne, hogy mihamarabb megoldódik a helyzet, mert jó lenne az U20-as válogatott fiatalokat olyan együtteseknél tudni, amelyek megfelelnek a képességeiknek, jelen körülmények között viszont röghöz vannak kötve a labdarúgók. (FOTÓ: VIDI.HU)

A másik oldal, Héger József az MTV Ma Reggel c. műsorában vázolta álláspontját. Ő úgy látja, a játékosok sztrájkja teljesen törvénytelen, és a váci városvezetés is megpróbálja megakadályozni a stadionhasználati jog megvonásával, hogy futball legyen a városban. Héger szerint a gondok akkor kezdődtek, amikor John Marshall "megzsarolta a játékosokat", hogy kössenek egy külön megállapodást, amely szerint addig nem fizet nekik, amíg ő nem lesz a tulajdonos. A Dunakanyar Vác Kft. a működést finanszírozza és törvényesen működik – tette hozzá.

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON