A Honvéd csatárát a Vidi-meccs után a bundaügyben hallgatták meg

Feltöltve: 2013, március 4 - 21:24 Frissítve: 2013, március 4 - 21:59

Az előrejelzéseknek megfelelően az olasz szövetség a bundabotrány (Calcioscommesse) kapcsán felmerült játékosok, edzők és futballszereplők meghallgatása során meghallgatta a Budapest Honvéd csatárát, Davide Lanzafamét is a mai nap során.

Kövess minket: Twitter   Facebook

A Calcioscommesse ügyében tett vallomásokat folyamatosan veszik fel az illetékesek és a névsorban több érdekes fociszereplő is felbukkant.
Így például meghallgatják a Roma játékosát, Stefano Gubertit, a 2002-ben a magyar válogatott ellen duplázó, korábbi Milan- és Sampdoria-játékost, a fehérorosz Vitali Kutuzovot, az interes Andrea Ranocchiát, a Palermo sportigazgatóját, Giorgio Perinettit, és március 11-én a Juventus vezetőedzőjét, Antonio Contét is.

A mai napon Davide Lanzafame is megtette vallomását az ügyben, a Budapest Honvéd támadója a Videoton elleni bajnokit (0-4) követően utazott hazájába és az olasz szövetség (FIGC) hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint eleget tett kötelességének.

- Tisztáztam a helyzetemet az ügyben, helyesnek tartom, hogy idejöttem és beszéltem. Minden kérdésre választ adtam és remélem, hamarosan véget ér ez az egész. Abszolút ártatlan vagyok az ügyben, a meghallgatás is igen rövid ideig tartott és mindenki kedvesen viselkedett velem – mondta a meghallgatások egyik legnagyobb "hala" , a szintén ma vallomást tevő Inter-védő, Andrea Ranocchia. (FOTÓ: VIDI.HU)

A Budapest Honvéd február 21-én az alábbi közleményt adta ki a klub álláspontjáról az ügy kapcsán:

"Korábbi ígéretünknek megfelelően klubunk tájékoztatni kívánja szurkolóinkat labdarúgónk, Davide Lanzafame státuszáról. Ahogy közismert, a Budapest Honvéd FC 2013. január 28-án szerződést kötött a játékossal, aki 2013. június 30-ig kölcsönbe érkezett a Calcio Catania csapatától. 2013. február 1-én klubunk olyan a játékossal kapcsolatos információ birtokába jutott, amely, ha igaz, megkérdőjelezheti játékjogosultságát. Ezen felvetések alapján vizsgálatot indítottunk. Úgy értesültünk, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség úgyszintén informálódott a játékossal kapcsolatban.

A felderített tények következtében álláspontunk a következő. Az Olasz Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint Davide Lanzafame játékjoga nincs felfüggesztve, mind Olaszországban, mind külföldön teljes jogú játékosként játszhat. Semmilyen megállapítás nem született azon irányban, hogy Davide Lanzafame elkövetett valamit, ami sportszakmailag szankcionálható.

Ugyanakkor, az európai gyakorlattól eltérően, a magyar Labdarúgás Versenyszabályzatának 2. § (2) bekezdése kimondja, hogy az MLSZ versenyrendszerében nem vehet részt olyan személy, aki ellen büntetőeljárás indult labdarúgó mérkőzések eredményének jogellenes befolyásolása okán. Ennek megfelelően, ha a Budapest Honvédnak hivatalos forrásból tudomására jut játékosunk fogadási csalással kapcsolatos gyanúsítása, akkor természetesen ezt a tényt azonnal a Magyar Labdarúgó Szövetség tudomására hozzuk, hogy az megtehesse a szükséges lépéseket.

A Budapest Honvéd FC, mint mindig, most is azon az állásponton van, hogy azok a személyek, akikről a megfelelő bírósági vagy sportszakmai szervezet kimondja, hogy bűnösök a fogadási vagy mérkőzés befolyásolási csalás bűntettében, nem szabad, hogy szerepeljenek továbbiakban a labdarúgásban. Azok, akik csalnak, klubjuk és a társadalom ellen követnek el vétket, és senki sem szeretne olyan környezetben élni, ahol a gyanú állandó, mert a felderítés és a megtorlás bizonytalan. Ugyanakkor elképzelhetetlennek tartjuk, hogy emberek sorsáról sajtóhisztéria és pillanatnyi lincshangulat alapján döntsünk. Ezúton is köszönjük szurkolóink támogatását, és ígérjük, hogy a továbbiakban is büszkék lehetnek csapatukra."

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON