Az Újpest új edzője a derbiről, a konfliktusokról és a fenyegetettségről - interjú

Feltöltve: 2013, március 6 - 15:17 Frissítve: 2013, március 6 - 18:29

Egy éven belül másodszor kapta meg a lehetőséget Marc Leliévre, hogy ideiglenesen az Újpest edzője legyen, ezúttal azonban speciális a helyzete, hiszen egy 6-0-s vereség után és egy Ferencváros elleni derbi előtt kell felráznia a játékosokat. A belga tréner szerint ugyanakkor nincs is szükség arra, hogy bárkit is ösztökéljen, szerinte a lilák harapni fognak az Üllői úton. Leliévre a csakfoci.hu-nak beszélt arról, valóban rossz viszonyban volt-e kedden leváltott elődjével, Jos Daerdennel, hogy hogyan tudta meg, hogy megint neki kell beugrania, hogy hány helyen változtat a Paks elleni kiütéshez képest, és hogy milyen reakciókat váltott ki a belga stábból a szurkolók fenyegető üzenete. Interjú.

Kövess minket: Twitter   Facebook

Másodszor kérték fel év közben az Újpest ideiglenes vezetőedzőjének: mennyivel van nehezebb helyzetben, mint legutóbb, beugróként?

- Semennyivel, pont ugyanolyan a helyzet, mint egy éve volt, persze annyiban mégis más, hogy jön a Ferencváros elleni mérkőzés. Edző vagyok, ez a munkám és amellett, hogy persze meglepett a helyzet, nem félek a kihívástól.

Ön ott volt a megbeszélésen, amikor Roderick Duchatelet és Jos Daerden beszéltek és döntöttek a vezetőedző távozásáról? Hogyan tudta meg, hogy ismét ön lesz az edző?

- Látja, ez is nagyon hasonló, mint egy éve volt: a tulajdonos odajött hozzám, hogy "Marc, Te leszel az edző". Hirtelen nem tudtam, mint mondani. A találkozón nem voltam ott, nem is kellett, hogy ott legyek.

Mi igaz abból, hogy nem igazán voltak egy hullámhosszon Jos Daerdennel... Szerencsés-e amúgy Ön szerint, ha az előd ugyanúgy ott marad a klubnál? Nálunk ebből még semmi jó nem sült ki.

- Ez nem igaz, nem is értem, hogy honnan veszik egyesek ezeket az információkat! Jos Daerdennel baráti viszonyt ápolunk. Nyilván minden edző más és más, van, hogy a vélemények nem egyeznek, de ez egyáltalán nem zárja ki, hogy két kolléga jóban legyen. Tisztelem Daerden munkáját és jól kijöttünk egymással a mindennapokban. nem tudok még arról semmit egyelőre, hogy Jos Daerden marad-e a klubnál és hogy milyen szerepet kap majd, de mivel normális a viszonyunk, nem lenne ezzel semmiféle problémám.

60 napig papíron Ön is maradhatna az edző: Ön szerint kitölti ezt az időt a kispadon?
- Nem és ezt már meg is beszéltem a tulajdonossal, megmondtam neki, hogy ha jön az új edző, én félreállok, nincsenek efféle ambícióim. Ha erre a jövő héten, a Ferencváros elleni derbi után kerül sor, rendben, de ha már ma, nekem az sem probléma, tisztában vagyok a helyzetemmel.

Látta vagy hallott-e a ominózus drapiról, amit a szurkolók tűztek ki a stadionnál?
- Igen, láttam...nézze, tudom, milyen a szurkolók lelkülete, megértem őket, hogy egy ilyen meccs után elkeseredettek voltak, még ha a kereszteket talán kicsit túlzónak is tartom, de úgy gondolom, ez csak egyfajta szimbolikus üzenet volt, nem kell szó szerint érteni, amit kifüggesztettek.

A játékosokkal beszélt külön a 0-6-os meccsről? Sikerült már kiüríteni a fejüket a súlyos vereség kapcsán?

- Látta az edzést, nem? Szerintem mindent elmond, ahogy a játékosok hajtottak és dolgoztak, nem kell már külön beszélni a szombati meccsről. A futballistákkal egyébként már Jos Daerden elbeszélgetett, és nem is kertelt, őszintén elmondta nekik, hogy szégyenteljes meccset vívtunk a Pakssal, ilyet nem engedhet meg magának egy Újpest. De ezen már túl vagyunk, mindenki csak a derbire koncentrál, láthatta, hogy mennyire ambiciózusak a játékosok. A fejemben megvan a kezdőcsapat is, két helyen biztosan változtatok az előző bajnokihoz képest.

Nem fél-e, hogy egy rosszul sikerült derbi az Ön pályafutását is megbélyegezheti? Milyen Ferencvárost vár az Üllői úton?

- Milyet is várhatnék, 15 ezer szurkolójuk fogja majd támogatni őket, biztos, hogy támadólag fognak fellépni. De én nagyon bízom a csapatban, látom, mennyire akarják a futballisták a sikert, ha csak egy játékos arcán nem lenne ott az akarás, el sem mennék a meccsre!(FOTÓ: UJPESTFC.HU)

Dudás Gábor

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON