"Senki ne szidja ordenáré módon az anyámat" - szokatlan edzői ajánlat Békéscsabán

Feltöltve: 2013, március 24 - 15:21 Frissítve: 2013, március 25 - 13:45

Dajka Lászlónak, a Békéscsaba vezetőedzőjének lemondását követelték a szurkolók szombaton a Szolnoktól elszenvedett 3-2-es vereséget követően. Az NB II éllovasa 2-0-s vezetésről bukta el hazai pályán a meccset, ami a szimpatizánsok egy része nem tudott feldolgozni és az edzőt okolták a kudarcért, aminek hangot is adtak. Dajka a csakfoci.hu-nak elmondta: nem tűri, hogy az anyját szidják ordenáré módon, ezért a jövő hét elején felajánlja a vezetőségnek, hogy Pásztor József vegye át a helyét a kispadon, ő maga pedig minden segítséget megadna a szakembernek a folytatásban.

m.csakfoci.hu - kövess minket már mobilon is!

Bő félóráig úgy tűnt, a Békéscsaba simán legyőzi a Szolnokot az NB II Keleti csoportjának 19. fordulójában. 2-0-s vezetés után azonban feltámadt Kis Károly csapata, fordított és megnyerte a találkozót. A hazai szurkolók ezt nehezen viselték, Dajka Lászlót, a csabaiak vezetőedzőjét szidták és a lemondását követelték.

A beszámolók szerint a lefújás után a biztonságiaknak kellett lefogniuk az elégedetlenkedő szurkolók egy részét, akik Önt okolták a vereségért…
– Amikor vonultam be az öltözőbe, 150-200 szurkoló szidta az anyámat, amit nem vagyok hajlandó elviselni. A fülemre tettem a kezem és mutattam, hogy hangosabban, mert nem hallom, utána még vagy 40-50-en ott acsarkodtak aztán hazamentek. Tudom, hogy ez olaj volt a tűzre, de dacos ember vagyok, nekem senki ne szidja ordenáré módon az anyámat, főleg ne olyanok, akik még nem is éltek akkor, amikor én már a magyar fociért dolgoztam – mondta a tréner a csakfoci.hu-nak.

A meccs hajrájában a lemondását követelték. Hogy viselte?
– Még mi vezettünk, amikor már megtaláltak a lelátóról. De tudja, mit nem tudok megérteni? Engem kórusban szidnak, el akarnak távolítani, míg azt a Pásztor Józsit, aki mellettem ül a kispadon, mint szakmai menedzser, éltetik. Józsival mindent megbeszélünk, semmilyen csapatot érintő döntést nem hozok nélküle, vagyis ugyanúgy benne van ő is minden sikerben és kudarcban, ahogy én. Van egy brigád, amelyik folyamatosan velem foglalkozik, függetlenül attól, hogy nyerünk vagy veszítünk, az már így volt tavaly is, amikor ragyogóan fejeztük be az őszt. Ők azt hiszik, hogy Pásztor Józsitól én vettem el a vezetőedzői posztot, pedig mindenki tudja, hogy ez nem így volt.

Mit tesz most?
– Az is megfordult a fejemben, hogy lemondok, de aludva egyet az esetre, erre most már kevés esélyt látok. Mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy a szurkoló kijöhet a meccsre és szurkol vagy nem szurkol, de akár otthon is maradhat. Igazolásokról, edzők sorsáról nem dönt, az csakis a tulajdonos kompetenciája. A kialakult helyzetre való tekintettel azt azonban felajánlom a vezetőségnek, hogy cseréljünk helyet Józsival. Az én elképzelésem szerint ő meccselne, én pedig ülnék mellette a kispadon. Ezzel mindenki jól járna. Számomra most a csapat szereplése a legfontosabb. Továbbra is feljutó helyen állunk, vagyis semmi nincs veszve. Soha nem mondtam, hogy simán nyerjük a bajnokságot, sőt azt jósoltam, hogy nagy körbeverések lesznek, ami be is jött. Tudomásul kell venni, hogy nem vagyunk jobbak az ellenlábasainknál, ezért apró dolgok dönthetnek majd a feljutásról.

A szurkolók azt sem nézik jó szemmel, hogy a csapat tele van légiósokkal.
– El kellene dönteni, hogy mit akarunk. Ha nem hoztuk volna ide a külföldieket, akkor most Békéscsabán NB III-as vagy NB II-es kieső csapat lenne. A légiósokkal pedig 18 meccs után vezetjük a Keleti csoportot és jó esélyünk van rá, hogy elérjük a céljainkat, amelyben én továbbra is 100 százalékosan hiszek. (Fotó: Németh Péter, bekesfoci.hu)

Privacsek András

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON