Eger: 80 milliós tartozás a korábbi tulajdonos felé

Feltöltve: 2013, március 25 - 22:42 Frissítve: 2013, március 26 - 10:03

Mint az több helyütt is megjelent, nyílt levelet jelentettek meg az egri drukkerek, amelyek a klub körüli aktuális kérdéseket feszegették. Egyelőre még nem érkezett hivatalos reakció ezekre, akad azonban olyan, amelynek jogosultságát a korábbi befektető képviselője elismerte a csakfoci.hu-nak. A közlemény egyik pontja szerint március végéig 80 millió forintot kellene visszafizetni Jámbor János részére egy kölcsönszerződés értelmében - Vancsa Miklós ezt megerősítette, hozzátéve, hogy ennek egy része már lejárt tartozás.

m.csakfoci.hu - kövess minket már mobilon is!

"Igaz-e, hogy Jámbor János 80 millió forint kölcsönt adott a klubnak, melyet március végéig vissza kell fizetni?” – teszi fel a kérdést a nyílt levél második pontja. A korábbi cégvezető ennek kapcsán a következőt mondta honlapunknak.

- Különösebb titok ennek kapcsán nincs, erről született egy megállapodás a szerepvállalásunk elején, minden visszakövethető. Természetesen ez nem fedezi azt az összeget, amit Jámbor úr az egri labdarúgásra költött, hiszen az annál magasabb, de kölcsönként 80 millió forintot adtak a cégei a működéshez. Ennek egy része már ráadásul lejárt tartozás, egy része pedig a jövőben válik aktuálissá. Erről született korábban egy keretszerződés, így annak tartalma aligha lehet vitatható bárki számára. Mellékesen megjegyezném, hogy például az általunk ott hagyott játékoskeret értéke is magasabb ennél. Természetesen azt nem tudom, John Marshall a tulajdonosváltás idején értesült-e erről a korábbi megállapodásról, hiszen a klub eladása februárban titokban zajlott, mi már nem láttunk a színfalak mögé. Csak remélni tudom, hogy korrektül jártak el vele szemben, hiszen egy autóeladásnál sem szokás eltitkolni azt, hogy például banki hitel van rajta - mondta Vancsa Miklós.

Az egri szurkolók nyílt levele - amely cikkünk alján teljes egészében olvasható - tíz pontot tartalmaz, többek között azt, hogy bérleti díj kapcsán több tízmilliós az elmaradás, a klub alkalmazottai pedig februári pénzüket sem kapták még meg, de szó van a tulajdonosváltás körülményeiről is. Vancsát arról is megkérdeztük, a többi felvetésnek mennyi alapja lehet.

- A megjelent pontok között akadnak olyanok, amelynek a közzététele nem jelent számomra meglepetést. Ezeknél van olyan, ahol igazából nem hibáztatható a jelenlegi vezetés, hiszen abból fakadnak az elmaradások, hogy a remélt TAO-s pénzek nem futottak be. De vannak olyan felvetések is, amelyekre nekünk már nincs rálátásunk, vagy nem is volt, így azok kapcsán nem tudok nyilatkozni.

Amikor Jámbor Jánosék távoztak Egerből, felmerültek olyan hírek, hogy esetleg más klubnál folytatják. Kérdés, mi igaz ebből?

- Viccesen mondhatom, hogy a Neptun bolygót leszámítva mindenhonnan megkeresték Jámbor urat, hogy fektessen be. Ez nyárig nem aktuális, de nem kizárt, hogy akkor szerepet vállalunk valahol, de az sem lehetetlen, hogy a foci helyett más sportág felé fordulunk majd. (FOTÓ: EGRIFC.HU)

Íme az egri drukkerek nyílt levele, amely az egrifoci.hu oldalon jelent meg.

"Tisztelt John Marshall! Tisztelt Szokai Márton! Tisztelt Orbán Levente!

A klub hivatalos oldalán február 7-én jelent meg a hír, miszerint John Marshall a klub új többségi tulajdonosa.

Azóta másfél hónap telt el. Úgy gondoljuk, ennyi idő alatt alaposan megismerhették a klub anyagi helyzetét, így jogosan várhatunk választ Önöktől az alábbi, számunkra nyugtalanító kérdésekre:

1. Igaz-e, hogy a klubnak több tízmillió forintnyi kifizetetlen bérleti és létesítmény használati díj tartozása van a város felé?

2. Igaz-e, hogy Jámbor János 80 millió forint kölcsönt adott a klubnak, melyet március végéig vissza kell fizetni?

3. Igaz-e, hogy a klubnak jelentős tartozása van a klub csapatait ruházattal ellátó Legea sportszergyártó cég felé?

4. Igaz-e, hogy a klubnak kifizetetlen köztartozása van az adóhatóság felé?

5. Igaz-e, hogy Kövesfalvi Istvánnal és Vojtekovszki Csabával még mindig nem egyezett meg a klub?

6. Igaz-e, hogy még nem került kifizetésre a klub alkalmazottainak februári fizetése?

7. Az Egri FC Kft cégkivonatán még mindig szerepel egy bejegyzés, miszerint a kft-vel szemben végrehajtást rendeltek el. A klub február 17-én közleményt adott ki, amiben azt állítja, hogy sikerült megegyezni a tartozásról. Ha ez így van, az eltelt több mint egy hónapban miért nem sikerült elintézni, hogy ez a bejegyzés lekerüljön a cégkivonatról?

8. Az Egri FC Kft cégkivonatán továbbra is csak a korábbi tulajdonos szerepel tagként. John Marshall illetve az Aspire Group & Associates milyen formában tulajdonosa az Egri FC Kft-nek?

9. Örvendetes módon március 11-én megkezdődtek a stadionban a világítás kiépítésével kapcsolatos munkálatok, az elmúlt egy hétben azonban semmi nem történt. Furcsa módon a kivitelező nem akar vagy nem tud választ adni arra a kérdésre, hogy mi a beruházás várható befejezési dátuma. Többen tudni vélik, hogy egyelőre csak az árkok kiásását vállalta a kivitelező, a folytatás bizonytalan. Miért ilyen lassan halad a munka, és van-e arra garancia, hogy záros határidőn belül megvalósul a teljes beruházás?

10. A fent felsorolt tartozások illetve a világítás kiépítésének további csúszása veszélyeztetheti-e az Egri FC klublicenszét?

"Valami fantasztikusat szeretnék, valami jót. (...) Szeretnénk felvirágoztatni az Egri FC-t..." - mondta el többek között Mr Marshall egri székfoglalójában.

Mi nem várunk csodát, nem várunk fantasztikus dolgokat, csak korrekt tájékoztatást, illetve annyit, hogy a klubnak stabil legyen a háttere, ahol nyugodtan lehet dolgozni - akár az NB II-ben is.

Azért ilyen formában fordulunk Önökhöz, mert úgy gondoljuk, minden egri szurkoló megérdemli, hogy végre tisztán lásson a klub ügyeit illetően.

Bízunk benne, hogy megtalálják a módját, hogy válaszoljanak kérdéseinkre!

Az Egri FC szurkolói"

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON