Egervári: A hollandiai bravúrról sem mondunk le - elégedetlen a 2 ponttal

Feltöltve: 2013, április 3 - 18:20 Frissítve: 2013, április 4 - 11:43

Nem lehetünk elégedettek a legutóbbi két világbajnoki selejtezőn begyűjtött két ponttal - mondta el Egervári Sándor szövetségi kapitány, aki nem tett le az egyelőre 100 százalékos Hollandia elleni bravúrról sem. Egervári ugyanakkor tisztában van vele, a bukaresti meccs lehet a vízválasztó. A kapitányt más témákról is kérdezték a vele készült riportműsor során, többek között elmondta, mit köszönhet Mezey Györgynek és arról is beszélt, hogy Csányi Sándor MLSZ-elnök mikor "pécézte ki" szövetségi kapitánynak.

m.csakfoci.hu - kövess minket már mobilon is!

A magyar válogatott legutóbbi két vb-selejtezőjére tekintett vissza Egervári Sándor szövetségi kapitány.

- A két ponttal nagyon elégedettek nem lehetünk, a meccs előtti terveinkben 4 ponttal kalkuláltunk. Közel is voltunk hozzá, hiszen a románok ellen, hazai pályán egy megnyert mérkőzésen veszítettünk két pontot. A játékkal és a hozzáállással elégedettek voltunk, innentől kezdve csalódásként éltük meg, hogy csak egy pont jutott nekünk. A törökök ellen vitézkedett a csapatunk, rengeteg energiát mozgósított a védekezéshez, az energiánk nagy részét az is kötötte le, de a helyzeteink alapján is azt mondom, hogy nem igazságtalan a számunkra a kiverekedett egy pont – mondta el a kapitány a Hír TV "Sportré" című műsorában, ahol a további esélyek is szóba kerültek.

- Ami örömteli, hogy 4 fordulóval a vége előtt még továbbjutó helyen van a válogatott, és a sajt kezünkben van a sorsunk. Nyilván ehhez bravúrokra lesz majd szükségünk. A bukaresti mérkőzés egyre inkább felértékelődik, ott nagyon nem mindegy, milyen eredményt érünk el, de ugyanakkor nem mondunk le a bravúrról egy hollandiai szereplés kapcsán sem. Természetesen az tűnik a legnehezebbnek.

A műsorban egyéb témák is szóba kerültek, Egervári egyik nagy szakmai sikeréről, a 2009-es U20-as vb, ahol bronzérmet nyert a magyar csapat.

- Meglepő volt számomra is, éppen parkolópályán voltam a győri száműzetésem után. Valóban eredménytelen volt az a rendszer, amelyet a korábbi MLSZ-vezetés életre hívott – egy nem egészen komoly múlttal rendelkező holland szakemberre bízták az egész utánpótlást, a válogatottaknak a versenyeztetését. A világbajnokságra kijutott nagyon erős korosztály is megrekedt az utolsó egy évben, és a Kisteleki István vezette, korábbi MLSZ gyors döntésének révén lettem kapitány, mint rutinos szakember. Nem állt rendelkezésemre sok idő, emlékeim szerint csak hat hét. Az utolsó pillanatban vettük át a válogatottat, a korábban megcsillogtatott értékekre alapoztunk, persze begyűjtöttük Both Józsefék szakvéleményét is. Nagyszerű eredmény volt, életem egyik legnagyobb élménye.

A szövetségi kapitány korábban dr. Mezey György segítőjeként is dolgozott, mint elmondta, sokat tanult kollégájától.

- Segített, látta, hogy egy közösségi ember vagyok, és a későbbiekben talán meglátta bennem, hogy képes vagyok nemcsak csatlakozni egy közösséghez, hanem iránytani is azt. Ezért hálás is vagyok Mezey Györgynek, hiszen szakmailag rengeteget tanultam tőle. A következetes szakmai munkát elsősorban az ő instrukciói révén – az ő és korábbi edzősködése alatt, mint pályaedző – lestem el. De többen is voltak ilyenek, Lakat Károlytól, vagy Hidegkuti Nándortól is rengeteget kaptam.

A műsorban az MLSZ elnökének, Csányi Sándornak korábbi szavait is idézték, aki 14 évvel ezelőtt egy kispályás mérkőzés után állítólag azt mondta, ha valamikor lesz erre ráhatása, és rajta múlik, akkor Egervári lesz a szövetségi kapitány.

- Nem tudtam, hogy ezt akkor megfogalmazta, három évvel ezelőtt hallottam, hogy benne akkor kialakult egy ilyen kép. Egy nagyon jó hangulatú mérkőzés volt az akkor, és egy OTP-vezértől nem feltétlenül vártunk el olyan technikás játékot, mint amit akkor ott produkált. A vacsoránál ültünk le egymás mellé, és akkor megpróbált informálódni a magyar labdarúgás akkori helyzetéről, értékeiről. Később megtudtam, hogy akkor már kacérkodott azzal, hogy egy NB I-es csapatot esetleg átvegyen és irányítson. Talán azokat az információkat, és azt a közvetlenséget, ahogyan az a beszélgetés alakult, azt értékelte úgy akkor, hogy ez benne ennyire megmaradt.

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON