"Szentes az egyik legfelkészültebb magyar edző" - abszolút verhetőnek tartja a Fradit Bene

Feltöltve: 2013, április 20 - 11:30 Frissítve: 2013, április 20 - 13:59

Bár a tapasztalatok alapján akár kézenfekvő is lehetett volna, hogy Bene Ferenc lépjen Szentes Lázár örökébe a DVTK kispadján, a fiatal tréner végül maradt segédedző, Kovac Zoltánt nevezték ki a csapat élére. Bene a csakfoci.hu-nak elmondta, egyáltalán nem gondolt arra, hogy őt léptetik elő, annak viszont örülne, ha pár év múlva már felmerülne mindez. A szakember úgy véli, Szentes alatt minden játékos fejlődött, egykori főnökét a hazai mezőny egyik legfelkészültebb tagjának tartja. A vasárnap Miskolcra látogató Ferencvárost a Lombard Pápa korábbi mestere verhetőnek látja, emellett Bene hozzátette azt is, az a legfőbb feladatuk az idén, hogy lerakják a következő évad jó szereplésének alapjait.

VIDI-FRADI: Nyerj jegyeket a döntőre - kattints!

Amikor kiderült, hogy Szentes Lázár a siófoki vereség után távozik a Diósgyőr kispadjáról, sokan arra számítottak, a pályaedző, Bene Ferenc léphet az örökébe, hiszen a fiatal szakember rendelkezik az ehhez szükséges végzettséggel, ráadásul ez kényszerhelyzetben bevett megoldásnak számít. Végül a DVTK illetékesei máshogy döntöttek, az utánpótlás szakmai igazgatóra, az idehaza viszonylag ismeretlen Kovac Zoltánra bízták a gárdát. Ezzel együtt is reális felvetés lehet, hogy Bene komolyabb szerepet tölthet be a stábban, mint Szentes jobbkezeként, ő viszont a csakfoci.hu megkeresésére elmondta, nincs erről szó.

– Én asszisztens edzőként kerültem Diósgyőrbe másfél évre, és nem is akarok kibújni ebből a szerepből. Ez a lehetőség meg sem fordult a fejemben, azt viszont valóban nem bánnám, ha egyszer, akár egy-két év múlva, akár később felmerülne a nevem vezetőedzőként a Diósgyőrnél, mert az azt jelentené, hogy elégedettek azzal a munkával, amit végzek. Most viszont ez nem foglalkoztatott, csak arra koncentrálok, hogy a vezetőedzőt segítsem. Mindenben támogatom Kovac Zoltán munkáját. Semmivel nincsen több feladatom, mint eddig. Kielemeztem a Ferencváros Honvéd elleni mérkőzését, átadtam az eredményt a vezetőedzőnek, innentől az ő feladata, hogy kidolgozza a megfelelő taktikát, megtalálja a célra vezető harcmodort – utalt az új edző rázós bemutatkozó meccsére Bene, majd röviden vázolta azt is, mit szűrt le a zöld-fehérek kispesti vereségéből.

– A Fradi támadó felfogású csapat, amely az előrejátékban nagyon veszélyes, de láttam sebezhető dolgokat is. Ha azokat kihasználjuk, akkor szerintem abszolút verhető a Ferencváros, pláne hogy hazai pályán játszunk.

Visszatérve kizárólag a Diósgyőrre, a Szentes-korszak egyik legfurcsább jelensége az volt, hogy több nagy reményekkel Miskolcra szerződő labdarúgó is elmaradt a tőle várt produkciótól, elsősorban Rudolf Gergely esetében volt mindez szembetűnő.

– Úgy vélem, Szentes Lázár irányítása alatt mindenki fejlődött, neki is köszönhető, hogy ezek a játékosok előrébb jutottak. Szerintem Szentes az egyik legfelkészültebb, szakmához leginkább értő edző idehaza. Rudolf Gergő sérült volt sokáig, fel kell magát építenie, és abszolút jó úton halad. El kell telnie egy kis időnek, amíg olyan formában lesz, mint régen. Az már látszik, hogy erőnlétileg egyre jobb állapotban van és biztos vagyok benne, hogyha így folytatódik a fejlődése, akkor visszanyeri a régi formáját – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Bene.

A botladozás eredményeképpen jelenleg a középmezőnyben áll a DVTK, és sok esélye nincsen már arra, hogy kiharcolja a nemzetközi szereplés lehetőségét. Bene amondó, elsősorban jövőre lehet majd kiugró szereplést várni a csapattól.

– Bennünk is van hiányérzet. Egyetértek azzal, hogy előrébb kellene tartani, de van hét mérkőzés még, és azon leszünk, hogy előrelépjünk. Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy a DVTK egy több mint 100 éves tradicionális klub, a szurkolókat tekintve pedig a magyar futball egyik utolsó bástyája. Ezért minden játékosnak és vezetőnek ehhez méltó alázattal kell dolgoznia. A mostani szezonban az a feladatunk, hogy megalapozzuk azt, hogy a következő idényben jól szerepelhessünk, hogy olyan formában legyünk, a játékosok olyan állapotba kerüljenek, amivel magasabb célokért is játszhatunk jövőre – tekintett előre a szakember. (Fotó: minap.hu)

Privacsek András

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON