Diósgyőrben nincs erőnlét, egyéni hiányosságok igen; "vicc kategória" - így látták az edzők

Feltöltve: 2013, április 27 - 22:49 Frissítve: 2013, április 28 - 10:01

A Diósgyőr megbízott edzője, Kovac Zoltán hangsúlyozta az MTK elleni 2-0-a vereséget követően, hogy nem szeretne visszamutogatni, de a DVTK játékosainak nincs erőnléte, a 60. perctől csak vonszolták magukat. Garami József a stabil védekezésnek örült. Zsivóczky Gyula a vicc kategóriába sorolta, hogy csapata gólképtelen, ugyanakkor a túloldalon Marc Leliévre úgy fogalmazott, a Debrecen, vagy az ETO sem nyer mindig, néha, az Újpestnek is lehet nehéz napja.

TABELLA: Az NB I állása itt!


MTK – DVTK 2-0 (Vass P. 41., Balajti 86.)

Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt! I Videó itt!

Garami József (MTK): – Nagyon örülök, hogy két nem túl szerencsés mérkőzés után nyerni tudtunk, illetve annak, hogy a csapat nyugodtan szőtte a támadásait, nem kapkodott, s ennek meg lett az eredménye. Ami fontos, hogy stabil volt a védelmünk a gyors DVTK játékosok ellen. (dvtk.eu)

Kovac Zoltán (DVTK): – Gratulálok az MTK-nak, a jobb csapat nyert. Kis szerencsével 1-0-s állásnál akár egyenlíthettünk is volna, de minőségben és erőnlétben jelentősen felülmúlt bennünket a hazai gárda, megérdemelten győztek.

Újságírói kérdésre válaszolva Kovac Zoltán elmondta: a szünetben Eleket azért kellett lecserélni, mert az öltözőbe érve hányt. Hogy ennek mi az oka nem tudja, de nem engedhette pályára a második játékrészben. Sajnálatosnak nevezte, hogy Tisza nem tudta meg időben, hogy be kell szállnia a játékba, s ezért állt percekig a második játékrész kezdete.

– Tíz nap alatt nem lehet csodát tenni. Aki kint volt a mérkőzésen, vagy televízión keresztül nézte, láthatta: a 60. perc után már szinte csak vonszolták magukat a játékosok. Nincs megfelelő erőnlétünk, ennek hiányában pedig nem lehet taktikát, védekezési vagy támadási variációkat gyakorolni. A legnagyobb gondnak azt látom, hogy a DVTK-nál nincs erőnléti edző, aki megfelelő módszerekkel dolgozna a játékosokkal. Látszott, próbáltuk tartani a labdát, de nem maradt erő arra, hogy felérjünk a támadásokhoz, vagy ha felmentünk, akkor nem értünk vissza. Egyéni hiányosságok még a válogatott játékosoknál is vannak, a kollektív hiányosságokról már nem is beszélve. Nagyon kemény munkát végzünk, de nem lehet szezon közben pótolni az elmulasztottakat. Ezzel nem visszafelé kívánok mutogatni, csak a tényeket rögzítem! Nagyon nehéz így dolgozni, de remélem, kilábalunk ebből a helyzetből is… (boon.hu)


LOMBARD PÁPA – ÚJPEST 0-1 (Antón 79.)

Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt! I Videó itt!

Zsivóczky Gyula (Lombard Pápa): – Az egész mérkőzésen mi domináltunk, rengeteg helyzetet kialakítottunk, amelyeket nem rúgtunk be. Komolyan mondom, ez már a vicc kategória, nem tudom ezt már hová tenni. Próbálok pozitív maradni most is, készülünk a következő találkozóra, a mostani mérkőzésen nem érdemeltünk vereséget. A góltalanság végigkíséri a csapatot az utóbbi időben, bízom benne, hogy meg fogjuk találni azokat az embereket, akik be fogják rúgni a helyzeteket. Griffiths kiállítása egy fegyelmezetlenség volt, de őt azért nem cseréltem le, mert őbenne ott van a gól. Sajnos fegyelmezetlen volt, elkövette azt a buta szabálytalanságot, és így hátrányba hozta a csapatát. Ennek ellenére sem kellett volna gólt kapnunk. Jelenleg gólképtelenek vagyunk, de dolgozunk rajta, hogy ez megoldódjon. Két komoly sérültünk van, Tóth Bencét a vesetájékán érte egy komoly rúgás, Nagy Sándornak pedig a szárkapocscsontjával van probléma, remélhetőleg nincsen törés. (Sport TV) - Jelentés a pápai sérültek állapotáról - kattints!

Marc Leliévre (Újpest): – Nagyon nehéz mérkőzés volt, de szerencsére be tudtunk találni az ellenfél kapujába, és nyertünk. A győzelemnek örülök, de voltak hibáink. A Pápa nagyon jól játszott és nem hagyott számunkra területet, lehetsz te a Barcelona is, így nem tudod azt a játékot játszani, amit előre elterveztél. Az ETO és a Debrecen sem nyer mindig, néha az Újpestnek is lehetnek nehezebb napjai, de mi most mégis győztünk. A szünetben a csere után Kabát Petit kicsit visszavontam, utána jobban játszottunk és veszélyesek voltak a pontrúgásaink is. A gólunk után már magunknak tettük nehézzé a meccset, ahelyett, hogy mentünk volna előre még több találatért. Összességében a győzelem miatt nagyon boldog vagyok. (Sport TV)/ujpestfc.hu


KAPOSVÁR – HALADÁS 3-2 (Hegedűs 33., Oláh 47., 60. - 11-esből, ill. Andorka 46., Ugrai 91.)

A meccs minden fontos mozzanata itt! I Beszámoló itt!

Prukner László (Kaposvár): – Fontos győzelem volt nekünk, kellett a három pont. Az elmúlt néhány mérkőzésen volt jó játék a részünkről, de eredmény nem, ezért az egész csapat már görcsben volt. Ezt a görcsöt érdekes módon akkor tudtuk magunk mögé dobni, amikor megtörtént a kiállítás, akkor varázsütésszerűen mozgósítani tudta mindenki a plusz energiáit, ami az elmúlt mérkőzéseken nem történt meg. Nem volt fontos a szép játék, nem volt fontos az, hogy közönségszórakoztatóak legyünk, a három pont volt mindennél lényegesebb. Így, hogy tíz emberrel játszottunk, és küzdöttünk, megérdemeltük a győzelmet. (kapos.hu)

Artner Tamás (Haladás): – Nehéz mit mondanom… Először is gratulálok a Kaposvárnak, nagyon odatette magát. Úgy érzem, hogy kaptunk az élettől egy lehetőséget, és ezzel semennyire sem tudtunk élni, addig játszottunk jól, ameddig egyenlő létszámban voltunk, addig meg voltak a helyzeteink. A kiállítás minket zavart meg, kaptunk egy gólt, és ugyan a félidő utolsó percében kiegyenlítettünk, de megint kaptunk egyet. Óriási nagy gól volt, de ha ezt megússzuk, teljesen más lett volna a mérkőzés. A második félidőre átszerveztük a dolgokat, de sajnos csináltunk egy buta tizenegyest, utána pedig erőlködtünk, de a játékunkban már nem volt elképzelés, nem volt árütőerő. Lehetett látni, hogy igazi vezéregyéniségünk sem volt a pályán, kijött Halmosi és Nagy Gábor hiánya. A mérkőzéseinken lehet látni, hogy ha van vezéregyéniség, akkor egy kicsit másképp néz ki a dolog. Bevetettünk mindent, rengeteg támadóval játszottunk, de igazán nem éreztem a csapaton a második félidőben azt, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Pozitívum, hogy mindkét támadónk, Andorka és Ugrai is gólt szerzett. Összességében azt lehet mondani, hogy szomorú vereséget szenvedtünk. (kapos.hu) - Balhé volt a meccsen és az utcán - kattints!


DVSC-TEVA – FGSZ SIÓFOK 4-1 (Sidibe 2., Couliblay 24., 44., 53., ill. Dajic 62.)

Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt! I Videó itt!
Kondás Elemér (DVSC-TEVA): – A Siófokkal mindig számolni kell, láttuk az előző két meccsét, amelyet megnyertek, ráadásul mi mindig megszenvedünk ellenük. A csapat jól kezdett, sikerült betalálnunk, majd jött a második, a harmadik, szép gólokat szereztünk. Rengeteget dolgoztak a srácok, szerintem nagyon jól játszottak, a végén lehetett volna még több is. Tudtuk, hogy Melczer jól rúgja a szögleteket, szabadrúgásokat, és az utóbbi időben Tímár jól is érkezett ezekre, szép, nagydarab fiatalember, így ezeknél a helyzeteknél fokozottan figyeltünk, egy kivételével meg is oldottuk. Szép támadásokat vezettünk, jó befejezésekkel, lőttünk kapufát, de most a gól is megvolt. Egyre jobb teljesítményt nyújtanak a játékosok, bízunk benne, hogy ez a győzelem ad majd egy lökést a csapatnak, jövő héten Diósgyőrbe is úgy utazunk, hogy szeretnénk minél eredményesebbek lenni. (Sport TV)

Horváth Károly (Siófok): – Azt szokták mondani, hogy egy góllal is lehet nyerni, csak nem a mai mérkőzésen… Az első félidőben olyan elemi hibákat vétettünk, hogy azt nem csak a mi csapatunk, hanem semmilyen más együttes nem bírta volna el. Az első félidőben több játékos is megadta magát, a másodikra így csak annyit kértem, hogy a becsületünkért küzdjenek, így azt legalább sikerült ikszre hozni. Persze ehhez is szerencse kellett, mert az ellenfélnek sokkal több helyzete volt, megérdemelten nyert a Debrecen. Aki akar, annak van szerencséje, és akkor talán eredménye is, a második félidőben sokkal, de sokkal jobban akartunk, mint az elsőben. Csak a hozzáállással lehettem elégedett utána a második játékrészben is, a játékkal abszolút nem vagyok kiegyezve. (Sport TV) (Fotó: dvtk.eu)

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON