Újpesti edzőkérdés: Meglepő fordulat állhat be

Feltöltve: 2013, május 2 - 11:09 Frissítve: 2013, május 2 - 14:12

Meglepő fordulat állhat be Újpesten az edzőkérdésben: Roderick Duchatelet szavai szerint akár arra is komoly esély van, hogy Marc Leliévre tartósan irányítsa a csapatot. Ettől függetlenül folynak az egyeztetések az esetleges edzőjelöltekkel, de a szűk közeljövőben aligha várható bejelentés ez ügyben. Duchatelet a csakfoci.hu-nak azt mondta, nem lenne szerencsés, ha az döntene Leliévre sorsáról, hogy van-e megfelelő végzettsége vagy nincs, az eredmény inkább befolyásolja majd az esetleges "kinevezését". A tulajdonos honlapunknak annyit mondott, a jövő szezonban az az elvárás, hogy az Újpest tartsa a lépést a mostani legtehetősebb klubokkal.

KI MIT OSZT?: Barca-Bayern, a Total Deutschruction - kattints!

Roderick Duchatelet szavai szerint jó az esély arra, hogy hosszabb távon is a jelenleg megbízott szakvezető, Marc Leliévre irányítja a csapatot.

- Nem vagyunk edző kinevezési kényszerben, hiszen az előző vezetőedzőnk, Jos Daerden sosem lett kirúgva. Az Újpest FC így továbbra is rendelkezik pro licence-s szakemberrel. Most azt mondom, hogy amíg Marc Leliévre jól dolgozik, addig nem is igazán van szükségünk arra, hogy váltsunk - oszlatta el az Újpest tulajdonosa azt a félreértést, mely szerint napokon belül ki kellene neveznie az új vezetőedzőt, mert a megbízott szakember a szabályok értelmében nem maradhat tovább.

Az Újpest tulajdonosa arra a felvetésünkre, hogy Leliévre azért marad-e, mert egyelőre nincs meg a megfelelő utód, így reagált.

- Nem ez az ok, hanem Marc remek munkája. Jelentkezők persze továbbra is vannak szép számmal a kispadra, de amíg a jelenlegi mesterünk ilyen jól dolgozik, addig nem is lenne értelme váltani. Természetesen a hosszú távú megoldás érdekében vannak egyeztetések a háttérben esetleges jelöltekkel, mint ahogy Marccal is, hiszen az is fontos, ő hogyan gondolkodik a saját jövőjéről. Nem gondolom, hogy az ő sorsáról annak kellene döntenie, hogy van-e megfelelő papírja vagy sincs. Erről döntsön az, hogy milyen eredményeket szállít az Újpestnek – mondta kérdésünkre a tulajdonos, és ez alapján egyáltalán nem zárható ki, hogy Marc Leliévre akár hosszútávon is irányíthatja valamilyen konstrukcióban a csapatot.

A megbízott vezetőedzővel egyébként az Újpest elkezdett nyerni, és a tabella első felébe került.

- Az utóbbi hetek eredményeit én úgy értékelem, hogy a csapat egyre többet mutat meg abból, amit valójában tud. Fontos lett volna, hogy az MTK legyőzzük, mert akkor megint léptünk volna előre a tabellán, ott lettünk volna az élmezőnyben, ahogyan az Újpesttől ez minimum elvárható lenne. A jövő évi átalakulásunkat az is befolyásolja, hogy mennyien távoznak a kerettől, hányan akarnak esetleg távozni. Hozzáteszem, a kulcsjátékosaink közül nem tudok olyanról, aki a váltásban gondolkodna.

Más helyzetben van a csapat egyik erőssége, Allesandro Iandoli, aki csak kölcsönben van a Megyeri úton.

- Ő nem a mi játékosunk, és a sorsa legkevésbé rajtunk múlik. Befolyásolja például az, hogy a St. Truiden jobban fog-e szerepelni, mert ha magasabb szintre kerülnek, akkor szerintem szeretnék újra a csapatukban látni, ellenkező esetben szerintem akár maradhat is. Van rá kereslet több helyről, az ő sorsát meg kell majd vizsgálni több szempontból is, egyeztetni kell a különböző érdekeket.

A korábban kitűzött nagy célok felé egyelőre lassan lépeget a klub, adja magát a kérdés, hogy a következő szezontól várja-e nagy áttörést a tulajdonos?

- Ami a következő szezont illeti, a cél az, hogy a bajnokságban most elöl lévő klubokkal, például a Videotonnal vagy az ETO-val tartsuk a szintet, de konkrét, jövőre elérendő helyezésről nem érdemes most még beszélni. Ha minden tényező megfelelően alakul, akkor szerintem tartható a lépés minden szempontból az említett klubokkal. Sok olyan ember van már most is Újpesten, aki keményen és jól dolgozik, de talán még több kellene, és akkor olyan sikereket tudnánk elérni, amit kitűztünk magunk elé – zárta a beszélgetést Duchatelet. (Fotó: ujpestfc.hu)

Mokány Lajos

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON