"A Honvédon győzelmi kényszer lesz Újpesten" - ezt várják az edzők

Feltöltve: 2013, május 11 - 10:25 Frissítve: 2013, május 11 - 12:51

A szombati élvonalbeli találkozókat megelőzően Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője hangsúlyozta, az Újpest elleni derbi ugyanolyan szerepet tölt be a csapat életében, mint a Fradi-meccs, az olasz szakember elmondta, sok vendégdrukkerre számít majd. Az Újpest megbízott vezetőedzője, Marc Leliévre pedig azért is számít nyílt meccsre, mert a Honvédon győzelmi kényszer van.

KI MIT OSZT: Sousa Ferguson utódjával fotózkodott - kattints!


ÚJPEST – HONVÉD 18.30

Marc Leliévre (Újpest): – Vasárnap a lefújás után mindenki nagyon csalódott volt, de ezen nem lehet csodálkozni. Hétfő óta viszont már mindenki teljes koncentrációval a Honvéd elleni meccsel foglalkozik. Két olyan csapat játszik, akiknek mindenképpen nyerniük kell, ezért nyílt és jó mérkőzésre számítok. A Honvédon győzelmi kényszer van, mert reális esélyük van kijutni Európába, mi pedig mindenképpen meg szeretnénk nyerni a pesti rangadót – ahogyan minden más meccset is. Bízom benne, hogy a csapat jó játékkal és győzelemmel örvendezteti meg szurkolóinkat (ujpestfc.hu)

Marco Rossi (Honvéd): – Természetesen a statisztikák csak akkor érnek valamit, ha a jövőben is hozzuk az eredményeket. Ezek a kimutatások is alátámasztják, hogy jó periódusban vagyunk. Mivel egy derbi vár ránk, ugyanolyan fontos a holnapi mérkőzés, mint a Ferencváros ellen, ezért most sem számít majd a papírforma, de nagyon fontos, hogy helytálljunk. Az Újpestnek vannak olyan játékosai, akik egy-egy villanással képesek eldönteni egy-egy adott mérkőzést, ezért nagyon koncentráltan, összhangban és egymásért küzdve kell majd játszanunk. Most is ugyanazt kérem majd a játékosaimtól, mint mindig, el kell érniük, hogy a lefújás után emelt fővel kell lejönniük a pályáról. Örömmel hallottam, hogy sok Honvéd-szurkoló látogat majd ki a találkozóra, biztos vagyok benne, hogy ismét nagy segítséget nyújtanak majd nekünk. Ez is, és persze az is motivál minket, hogy minél előbb végezzünk majd a tabellán. Mindent megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el (honvedfc.hu)


LOMBARD PÁPA – EGER 14.00

Kovács László (Lombard Pápa): – Mi csak annyit foglalkozunk az Egerrel, amennyit a találkozó előtt feltétlenül kell. Mi a saját játékunkat és taktikánkat akarjuk játszani és természetesen nyerni akarunk. Úgy gondolom, hogy nem lett volna szerencsés, ha az Eger kihagyja a mérkőzéseket, jobb, ha a pályán dől el a három bajnoki pont sorsa. Mióta a Lombard megalakult, idestova tizenhat éve a klubhoz tartozom, azóta együtt dolgozom Bíró Péterrel. Ha a tulajdonos úr megbízik bennem és úgy gondolja, hogy meg tudom oldani a feladatot, nagyon szívesen a rendelkezésére állok, mert nekem ez a csapat a szerelmem.(lombardfcpapa.hu)

Farkas Ádám, (az Eger játékosa): – Úgy készülünk, hogy pontokat vagy pontot szerzünk. A kialakult helyzet miatt a bennmaradásról már felesleges beszélni, de ettől még igyekszünk minél több pontot szerezni a hátralévő négy meccsen. Be szeretnénk bizonyítani, hogy ez a társaság többre hivatott, mint a kiesés. Az ellenfél nem túl acélos, és azok közé tartozik, amelyek ellen normális körülmények között nekünk mindenféleképpen győzelmi esélyeink lehetnének. Ám, ha most fejben mindenki rendben lesz, és tökéletesen tud összpontosítani, akkor most is elérhető a siker, bár most bravúrnak számítana.(nb1.hu)


KTE-PHOENIX MECANO – FGSZ SIÓFOK 16.00

Horváth Ferenc (Kecskemét): – Ha már eddig ilyen jól szerepeltünk tavasszal, jó lenne ezt végig vinni. Nagy dolog lenne szerintem a klub életében, ha a tavaszi tabellán dobogós helyen tudnánk zárni, ezt kellene megtartani. Az utolsó fordulókban leginkább az dönt már, hogy ki mennyire van ott fejben, és ki ment el már szabadságra. (kecskemetite.hu)

Horváth Károly (Siófok): – Nincs sérültünk, se eltiltottunk, készültünk egész héten. Minden meccsre úgy megyünk ki, hogy pontot, vagy pontokat kell szereznünk. Ezúttal is megvan a reális esély erre, mert a győzelemhez elengedhetetlen bizalom és a hit megvan a játékosaimban. (nb1.hu)


PMFC-MATIAS – HALADÁS 16.00

Lőrincz Emil (Pécs): – Az én véleményem, hogy minden mérkőzést, főleg a hazai csatákat meg kell nyernünk. Persze van, hogy olykor bátrabbak vagyunk és nagyobb szívvel teszünk be egy-egy fiatalt, de a holnapi találkozóról elmondhatom, hogy nagyon fontos számunkra. A Haladás nem rosszabb a középmezőny többi csapatánál. Elég stabil a védekezésük ahogy nézegettem a meccseiket. Van náluk felnőtt, és utánpótlás válogatott, jól ötvözik a fiatalok és a rutinos játékosok arányát. Úgy gondolom, hogy a szombati ellenfelünk játssza a futballt és próbálnak támadószellemben fellépni. Ehhez megvannak a gyors és veszélyes embereik elől Nagy Gábor, vagy éppen Radó András személyében. Párhuzam a két csapat között, hogy ha egy kicsit szerencsésebbek akkor ők is a tabella első felében lehetnének már, akárcsak mi. A futball sajnos ilyen, ezt átéltük mi is, hogy nüanszokon múlnak a győzelmek. Ilyen passzban vannak a szombathelyiek, remélem ilyenben is maradnak. (pmfc.hu)

Artner Tamás (Haladás): – Nagyon jól szervezett, anyagilag biztos lábakon álló csapat a Pécs, amely a középmezőny tagjai közül a legerősebb kerettel rendelkezik. Lázár, Gaál és Balogh személyében korábban a védővonalat, míg Simon Attilával a támadózónát erősítették meg. 4-4-2-es játékrendszerben futballoznak, ahol Simon és Grumics a két belső támadójuk. Sok olyan meccsük akadt, ahol jól futballoztak, de nem értek el eredményt. Nem szakítottak a korábbi hagyományokkal, gyors, kombinatív csapata van Márton Gábor kollégámnak. Wittrédi, Nagy Olivér, Horváth Zsolt - megannyi villámgyors futballista. Ami minket illet: a csapat együttes védekezése - a kaposvári mecset leszámítva - szinte kifogástalanul működik, a védőzónában kevés hibát vétünk és igazán az előrejátékkal sincs nagy probléma, de a támadózónában sokszor rossz döntéseket hozunk. Minden egyes pontért meg kell szenvedni a bajnokságban, háromesélyes a mai meccs, amelyből a lehető legtöbbet akarjuk kihozni. Tóth, Iszlai, Halmosi eltiltott, Rózsának hasfalizmohúzódása van, Fehérnek a térdhajlítóizma, Rajosnak a térde fáj és Kenesei sem bevethető még. (haladas.hu) (Fotó: honvedfc.hu)

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON