NB I: "Az edzők rettentően szégyellik magukat, reméljük, a csapat is" - értékelések

Feltöltve: 2013, május 11 - 21:19 Frissítve: 2013, május 12 - 09:55

Lőrincz Emil, a Pécs mestere szégyelli magát csapata Haladás ellen mutatott játéka miatt és reméli, ezzel a játékosok is így vannak. A másik oldalon Artner Tamás kalapot emelt 22 éves átlagéletkorú együttese előtt. Mészáros Ferenc szerint az Eger két hónapja is reménytelen volt, a pápai Kovács László amondó, nem szabad üvöltözni a futballistákkal, Horváth Ferenc pedig azzal viccelődött, ők sosem kapnak ki, maximum túl rövid egy meccs. Horváth Károly a férfiasságot hiányolta, Marco Rossi az utolsó tíz perc miatt azért bosszankodott az Újpest legyőzése után, Marc Leliévre pedig az egyéni hibákban látta a fiaskó okát.

TABELLA: Az NB I állása itt!


LOMBARD PÁPA – EGER 6-1 (Griffiths 17., Quintero 22., 76., Maric 26., Arsic 33., Király 89. ill. Horváth Z. 71.)

Gólok itt! I Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt!

Kovács László (Lombard Pápa): – A felkészülés során elsősorban arra helyeztük a hangsúlyt, hogy a fejekben rend legyen. Fel kellett rázni a csapatot, el kellett hitetni a játékosokkal, hogy tudnak futballozni, tudnak olyan parádés játékot hozni, mint amit most láttunk. Elég mélyen voltak a fiúk, bár korábban is tudtak futballozni, valami meggátolta őket ebben. Nem az én dolgom viszont, hogy kinyomozzam, mi volt az. Most mindenesetre bebizonyították, hogy NB I-es, nem pedig NB II-es játékosok. Nem foglalkoztunk azzal, hogy mit játszik a Siófok, csak azzal, hogy a következő meccset megoldjuk. Gondolom, erre senki nem számított, de parádés, nézhető kis futballt produkáltunk. Fontos volt, hogy amellett, hogy megcsináljuk a munkát, jókedvűek legyenek a játékosok, hiszen ha ordibálás van jobbra-balra, akkor előbb-utóbb kikészülnek. (MTVA)

Mészáros Ferenc (Eger): – Gratulálok a Pápának. Ez a meccs hűen tükrözi az egri viszonyokat. Igazából csak ennyit akartam mondani... A jövőről nem nekem kell nyilatkozni, ez a csapat már két hónappal ezelőtt is reménytelen volt. Eddig tudtuk a motivációt megtartani a játékosokban. (MTVA)


KECSKEMÉT – SIÓFOK 3-1 (Burgos 13., Mohl 48., Salami 68. ill. Kiss M. 52.)

Gólok itt! I Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt!

Horváth Ferenc (Kecskemét): – Elégedett vagyok a látottakkal. Azt szoktam mondani, hogy mi sosem kapunk ki, csak túl rövidek a meccsek. Most ez szerencsére nem volt az. Úgy éreztem, elnézném akár holnap reggelig is. Mindent megcsináltak a srácok, nagyszerű, ahogy motiválják magukat, nagyon büszke vagyok a társaságra. Remélem, a motiváció megtartásával nem lesz gond, és kellően felkészültek leszünk a hátralévő mérkőzéseken is. A fiúk szeretnek nyerni, remélem, folytatjuk is. (Sport TV)

Horváth Károly (Siófok): – Könnyű préda voltunk, két gól előtt olyan hibát követtünk el, ami férfi meccsen nincsen. Sokkal harciasabban kell labdát szerezni, nem szabad így hagyni, hogy az ellenfél helyzetbe kerüljön. Egy góllal is lehetne nyerni, de ilyen döntő hibákat nem szabad véteni. Meg kell harcolni a labdáért, nem pedig könnyedén beengedni a tizenhatoson belülre az ellenfelet, ahogyan az első kapott gól előtt. A második gól szintén hasonló volt, így meg a kontrák nem érnek semmit. 9 pontot lehet még szerezni, a hátrányunk 8, és lesz még egy Pápa-Siófok meccs is, úgyhogy az utolsó pillanatig kell küzdeni, ameddig csak megvan a matematikai esélyünk. (Sport TV)


PMFC-MATIAS – SZOMBATHELYI HALADÁS 0-2 (Radó 82., 86. – utóbbit 11-esből)

Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt!

Lőrincz Emil (Pécs): – Rettentő rosszul futballoztunk. Mind játékban, mind taktikailag, mind mentálisan nagyon rossz teljesítményt nyújtottunk. A stáb azon a véleményen van, hogy rettentően szégyelljük magunkat, és remélem, a játékosok is elgondolkodnak azon, hogy ez így nem működik. Ilyen teljesítménnyel, ilyen hozzáállással ezt így nem lehet csinálni, ennek az eredménye, hogy ilyen csúfos vereséget szenvedtünk. (Forrás és fotó: pmfc.hu)

Artner Tamás (Haladás): – Azt hiszem, a fiúk meghálálták azt a bizalmat, amit több mint egy éve beléjük tápláltunk és amit a héten is sulykoltunk. Meghatározó játékosaink hiányoztak, de végig azt mondtuk, hogy nem félünk a feladattól, a Pécstől, mert biztosak vagyunk benne, hogy meg fogják oldani a dolgot. Anélkül persze, hogy lebecsültük volna az ellenfelet. A csapat átlagéletkora 22 év volt, a keretben pedig 13 saját nevelésű játékos kapott helyet. Megemelem a kalapomat a csapat előtt, nagyon kulturáltan, nagyon jól futballoztak a játékosok, végig kontroll alatt tartották a mérkőzést. A második félidőben egyértelműen a Pécs fölé nőttünk, szép gólokat szereztünk, így azt mondhatom, szép jövő előtt áll a Haladás. (pmfc.hu)


ÚJPEST – BP. HONVÉD 2-4 (Christ 86., Remili 91. ill. Martinez 8., 52., 69., Lovric 19.)

Gólok itt! I Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt!

Marc Leliévre (Újpest): – Nem volt előjele a gyenge teljesítménynek. Ha lett volna, akkor nyilván valamit másként csináltunk volna. Védekezésben voltak elsősorban gondok és ezt az ellenfél sajnos nagyon jól kihasználta. Egyéni hibák voltak ezek, úgyhogy ezt majd az érintettekkel kell megbeszélni. A szünetben csüggedt arcokat láttam, 0-3 után meg pláne, de próbáltam tüzelni a játékosokat. A végén már feljavult a csapat, és szerencsére kétszer betaláltunk. (Sport TV)

Marco Rossi (Honvéd): – Mindig azt mondom, ha nem koncentrálunk megfelelően, már kapjuk is a gólokat. Most is ez történt a meccs végén, ami miatt nem vagyok túl boldog, de a győzelemnek természetesen örülök. A mérkőzés nagy részében uraltuk a játékot, jól teljesítettünk, a végére visszavettünk. Az Újpestnek csak az utolsó 15 percben voltak helyzetei. Ha egységes csapatként, koncentráltan játszunk, akkor mindenkinek nehéz dolga van ellenünk, de ha olyan dolgokat csinálunk, mint az utolsó percben, akkor nem vagyunk jók. Tiszta fejjel kell játszani, és minden játékost lent fogok tartani a földön. Alázatra, sok munkára van szükség, hogy el tudjuk érni a célokat. (Sport TV)

TABELLA: Az NB I állása itt!

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON