Honvéd: "Örülünk, hogy elrontottuk a nyári pihenőt" - bronzszavak

Feltöltve: 2013, június 2 - 12:56 Frissítve: 2013, június 2 - 14:52

Vernes Richárd szerezte azt a gólt, amellyel a Honvéd megszerezte Szombathelyen az Európa Liga-indulás bebiztosításához szükséges pontot (1-1). A labdarúgó hangsúlyozta, nagy siker számára a harmadik hely. Kemenes Szabolcs azt mondta, mindannyian nagyon örülnek, hogy elrontották a nyári pihenőjüket, és nem is biztos, hogy elhitte volna az idény előtt, hogy odaérnek a dobogóra.

KI MIT OSZT: Bronzéremmel és sörrel pózoltak a Honvéd kapusai - kattints!

A Honvéd szerezte meg a bronzérmet az OTP Bank Liga 2012/2013-as kiírásában, ezzel jogot szerzett arra, hogy az Európa Ligában indulhasson. A Haladás elleni 1-1-es meccsen Vernes Richárd szerezte a kispestiek találatát, aki a góllal gyakorlatilag bebiztosította a nemzetközi szereplést az alakulatnak. A labdarúgó rendkívül kritikusan, de elégedetten értékelt a lefújás után.

– Jól kezdtünk, de később a Haladás ránk erőltette az akaratát, nem értem, hogy miért rugdostuk el a labdákat, nem volt semmi játékunk. Talált gólt rúgtunk, és érthetetlen módon ráültünk az eredményre. De így, hogy a végén meglett a bronzérem, boldogok vagyunk, bár úgy jöttünk ide, hogy nyerni szeretnénk. Boldog vagyok, hogy megszereztük a harmadik helyet. Számomra a szezon egy sérüléssel indult, de vissza tudtam jönni belőle, ráadásul egész sikeresen, nagy siker a számomra ez a bronzérem – mondta a csatár a Sport TV kamerái előtt.

A csapatkapitány, Kemenes Szabolcs szokás szerint humoránál volt.

– Mindannyian nagyon örülünk, hogy "elrontottuk" a nyári pihenőnket. Ha a szezon előtt valaki azt mondja, hogy egy bronzéremmel a nyakunkban vágunk neki Európának, akkor azon nyomban aláírtam volna, és nem is biztos, hogy elhiszem elsőre. Ahogy ez a csapata teljesített az idén, úgy mindenképpen megérdemeltük a bronzot, és 19 év után egy kis lábjegyzetet tudtunk írni a klub nagy históriáskönyvébe, ami óriási dolog. Látszik a pályán is, hogy a mi játékunk nem egy emberre, hanem 25-26 embere van kihegyezve, ezért is vagyunk jók. Lanzafame most nem játszott, ennek ellenére nem szenvedett akkora hiányt a támadójátékunk, és ez Újpesten is így volt. Tény, hogy ő azért tudott egy olyan pluszt hozni tavasszal, ami hozzásegítette a csapatot ehhez a bronzéremhez, de azért lettünk harmadikok, mert csapat vagyunk. Ősszel nagyon sok gólt kaptunk, de tavasszal sikerült úgy összeállnia a védekezésnek, ahogyan kellett, nagyon jó játékosaink vannak hátul is, mondhatnám Ignjatovicot, Lovricot, Alcibiadét, Baráthot, a szélső védőinket, vagy bárkit. De nem ez a négy ember oldotta meg, hanem mindig az 11 játékos, aki éppen a pályán volt – értékelt a hálóőr. (Fotó: Unger Tamás, vaol.hu)

Így vette át a Honvéd a bronzérmeket:

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON