"Elek Ákos sztoriját idézik a fiatalok" - középcsapat akar lenni a Mezőkövesd az NB I-ben

Feltöltve: 2013, június 3 - 17:25 Frissítve: 2013, június 4 - 13:46

Mezőkövesden a hivatalos célkitűzés a biztos bennmaradás volt a téli szünetben, ehhez képest Véber György csapata készülhet az NB I-re. Az együttes egyik meghatározó tagja tavasszal az a Farkas Balázs volt, aki mérsékelten ünnepelte a feljutást. A rutinos középpályás a csakfoci.hu-nak elmondta, két éve a Videoton csapatkapitányaként a bajnoki serleg felemelése után három nappal kirúgták, így nincs jó élménye a hasonló fiesztákról. Mezőkövesden azonban biztosan nem kell ettől tartani, ahol abban bíznak: jövőre nem a kiesés ellen küzdenek majd az élvonalban. Farkas szerint a siker kulcsa a biztos háttér, az edző személye, a keret téli megerősítése, valamint a Vasas edzőváltása volt.

KI MIT OSZT: Neymar a haverokkal repült Barcelonába - kattints!

Meddig ünnepeltetek?

– A többiek biztos sokáig, én csak szolidan és röviden. Kérdezték is a srácok, hogy a mi a baj, miért nem engedem el magam. Mondtam nekik, hogy örülök én, de amikor legutóbb nagy ünneplést csaptam egy bajnoki cím után, három nappal később kirúgtak... – kezdte Farkas Balázs a csakfoci.hu-nak.

Ez a veszély most azért nem fenyeget...

– Remélem. Már csak azért sem, mert lejárt a szerződésem és úgy tudom, hogy a vezetők szeretnének megtartani. Ha minden megfelelően alakul, akkor én is szívesen maradok.

Minek kell megfelelően alakulnia?

– Mezőkövesden mindenkinek amatőr szerződése volt, amire az NB I-ben már nem lesz lehetőség, ez pedig azt jelenti, hogy jelen pillanatban senkinek nincs aláírt kontraktusa, mint ahogy a vezetőedzőnknek, Véber Györgynek sem. Úgy tudom azonban, hogy egy olyan keret kialakítása van tervben, amely biztosan kiharcolhatja a bennmaradást az NB I-ben.

Télen 7 pontos hátrányotok volt a Békéscsabával szemben, most mégis ti örülhettek. Mi volt a titkotok?

– A hivatalos célkitűzés az első ötbe kerülés, vagyis a biztos bennmaradás volt. Amikor az elnök úrral és a vezetőedzőnkkel leültünk erről beszélni, éreztem, hogy Gyuri mindenáron fel akar kerülni. Tudtuk, ha elkapjuk a rajtot, még egyszer nem produkál olyan látványos visszaesést a csapat, mint tette azt ősszel.

Miben voltatok jobbak, mint a két vetélytársatok, a Vasas és a Békéscsaba?

– Nálunk rendezett volt a háttér, nem nagy költségvetéssel dolgoztunk, de az ígérteket mindenki betartotta. Véber György személyében pedig egy igazi nyerő típusú edzőnk volt, ráadásul a téli igazolások is beváltak, hiszen nagyképűség nélkül mondhatom, hogy hozzá tudtam tenni a csapat teljesítményéhez, csakúgy, mint Petneházi Márk és George Menougong. Ami a vetélytársakat illeti, a Vasas megtette nekünk azt a szívességet, hogy leváltotta a sikeres edzőjét, a Békéscsabát pedig nem éreztem annyira erősnek, hogy feljuthat.

A Mezőkövesdet sokan attól féltik, ami az Eger veszte lett az idei szezonban. Ez mennyire lehet valós félelem.

– Mi játékosok és szakmai stáb megtettük, amit meg lehetett, most a vezetőkön a sor, de úgy látom, hogy pozitívan állnak a dolgokhoz. Az eddigi beszélgetések alapján nem hinném, hogy az Eger sorsára jut majd az egyesület. A villanyvilágítás biztosan meglesz a bajnoki rajtra, így a meccseket itthon játszhatja a csapat.

Az NB I-ben mire lehet képes a Mezőkövesd?

– Akár a középmezőny elérésére is. A fiatalok rengeteget fejlődtek fél év alatt, elég, ha csak Bognár Pistit vagy Szalai Vilit említem, mindketten nagy értékei lehetnek a csapatnak, ha sikerül őket megtartani. Róluk Elek Ákos jut eszembe, aki Mezey Györgynél lett érett játékos a Videotonban, és azóta már sokszoros válogatott. Ha az eltervezett erősítések realizálódnak, akkor biztos vagyok benne, hogy a Mezőkövesd nem esik ki az NB I-ből. (Fotó: kovesdisport.hu)

Privacsek András

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON