Beindult a magyar átigazolási piac: így állnak a csapatok - körkép

Feltöltve: 2013, június 4 - 08:56 Frissítve: 2013, június 4 - 11:00

Alig ért véget a bajnokság, máris pörög idehaza az átigazolási piac. Máris vannak slágertémák és olyan játékosok, akikért nagy harc várható a nyáron. Több klub vázolta már az elképzeléseit is. A könnyebb átláthatóság kedvéért a jövőben rendszeresen jelentkezünk talán már megszokott összegző anyagunkkal, amely azt foglalja össze, hogyan állnak az egyes klubok az érkezők, a távozók, a jelöltek terén.

UGORJ A KEDVENC CSAPATODHOZ:
ETO I MTK I Debrecen I Videoton I Honvéd I FTC I Diósgyőr I Kaposvár I Paks I Újpest I Haladás I Kecskemét I Lombard I Pécs I Eger I Siófok I Puskás Akadémia I Mezőkövesd


Győri ETO

Érkezett: -
Távozott: Jarmo Ahjupera (Újpest)

Érkezőként felmerült: Adamo Coulibaly (Debrecen), Rafael Burgos (Ried / Kecskemét)
Távozóként felmerült: Molnár Péter (Ferencváros, Paks – szerződése lejár), Rati Aleksidze, Tokody Tibor, Mihai-Onisor Nicorec, Linas Pilibaitis, Marián Had, Dudás Ádám

Tervek: Az ETO centerposzton mindenképpen erősítene, de szélsőt, középpályást és belső védőt is igazolna.


Videoton

Érkezett: Lupeta, Vitor Gomes (Rio Ave – kölcsönadás után végleg)
Távozott: -

Érkezőként felmerült: Adamo Coulibaly (Debrecen), Sándor György (Al Ittihad – kölcsönadása lejárt), Milan Peric (Ferencváros – kölcsönből vissza), Vaskó Tamás (Kecskemét, visszaszállhat a játékjog), Radó András (Haladás), Mamadu (Aves), Rúben (Beira-Mar), Kleinheisler László (Puskás Akadémia), Dibusz Dénes (Pécs), Arturo Álvarez (Pacos Ferreira – kölcsönadása lejárt, de végleg megvehetik), Juhász Roland (Anderlecht – kölcsönadása lejár, de akár maradhat is),
Távozóként felmerült: Gyurcsó Ádám, Nikola Mitrovic (szerződése lejár), Vaskó Tamás (Puskás Akadémia), Mladen Bozovic (szerződése lejár)

Tervek: Három-négy helyen szeretné megerősíteni az együttest José Gomes. Juhász Roland esetleges maradása is erősítés lehet, illetve valószínű, hogy ezúttal is erős lesz a portugál vonal. Bozovic várható távozásával kulcsposzton is erősítenie kell a Vidinek.


Bp. Honvéd

Érkezett: -
Távozott: Davide Lanzafame (Catania – kölcsönadása lejárt)

Érkezőként felmerült: Giovanni Formiconi (Grosseto)
Távozóként felmerült: Mamadou Diakite (Ternana), Leandro Martinez, Debreceni András (szerződése lejár)

Tervek: Itt az olasz kapcsolat maradhat domináns, Martinez megtartása nagy fegyvertény lehetne, Lanzafame maradására nem sok esély látszik jelenleg.


MTK

Érkezett: -
Távozott: -

Érkezőként felmerült: Szatmári Lóránd (Pécs), Fejes András (Siófok), Kecskés Tamás (Siófok)
Távozóként felmerült: Ladányi Tibor (Pécs), Zsidai László (DVSC, Paks – szerződése lejár), Csiki Norbert (Lierse), Vadnai Dániel (DVSC)

Tervek: Érkeznek fiatalok a Sándor Károly Akadémiáról, illetve a második csapatból, de szeretnének bizonyos posztokra igazolni is. Elsősorban volt MTK-játékosokra gondolnak. Több kulcsjátékost is vinnének külföldre, illetve az NB I-be is.


Ferencváros

Érkezett: -
Távozott: -

Érkezőként felmerült: Fülöp Márton (Asteras Tripolis), Kurucz Péter (Siófok), Molnár Péter (Győri ETO), Busai Attila (Szolnok – kölcsönadása lejár)
Távozóként felmerült: Böde Dániel (CFR Cluj), Muhamed Besic, Juha Hakola (szerződése lejár), Grúz Tamás (Puskás Akadémia), Sváb Dániel (Pécs – szerződése lejár), Milan Peric (Videoton – kölcsönadása lejár), Leonardo (megtartanák, de még nem történt meg a hosszabbítás), Marko Ranilovic

Tervek: Gólerős támadót mindenképpen szerződtetnének a zöld-fehérek, emellett a védelembe és a kapuba is érkezhet erősítés. Mindenképpen keresnének egy magas középső védőt a zöld-fehérek. A cél emellett az, hogy a meghatározó játékosok maradjanak.


Debrecen

Érkezett: Varga József (Greuther Fürth – kölcsönből vissza), Kelemen Patrik (Vác), Króner Martin (Vác)
Távozott: -

Érkezőként felmerült: -
Távozóként felmerült: Adamo Coulibaly (Győri ETO, Videoton, külföld – szerződése lejár), Luis Ramos (szerződése lejár), Varga József

Tervek: Egy olyan csapat kialakítása, amely esélyes a nemzetközi kupaszereplésre. Coulibaly megtartása lehetne az egyik legnagyobb húzás, de igen komolynak tűnik a konkurencia. Varga József újbóli távozása sem lenne meglepetés.


Kecskemét

Érkezett: -
Távozott: -

Érkezőként felmerült: -
Távozóként felmerült: Rafael Burgos (Ried / Győri ETO – kölcsönadása lejárt), Mohl Dávid (szerződése lejár), Vaskó Tamás (Videoton / Puskás Akadémia), Bertus Lajos (Paks)

Tervek: A legfontosabb cél talán a tavasszal sikerrel dolgozó Horváth Ferenc megtartása lehet, ha mégis lenne váltás a kispadon, az persze az erősítések terén is komoly hatással bírna.


Szombathelyi Haladás

Érkezett: Predrag Bosnjak (Veszprém)
Távozott: -

Érkezőként felmerült:
Távozóként felmerült: Mursits Roland (szerződése lejár), Gőcze Gergő (Pécs – szerződése lejár), Búrány Zoltán (szerződése lejár), Kenesei Krisztián (szerződése lejár, de újat ajánlottak neki), Simon Ádám (kölcsönadása lejár), Radó András (Videoton)

Tervek: Továbbra is elsősorban a saját nevelésű fiatalokban gondolkodnak. Itt Radó maradása lehetne a kulcs, és az is kérdés, sikerül-e esetleg előhúzni egy újabb, hasonló kaliberű tehetséget az Illés Akadémiáról.


Újpest

Érkezett: Jarmo Ahjupera (Győri ETO)
Távozott: Bruno Moraes, Alessandro Iandoli (St. Truiden, majd Standard – kölcsönszerződése lejárt)

Érkezőként felmerült: Mohl Dávid (Kecskemét)
Távozóként felmerült: Remili Mohamed, Pollák Zoltán, Horváth Tamás, Litauszki Róbert, Kovács Dániel, Bojan Mihajlovic

Tervek: Elég komoly átalakítás várható a keretben, a következő a konszolidáció éve lesz. Elsősorban tehetséges fiatal játékosokat keresnek a megoldatlan posztokra. A Standardtól is érkezhetnek futballisták. A távozó alapembert, Iandolit is pótolni kell valahogy.


Diósgyőr

Érkezett: Kádár Tamás (Roda – kölcsönadás után végleg)
Távozott: José Luque (visszavonul), Fernando (visszavonul)

Érkezőként felmerült: -
Távozóként felmerült: -

Tervek: Az új edző, Tomiszlav Szivics elképzelései jelentős szerepet játszanak majd az erősítések alakításában. Kádár Tamás maradása máris egy nagy nyereség a borsodiak számára.


Kaposvár

Érkezett: -
Távozott: -

Érkezőként felmerült: -
Távozóként felmerült: Oláh Lóránt (szerződése lejár, de hosszabbítanának vele), Lubos Hajduch (Puskás Akadémia)

Tervek: Újra felbukkanhatnak a somogyi tehetségek és a később jó pénzért értékesített légiósok is somogyiaknál, akiknek valószínűleg egy-két kulcsemberükért is alkudozniuk, vagy épp harcolniuk kell majd a nyáron.


PMFC-Matias

Érkezett: -
Távozott: Zoran Zeljkovic

Érkezőként felmerült: Mohl Dávid (Kecskemét), Sváb Dániel (Ferencváros), Ladányi Tibor (MTK)
Távozóként felmerült: Szatmári Lóránd (MTK), Dibusz Dénes (Videoton), Andrej Causic

Tervek: Az elmúlt hónapok gyakorlatát látva nem lenne meglepő egy-két, az NB I-ben ismertebb játékos felbukkanása sem.


MVM Paks

Érkezett: -
Távozott: -

Érkezőként felmerült: Kurucz Péter (Siófok), Molnár Péter (Győri ETO), Kecskés Tamás (Siófok), Nyári Tibor (Siófok), Zsidai László (MTK), Bertus Lajos (Kecskemét)
Távozóként felmerült: Németh Gábor

Tervek: Továbbra is csak magyar játékosokban gondolkodnak. Sok múlhat persze még azon a névsort tekintve, hogy ki lesz az új edző.


Lombard Pápa

Érkezett: -
Távozott: Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – kölcsönadás után végleg, még vitáznak a klubok)

Érkezőként felmerült: Melczer Vilmos (Siófok), Gál András (Siófok)
Távozóként felmerült: -

Tervek: Biztosan lesznek változások a keretben, ezek mértéke ugyanakkor még kérdéses. A cél az, hogy jövőre középcsapat lehessen a gárda. Az új edzőnek, Tóth Bálintnak elsősorban alighanem egy gólerős csatárt kell keresnie, Maric mellé.


Siófok

Érkezett: -
Távozott: -

Érkezőként felmerült: -
Távozóként felmerült: Kurucz Péter (Paks, Ferencváros), Melczer Vilmos (Lombard Pápa), Gál András (Lombard Pápa), Fejes András (MTK), Kecskés Tamás (MTK, Paks), Nyári Tibor (Paks)

Tervek: Horváth Károly sem tudta még megmondani, mi lesz az NB II-be kiesett együttes játékosaival, akik közül többeket is szívesen látna sok NB I-es alakulat, elég, ha Kurucz, Melczer vagy Kecskés nevét említjük.


Eger

Érkezett: -
Távozott: -

Érkezőként felmerült: -
Távozóként felmerült: A teljes keret.

Tervek: Teljes átalakulás várható, akár mindenki távozhat, hiszen a csapat az NB III-ban állhat rajthoz.


Puskás Akadémia

Érkezett: Chukwuchabem Enete
Távozott: -

Érkezőként felmerült: Grúz Tamás (Ferencváros), Vaskó Tamás (Videoton / Kecskemét), Lubos Hajduch (Kaposvár)
Távozóként felmerült: Kleinheisler László (Videoton)

Tervek: Olyan keret kialakítása, amely bent tud maradni az élvonalban. Az biztos, hogy egyáltalán nem csak az akadémia jelenti az erősítési "forrást", 4-5 játékos érkezhet "kívülről". Rutinos kapus például mindenképpen kellene Benczés Miklósnak, de a Videoton mostani bő keretéből is érkezhet erősítés Felcsútra.


Mezőkövesd

Érkezett: -
Távozott: -

Érkezőként felmerült: -
Távozóként felmerült: -

Tervek: A teljes keretre számítanak (mindenkivel meg kell egyezni), de szeretnének tapasztalt labdarúgókat is igazolni. Ezzel együtt a kövesdiek elsősorban magyar fiatalokkal szeretnének eredményeket elérni. (Fotó: dvsc.hu)

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON