Lanzafame most lett hivatalosan vádlott a bundaügyben

Feltöltve: 2013, június 6 - 12:11 Frissítve: 2013, június 7 - 11:53

Davide Lanzafamét, a Juventus, a tavasszal a Budapest Honvédnál kölcsönben szerepelt támadóját hivatalosan megvádolta az olasz ügyészség azzal, hogy a 2000-es évek végén, még a Bari játékosként sportcsalásban vett részt. Mivel a hivatalos vád most született meg, Lanzafame eddig jogszerűen játszott az NB I-ben, ezek után viszont hároméves eltiltást is kaphat akár hazájában.

"Szerencsére Lanzafame és én sem értünk magyarul" - Tilos passzolni Marco Rossival - kattints!

Az olasz ügyészség és a helyi futballszövetség még a tavasz folyamán hallgatta ki többek között Davide Lanzafamét is a bundabotrány (Calcioscommesse) kapcsán. A két szerv két találkozót kiemelten is kezelt, mivel a gyanú szerint a Bari-Treviso 0-1 (2008 májusa) és a Salerno-Bari 3-2 (2009 májusa) is "eladhattak" az érintett játékosok.

A szövetség hivatalos közleménye szerint Lanzafame mellett többek között a "főkolomposnak" tűnő belga kapus, Jean Francois Gillet is hosszabb (ötéves) eltiltásra számíthat, a csatár esetében ez három év lehet, ha bebizonyosodik bűnössége. A tavasszal a Honvédban szerepelt támadó jogszerűen játszott eddig, mert mostanáig nem volt semmiféle hivatalos vád, mostantól viszont elvileg nem léphetne pályára az NB I-ben. Igaz, gyakorlatilag sem, hiszen távozik.

A közlemény szerint a következő játékosok és edzők lehettek érintettek – vagy a befolyásolásban, vagy abban, hogy nem jelentették az esetet – a gyanús meccsek eredményének alakulásában, Lanzafamét "csak" a 2009-es eset kapcsán vádolják.

Simone Cavalli, Mariano Martin Donda, Gianluca Galasso, Alessandro Gazzi, Santiago Ladino, Giovanni Marchese, Andrea Masiello e Cristian Stellini, Marco Esposito, Cristian Stellini, Nicola Santoni, Andrea Masiello, Davide Lanzafame, Jean Francois Gillet, Daniele De Vezze, Stefano Guberti, Vitali Kutuzov, Alessandro Parisi, Gianluca Galasso, Simone Bonomi, Francesco Caputo, Corrado Colombo, Raffaele Bianco, Mark Edusei, Luca Fusco, Massimo Ganci, és Cosimo D'Angelo.

Jelentési kötelezettségének nem tett eleget: Alessandro Gazzi, Paulo Vitor de Souza Barreto. (Fotó: 1909foto.hu)

FRISSÍTÉS: A Budapest Honvéd csütörtökön, azonnali hatállyal felbontotta Lanzafame szerződését.


Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON