"Rasszizmussal vádolt a bíró, komolytalan" - a vezetőedző a botrányos szegedi meccsről

Feltöltve: 2013, június 16 - 13:16 Frissítve: 2013, június 17 - 13:22

Gálhidi György szerint a játékosai túlértékelték magukat, nem vették 100 százalékig komolyan a mérkőzést, az ellenfelet pedig lebecsülték, ezért bukták el a Várda elleni osztályozót és estek ki az NB III-ba. A Szeged vezetőedzője a két kiállításról úgy vélekedett, hogy mindkettő határeset volt, inkább sárgát értek volna a megmozdulások, de a piros lapot is el kell fogadni. A szakember a csakfoci.hu-nak azt is elmondta, hogy a játékvezető miért küldte őt fel a lelátóra, és beszélt a szegedi foci jövőjéről is.

Így tört ki a szegedi balhé - fotók, videó! - kattints!

A lefújás után szűkszavúan csak annyit nyilatkozott: „Gyalázat, tönkretették Szeged labdarúgását”. Kik tették tönkre?
- Természetesen ebben benne voltak a játékosaim is - kezdte Gálhidi György a csakfoci.hu-nak. - Sokan túlértékelték magukat, azért, mert volt egy jó tavaszi szezonunk az NB II-ben, még nem világklasszisok. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy bárkit is lebecsüljünk, most pedig ez történt. Természetesen a kiállítások miatt a játékvezető felelősségét sem kerülhetjük meg.

Jogtalanok voltak a piros lapok?
- Határeset volt mindkettő. Az utánrúgás nem volt durva, ráadásul nem kapura tört az ellenfél, a könyököst pedig nem éreztem szándékosnak, inkább sárgát ért mindkettő, lehet azonban, hogy elfogult vagyok. Talán a piros is megadható volt.

Önt miért küldte el a kispadtól a játékvezető?
- A kispad előtt lefújt egy olyan szabálytalanságot, amikor semmi nem történt. Annyit mondtam neki, hogy „a kis cigánygyerek színészkedik”, utalva a várdai Iván Attila alakítására. Erre azonnal kiállított, mondván ne legyek rasszista. Ez elég komolytalan vád velem szemben, hiszen külföldön nagyon sok feketével és arabbal dolgoztam együtt, Mezei Istvánnal, a cigány válogatott kapitányával pedig kitűnő a viszonyom.

A szurkolók is nehezen viselték a történéseket.
- Ők ünnepelni jöttek, aztán úgy érezték, hogy az egész világ összeesküdött ellenük. Persze ez még nem ok arra, hogy balhézzanak, nem lett volna szabad így viselkedniük. Az egész tavaszi szurkolásukért viszont köszönetet érdemelnek, hiszen a legnehezebb helyzetekben is kiálltak mellettünk.

Mikor érezte, hogy vége, ebből nem lesz NB II?
- A szünetben 0-1-nél, kettős emberhátrányban is bíztam benne, hogy legalább kiegyenlítünk. Sajnos azonban nem mindenkiben láttam a tüzet, a csapat fele lógatta az orrát, ők már feladták a meccset.

A játékosai mivel magyarázták a mérkőzésen nyújtott teljesítményüket?
- Azt mondták nekem, hogy elfáradtak. Tény, hogy kemény tavaszon vagyunk túl, de azért egy NB III-as csapaton illett volna túljutni. Persze, ehhez elengedhetetlen, hogy 100 százalékig komolyan vegyék a meccset és ne becsüljék le az ellenfelet.

Mi lesz a szegedi focival?
- A püspök úrnak (Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, a szegediek többségi tulajdonosa, a szerk.) köszönhetően stabil a háttér, nem féltem a klubot, legfeljebb egy évet elvesztegetnek.

Ez úgy hangzik, mintha már kívülállóként tekintene magára…
- Nem tudom még mi lesz, ha a vezetők úgy érzik, hogy én vagyok az az edző, akivel nagy célokat is el lehet érni, akkor elgondolkodom a folytatáson. (Fotó:szegedma.hu)

Privacsek András

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON