A Honvéd már csak Lanzafame szintű játékost igazolna - cél a 3. vagy a 4. kör az EL-ben

Feltöltve: 2013, június 26 - 16:33 Frissítve: 2013, június 26 - 19:39

Marco Rossi, a Budapest Honvéd vezetőedzője még szeretne egy Lanzafaméhoz hasonló típusú és tudású játékost igazolni a nyáron, még akkor is, ha erre csak augusztusban nyílik lehetőség. A tréner ugyanakkor csak akkor lépné meg ezt, ha a kiszemelt tudja hozni azt a minőséget, mint a Cataniához visszatért támadó vagy Leandro Martínez. Az olasz időt kért az új játékosoknak és egy félmondatban szerényen azt is említette, ő maga nincsen a világ legjobb edzői között. Andrea Mancini azt szeretné elérni idővel, hogy ne apja miatt emlegessék, George F. Hemingway célja pedig az Európa Ligára vonatkozóan az, hogy a gárda tudjon egy neves nyugati együttes ellen játszani. Ehhez a harmadik vagy a negyedik selejtezőkörbe kellene jutni.

KI MIT OSZT: Besic a tengerpartról jelentkezett be - kattints!

A jövő héten már tétmérkőzést játszik a Honvéd az Európa Ligában, a kispesti klubnál a nap folyamán hivatalosan is bemutatták az új játékosokat. Emanuele Testardi egy évre kölcsönben érkezik, Andrea Mancini két, az eddig kölcsönben szerepeltetett Raffaele Alcibiade három évre írt alá, emellett új arc a 19 éves ghánai tehetség, Emanuel Mensah, aki a középpályán bevethető és öt évre kötelezte el magát, az akadémiáról pedig újabb négy labdarúgó került fel Kozma Richárd, Nikola Pantovic, Bobál Dávid és Botka Endre személyében.

– Tavaly fiatal volt a csapatunk a mezőnyhöz képest, most ez pláne így lesz. Felhívnám mindenkinek a figyelmét, hogy időre van szükségünk, legyen mindenki türelmes ezekkel a játékosokkal. Emmanuele Testardi a csatársorban, Andrea Mancini a középpályán, a támadó szekcióban nyújthat segítséget nekünk, de idő kell nekik, hogy megértsék a magyar futballt és azt is, hogy én mit várok tőlük – mondta Marco Rossi vezetőedző, aki várakozáson felül teljesített az együttessel az előző idényben megszerzett bronzéremmel.

– Lanzafame és Martínez helyére igazából még nem hoztunk ugyanolyan játékost. Szeretném, ha tudnánk egy olyan szerződtetni, mint Lanzafame volt, akár júliusban, akár augusztusban sikerül ez. Lényeg viszont, hogy minőségi labdarúgó érkezzen, nem a mennyiségre akarunk menni – tette hozzá.

Rossi megemlítette, a Celik Niksic elleni Európa Liga-csata nem összetévesztendő egy edzőmeccsel, ott nem lesz akkora kísérletezésre lehetőség. Viszont ha az újak azonnal nyomot hagynak maguk után, akár rájuk is számít.

Az idény céljait firtató kérdésre az olasz így felelt:

– A jelenlegi cél az, hogy megverjük a Niksicet. Ahogyan önök is, én is ismerem a világ legjobb edzőit, de sajnos én nem vagyok köztük. Alapvetően fejlődnie kell mindenkinek és azon dolgozunk, hogy a harmadik helyhez képest is előre tudjunk lépni. Nem szabad viszont elfelejteni, hogy erős csapatokkal kell felvenni a harcot, mondhatnám a Ferencvárost, a Győrt, a Debrecent, másokat is, szóval nagyon nehéz lesz javítanunk a helyezésünkön.

Rossi hozzátette, eléggé zavarja, hogy a Montenegróba történő utazás és a hazaút megtöri a felkészülést, és több edzést is ki kell hagyniuk.

George F. Hemingway tulajdonos konkrétabban is megfogalmazta a nemzetközi szerepléssel kapcsolatos terveket.

– A nyerhető meccseket meg kell nyerni, persze a Real Madridot nem kell megverni. Szeretnénk pár kört mennyi és nyugatra is elutazni. Nem földrajzi okok miatt, hanem mert ott vannak az igazán erős csapatok. Ehhez be kellene jutni a harmadik vagy a negyedik körbe. A csoportkör álom a magyar csapatoknak, nagyon nehéz lenne megcsinálni. A bajnokságban jó lenne minél előrébb végezni – nyilatkozta.

Ami az újakat illeti, a legnagyobb figyelem Roberto Mancini fiát, Andrea Mancinit övezte, aki viszont szeretné elérni, hogy ne ebben a kontextusban gondoljanak rá.

– Szeretném, ha nem Roberto Mancini fiaként emlegetnének, hanem Andrea Manciniként, azaz saját magamnak szeretnék nevet szerezni. Ha példaképeket kell említenem, az édesapám mellett mondhatom még Andrea Pirlót, Xabi Alonsót és Xavit. Mindig kikérem édesapám véleményét egy komoly döntés előtt, az ide igazolásom oka, hogy fejlődjek és első osztályú csapatban játszhassak. Valladolidban a második csapatban játszottam, az első csapathoz a fiataloknak nem nagyon volt esélyük odakerülni. Ennek ellenére sokat tanultam – mondta a fiatal olasz.

Az ifjabb Mancinitől azt is tudakolták, van-e ígérete arra vonatkozóan, hogy az édesapja megnézi személyesen a közeljövőben Magyarországon. Az ifjú futballista elmondta, lehet, hogy az Európa Liga második meccsére eljön a Manchester City nemrég távozott mestere.

Mancini honfitársa, Emanuele Testardi is bemutatta röviden magát.

– Klasszikus középcsatár vagyok, aki képes megtartani a labdát, és a kapu felé fordulni. Nem vagyok olyan gyors, mint egy szélső, de ez nem is csoda, hiszen 190 cm magas vagyok. Persze, ezzel együtt jobb lenne, ha a sebességem jobb lenne – fogalmazott.

A Honvéd Európa Liga-csatáival kapcsolatos információ, hogy az idegenbeli mérkőzést nem a Celik Niksic stadionjában játsszák, hanem ugyanabban a városban egy másik arénában, amely megfelel az UEFA előírásainak. A kispestieknek természetesen nem kell elköltözniük a Bozsik-stadionból.

George F. Hemingway a sajtótájékoztatón újságírói kérdésre egy távolabbi projektről, a stadion felújításáról is beszélt.

– Ha tudunk hozzá forrást szerezni, akkor szeretnénk a későbbiekben egy 8-10 ezres, UEFA-előírásokkal kompatibilis stadiont kialakítani. Ez az álmom, de ne gondolja azt senki, hogy a munkások befejezik a Fradi stadionját, aztán jönnek egyből ide. Addig is szeretnénk azok előtt a csapatok előtt végezni, akik új stadiont kapnak – mondta.

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON