Nagyot álmodnak Mezőkövesden: Angol stílusú, teljesen fedett lesz az új stadion

Feltöltve: 2013, július 2 - 17:55 Frissítve: 2013, július 2 - 18:55

Továbbra is gőzerővel épül az NB I-es újonc Mezőkövesd stadionja, amely a bajnoki rajtig nagyjából háromnegyed részben készülhet el, augusztus 17-én viszont már játékra alkalmas lehet. A Borsod megyei kisvárosban angol stílusú aréna épül, azaz a lelátók igen közel lesznek a gyepszőnyeghez, ami körül fedett lelátók alatt ülhet, illetve részben állhat majd a maximum 5000 szurkoló. Tállai András klubelnök emellett beszélt a csapat költségvetéséről, amely az egyik, ha nem a legalacsonyabb lesz majd az OTP Bank Ligában, és azt is elárulta, hogy teljesen önfenntartóvá akarják tenni a csapatot. Véber György a stílusos és eredményes futball mellett a 2000-2500 fős átlagnézőszámot tűzte ki célul.

KI MIT OSZT: Balotelli házimalaccal szurkolt - kattints!

Május végén már beszámoltunk arról, hogy a Mezőkövesd az NB I-es licencfeltéteknek megfelelően építi stadionját, amely 5000 szurkoló befogadására lesz majd alkalmas.

Az újonccsapat első embere, Tállai András a Hír TV "Stopper" című műsorában a kivitelezés részleteibe is beavatta a nézőket, és elmondta, hogy angol mintára húzzák fel a kövesdi mini-arénát.

- Jelenleg ezer ülőhellyel rendelkező lelátónk van, ebből 600 fedett, ezt kell 5000-re bővíteni. Ha már álmodunk, akkor nagyot szeretnénk álmodni. Azt találtuk ki, hogy angol mintájú kis stadiont húzunk fel, ahol 5 méterre lesz a lelátó a pályától. Teljesen körbe fogjuk építeni a stadiont, és lényegében mindenhol fedett lesz, ülőhelyek lesznek mindenhol. 1000 állóhely lehet, ha végképp nem férünk el. A bajnokság elejére ennek a háromnegyede el fog készülni, illetve a lelátók alatt meglesz az előírt számú mellékhelyiség és büfé is. Meg kell teremtenünk a villanyvilágítást is, de a munkálatok jó ütemben haladnak – nyilatkozta Tállai, hozzátéve, hogy a gyepszőnyeget is megtoldották 15 méterrel, hogy az a lelátókig érjen el.

A tervek szerint a matyóföldiek a Lombard Pápa ellen játszanak először otthon (a Loki-meccs pályaválasztói jogát elcserélik), augusztus 17-én így nagy ünnep lesz Tállai szerint a városban.

A klubelnök a csapat költségvetéséről is beszélt a műsorban.
- 250-300 millió forint lesz, ez az egyik legalacsonyabb szám az NB I-ben, ha nem a legkevesebb. Az NB II-ben sem nekünk volt a legnagyobb a büdzsénk, 4-5 csapatnak is nagyobb volt, mégis meg tudtuk előzni őket. Biztos vagyok benne, hogy ezzel a költségvetéssel is fel fogjuk tudni venni a versenyt az élvonalbeli riválisokkal, és nem fölöttünk húzzák meg majd a vonalat – mondta Tállai, kiemelve azt is, hogy önfenntartóvá akarják tenni a klubot, hogy ne legyen szükség önkormányzati támogatásra, ehhez viszont szerinte "szép foci" és magas nézőszám kell.

Ennek érdekében persze a csapatnak kell helytállnia, Véber György vezetőedző pedig nem csak eredményes, de látványos futballt is akar játszatni a Kövesddel.

- Elsősorban azt szeretném elérni, amit Pápán az első évben. Arról a csapatról úgy beszéltek, mint amely stílusos, jó futballt játszik. Ugyanezt szeretném itt is megcsinálni, csak magasabb nívóval. Nem csak bent szeretnék maradni, jó lenne a tabellán elég jó helyet elfoglalni. Fontos, hogy jó benyomást tegyünk a futballközvéleményre – tette hozzá és a keret változásairól is beszélt a tréner.

- Öt érkező biztos, úgyhogy amit kértem erősítést, az nagyjából meg is van. Innentől kezdve nem tervezünk újat, bár azért augusztus 31-ig még nyitva van a piac – mondta Véber, aki szerint a 2000-2500 fős átlag lenne a cél a nézőszám tekintetében.

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON