Ki lehet a "holmi ember", akinek Pintér Attila beszólt? - a jelöltek

Feltöltve: 2013, július 29 - 14:06 Frissítve: 2013, július 29 - 16:41

"Hazájukban nevesincs emberek idejönnek, és öt hónap után osztják a magyar futballban az észt. Én nem kérek belőle, gondolom, a többi magyar kolléga sem. Én úgy emlékszem, hogy mi nyertük meg a bajnokságot, és jó lenne, ha mindenki a saját háza táján söprögetne" - fakadt ki a Diósgyőr elleni szezonnyitó után Pintér Attila, aki azóta nem kívánta bővebben kommentálni, pontosan kire utalt a nyilatkozatában. Számba vettük a lehetséges jelölteket.

KI MIT OSZT: Munkába állt a Barcelona új edzője - kattints!

Természetesen Pintér Attila kifakadása után sokan találgatták, kinek és miért akart üzenni a tavalyi bajnok vezetőedzője. Az alábbiakban a felmerülő lehetőségeket vettük sorba.

Ricardo Moniz:
A ferencvárosi drukkerek többsége szerint Moniznak szólhatott oda Pintér. Ez nem lenne előzmény nélküli, hiszen a holland szakember már többször megfogalmazta azt, milyen távol áll tőle az ETO stílusa ("azt gondolom, a Győr nem úgy játszik, mint egy bajnokcsapat") – igaz, ennek már legalább két hónapja. Most, a kupakiesés után Moniz nem beszélt külön a győriekről, csak annyit mondott, hogy sajnálja a klubok búcsúját. Múlt héten is inkább általánosságban fogalmazott, amikor azt mondta, a legtöbb hazai csapat a vereségtől való félelem miatt retteg, de az ő csapatának ezt nem szabad.

Monizról az valóban elmondható, hogy hazájában nem dolgozott még vezetőedzőként komoly helyen (pályaedzőként annál inkább), az viszont talán túlzás, hogy a nevenincs jelzőt ráakasszák (dolgozott a Tottenhamnél, a HSV-nél, a Salzburggal pedig bajnok lett).

Marco Rossi:
Akár ő is lehet az üzenet címzettje, hiszen a hazájában nincs komoly edzői múltja. Mondott viszont már olyat, ami a győrieknek nem eshetett jól: tavasszal például hiába állt az ETO a tabella élén, az olasz edző mégis úgy fogalmazott, hogy itthon a Videoton és a Ferencváros a két legerősebb csapat. Később honlapunknak ezt úgy pontosította, hogy technikai kvalitásokban előzi meg az említett két klub a bajnokot.

Pintér Attila viszont a Diósgyőr elleni mérkőzés utáni nyilatkozatában részben kiállt a Honvéd mellett is: megemlítette, hogy emlékei szerint a csapata volt tavaly a bajnok, és a Honvéd is kijutott Európába, mégis ezek a klubok kapják a kritikákat – ez alapján aligha Rossinak szólt volna be, aki ráadásul nem fél, hanem már egy éve dolgozik az NB I-ben.

Szivics Tomiszláv:
Elképzelhető, hogy neki szóltak a kritikák, emellett és ez ellen is szólnak dolgok. Mellette, hogy Pintér Attila legfrissebb "élményei" hozzá fűződnek. A hét közben a rá jellemző tudatosan cukkolós módszert bevetette a győriek ellen is, amikor azt mondta, mindenki látta, hogy az ETO-tól nem kell elájulni. A két szakemberről egyébként azt nem árt tudni, hogy a múlt hétig egészen bizonyosan kimondottan jó viszonyban voltak. Nem tudni, Szivics kijelentése célba ért-e Pintérnél, de az tény, hogy a mérkőzés során a két kispad között is ment az adok-kapok (hozzátesszük, ez akár természetes velejárója is lehetett az izgalmas, feszült hangulatú mérkőzésnek).

A magyar állampolgárságot időközben megszerző Szivics kapcsán az is tény, hogy sikereit nem a hazájában érte el, hanem a magyar futballban, a kijelentésnek viszont az a része semmiképpen nem illik rá, hogy fél év után osztaná az észt, hiszen már évek óta az NB I-ben dolgozik.


Természetesen a fenti pro és kontra érveket végigzongorázva az sem kizárt, hogy Pintér Attila nem konkrétan egy személynek szólt be, hanem több olyan neki nem tetsző vélemény után érezte úgy általánosságban, hogy egy kemény hangú nyilatkozattal érdemes visszavágnia a nálunk dolgozó külföldi szakvezetőknek, hogy inkább tartózkodjanak a jövőben bárminemű ETO-t érintő kritikáktól. (Fotó: kisalfold.hu)Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON