"Nem akar a Honvédban játszani" - ezért tűnt el a csapatból a kispesti kulcsember

Feltöltve: 2013, augusztus 12 - 11:06 Frissítve: 2013, augusztus 12 - 12:30

A Honvéd ugyan Újpesten megszerezte első pontját az idei bajnokságban, de a játéka még nagyon messze van a tavalyitól. A támadósor mellett a védelem teljesítménye is elmarad a várttól. Utóbbinak lehet egyik oka, hogy a tavaly alapembernek számító és a hátsó alakzatnak stabilitást adó Souleymane Tandia idén még egyetlen percet sem töltött a pályán, sőt a meccskeretnek sem volt tagja. A szezon eleje óta találgatja mindenki, miért nem számol a szenegáli játékossal Marco Rossi, a kispestiek vezetőedzője. Az olasz szakvezető a csakfoci.hu-nak elmondta az okokat.

KI MIT OSZT: Riberyvel fotózkodott az ETO játékosa - kattints!

Souleymane Tandia kőkemény, határozott játékának köszönhetően az előző szezonban a kispesti védelem legbiztosabb pillére volt. Az új idényben azonban "eltűnt" a meccskeretből. Felmerült, hogy a szenegáli új klubot keres, ezért van távol többször, az utóbbi napokban pedig olyan hírek terjedtek el, hogy hivatalos ügyben van jelenése gyakran Franciaországban, de sokáig csak a találgatás ment Tandia mellőzésével kapcsolatban.

A légiós távollétében meg kellett bontani a jól bevált hátsó alakzatot, amelynek következtében a kispestiek védelme több mérkőzésen is elég ingataggá vált. A csakfoci.hu az Újpest elleni mérkőzését követően megkérdezte Marco Rossit, a Honvéd vezetőedzőjét, hogy miért nem számít a keret egyik legjobb védőjére

– Olyan játékosokra van szükségünk, akik szívből szeretnének tenni a Honvéd sikeréért. Tandiának ugyan még érvényes szerződése van a klubbal, de nem akar nálunk játszani, így rá nincs szükségünk. Ott az ajtó, azon kimehetnek azok, akiknek derogál a Honvédban játszani. Magyarországon három olyan klub van, amelynek veretes múltja és jó híre van a nagy világban. Ez a Ferencváros, az Újpest és a Honvéd. Azok a játékosok, akik magukra húzzák a mezt ezekben a csapatokban, azok legyenek rá büszkék, szakadjanak meg a sikerért. Én büszke vagyok rá, hogy ennek a klubnak az edzője lehetek, és mindenkitől elvárom, hogy így álljon a Honvédhoz – hangzottak az olasz kemény szavai.

A jelek szerint egyébként az utóbbi időben komoly változás állt be a játékos hozzáállásában, hiszen tavaly decemberben még George F. Hemingway így jellemezte a labdarúgót.

– Souleymane Tandia egy rendkívül csendes, barátságos, sportszerű játékos. Aki játszott vele vagy ellene, megerősítheti, hogy a különben komoly és kemény belső védők közül az egyik legsportszerűbb, tehát semmilyen sportszerűtlen előélete nincs – fogalmazott. (Fotó: ujpestfc.hu, archív)

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON