NB I: Játék nélkül vihetik a nagy pénzt a legjobban kereső játékosok - 7 nap van a megoldásra

Feltöltve: 2013, augusztus 27 - 12:53 Frissítve: 2013, augusztus 27 - 16:02

A maival együtt alig hét napja van a Diósgyőrnek és az Újpestnek, hogy partvonalon kívülre száműzött játékosai helyzete megoldódjon. Rudolf Gergely és Szélesi Zoltán személyében ráadásul mindkét klubnál akad olyan játékos, aki a kerethez képest kiemelkedő fizetéssel rendelkezik, újra bevetni már nem fogják őket, élő szerződésük miatt azonban a jövőben is fizetni kellene őket. Klubjaiknál érdeklődtünk, mi tudnak kezdeni ezzel a helyzettel, és arra is kíváncsiak voltunk, vannak-e fejlemények a többi, átadólistára került játékossal.

KI MIT OSZT: Így rúgta szét a Bayern csatára ellenfele térdét - kattints!

Mint ismert, Diósgyőrben két játékos kapcsán kijelentették, hogy a jövőben nem terveznek velük, Rudolf Gergely és L'Imam Seydi is szabadlistára került. Előbbi összesen egy gólig jutott Miskolcon, Seydi 14 találattal veri. Kovács Zoltán sportigazgatónál az iránt érdeklődtünk, vannak-e fejlemények a játékosok kapcsán.

– Egyelőre semmi konkrétumról nem tudok beszámolni, legfeljebb érdeklődésről – mondta Kovács a csakfoci.hu-nak.

Mint ismert, a játékosok élő szerződéssel rendelkeznek, azaz amennyiben az átigazolási időszak lejártáig, szeptember 2-ig nem oldódik meg a helyzetük, a klubnak a jövőben is fizetni kellene őket. Ez főként Rudolf Gergely esetében lenne komoly probléma, hiszen a sajtóban sokat cikkeztek a játékos magas béréről az utóbbi hónapokban, a csatár a keret legjobban fizetett játékosaként lenne "használhatatlan" a klub számára, amennyiben nem rendeződik sürgősen a helyzete. A sportigazgatónak felvetettük, hogy mekkora luxust, egyben problémát jelentene az, ha Rudolf esetében egy hét alatt nem sikerül új klubot találni, s ezáltal a kiemelt bérezésű csatárt továbbra is fizetni kellene.

– Sajnos ez egy valós veszély. Egyelőre azt tudom mondani, hogy természetesen fel vagyunk készülve erre a helyzetre is, de az szerintem nem lenne jó senkinek... Bízom a korrekt megoldásban – mondta sejtelmesen a sportigazgató.

Újpesten Szélesi Zoltán és Gregory Christ esetében járnak hasonló cipőben. Mint ismert, a klubnál az idei évre racionális átalakítást hajtottak végre a keretnél, ennek az áldozata lett a két játékos. Mindketten a klubnál edzenek, de az első csapatnál nem veszik számításba őket. Szerződésük még további két évre szól, így amennyiben a következő hét napban nem oldódik meg a helyzetük, nekik is folyósítani kellene a béreket – játék nélkül. Ez pedig szintén komoly terheket róna a klub kasszájára, hiszen úgy tudni, hogy például Szélesi tavaly a keret legjobban fizetett magyar játékosa volt. Újpesten megkeresésünkre elmondták, akár ingyen is megválnának az említett labdarúgóktól.

– Szélesi Zoltán, Gregory Christ és Egerszegi Tamás az első kerettől külön készül. Élő szerződésük ellenére az Újpest nem gördít akadályt a távozásuk elé, pénzt nem kért értük. Amennyiben megfelelő ajánlatot kapnak augusztus 31-ig, távozhatnak – nyilatkozta Gressó Gergely, az Újpest FC kommunikációs igazgatója, hozzátéve, hogy amennyiben a három játékost mégis marad a liláknál, a mostani helyzet folytatódhat, azaz játszani aligha fognak. (Fotó: dvsc.hu)

Ha az olvasás mellett játszanád is a focit, akkor regisztrálj a Grundfoci.hu-ra - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON