Várhidi keményen kritizálta Egervárit, Bognár dicsérte is

Feltöltve: 2013, szeptember 13 - 14:41 Frissítve: 2013, szeptember 13 - 19:27

Szokatlanul kemény kritikát fogalmazott meg Várhidi Péter volt szövetségi kapitány a Sport TV stúdiójában Egervári Sándorral szemben. A tréner amondó, az utóbbi évek egyik legrosszabb összeállítását hozta össze a stáb a Bukarestben 3-0-ra elveszített összecsapásra - több szakmai döntéssel sem értett egyet. Várhidi furcsállta Korcsmár középpályára vezénylését és Hajnal kihagyását is. Bognár György az észtek elleni 5-1 során látottak miatt dicsérte is a stábot, mondván nagyon jó ötlet volt Németh Krisztián beállítása és Kádár Tamás védelem tengelyébe küldése is.

Utazz Barcelona-meccsre! I Utazz Real Madrid-meccsre!

A Sport TV Zuhanyhíradó c. műsorának természetesen a magyar válogatott legutóbbi két mérkőzése volt a fő témája. A korábbi szövetségi kapitány, Várhidi Péter szokatlanul kemény kritikát fogalmazott meg a bukaresti vereség kapcsán Egervári Sándorral szemben.

– Az elmúlt évek egyik legrosszabb összeállításában játszottunk. Nem tudok sajnos egyetérteni a szakmai döntésekkel, nem tudok mást mondani. Én is ültem a másik oldalon, engem is bíráltak, tudom, milyen érzés, de ezt most el kell mondani. A védekezés csődöt mondott, mind a középpályán, mint a védelem közepén. Rutintalan emberek kaptak szerepet a fontos posztokon, ez pedig egy ilyen sorsdöntő meccsen visszaütött. Az egész meccs alapján reálisan tudtak nyerni a románok. Ha nincsen az a nagy góljuk, akkor rúgtak volna másikat. Fenntartom, hogy a magyar válogatott jobb csapat, és azt is, hogy ez a meccs nyerhető lett volna egy jól összerakott csapattal – fogalmazott, majd arra a felvetésre is felelt, ő mit képzelt el máshogyan.

– Mindenkinek van tippje, persze, és könnyű utólag okoskodni... Viszont amikor az emberek meghallották az összeállítást, biztosan sokan elhúzták a szájukat. A román meccs előtti mérkőzéseken Korcsmár Zsolt volt az egyik belső védő és hibátlanul lehozta a meccseket. Ehhez képest most a középpályán kapott szerepet, ami azért is érdekes, mert a játékos nem jut szóhoz a klubcsapatában, a középpályán pedig nagyobb munkabírásra van szükség. Emellett túl azon, hogy az első gól megtört minket, ha visszaemlékszünk, minden felpasszolt labdát Marica üresben vett át.

A műsor egy későbbi szakaszában az Újpesten egykor bajnoki címet nyert tréner a középpálya kapcsán is élt észrevételekkel.

– Hajnal Tamást a jelenleg rendelkezésre álló játékosok fényében ebből a válogatottból ma nem nagyon lehet kihagyni. Játékszervezésben elengedhetetlen a jelenléte, emellett a nehéz helyzeteken is átlendítheti a csapatot. Bukarestben nem volt vezérünk a pályán – vélekedett.

A műsorban szintén jelenlévő Bognár György is fogalmazott meg kritikát a bukaresti összeállítással, például a belső védőkettőssel kapcsolatban. Tőle az észtek elleni 5-1 kapcsán dicséretet is kapott az Egervári Sándor vezette szakmai stáb.

– Nagyon jó ötlet volt Németh Krisztián beállítása. Két statikus támadó helyett most egy mozgékony is volt a pályán, aki az összjátékban is jobban részt vesz. Szerkezetileg sokkal jobban nézett ki a csapat. Ugyancsak nagyon jó húzás volt Kádár Tamás bal belső védőben való szerepeltetése, a bekerült Hajnal Tamás pedig nagyon jól mozgatta a csapatot – mondta a csatorna szakértője. (Fotó: dolce-sport.ro)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON