"Más lehetőségünk nem maradt" - a 300 ezres Diósgyőr-büntetés háttere

Feltöltve: 2013, szeptember 18 - 18:49 Frissítve: 2013, szeptember 18 - 20:35

Meglepő módon 300 ezer forintos büntetéssel sújtotta az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden a Diósgyőrt. A meglepetés oka az, hogy ezúttal nem szurkolói viselkedés, vagy rendezési hiányosságok szolgáltak a büntetés indokául, hanem egy átigazolási ügy. Elek Ákos labdarúgó átigazolási díj részletének késedelmes megfizetése miatt szabták ki a pénzbüntetést – tájékoztatott kedden este a szövetség honlapja. A miskolci klub kapcsán az utóbbi időszakban nem lehetett semmilyen kedvezőtlen tartalmú, anyagi természetű hírről olvasni, ezért is keltett meglepetést az MLSZ illetékes bizottsága által kiszabott bírságról szóló bejelentés. Ráadásul a hír alapján egyértelműnek tűnt, hogy az eddig biztos anyagi bázissal rendelkező Diósgyőr késve, vagy egyáltalán nem fizethetett a Videotonnak. Annak jártunk utána, mi idézte elő a komoly pénzbüntetést.

Utazz Barcelona-meccsre! I Utazz Real Madrid-meccsre!

Mint ismert, Elek Ákos bő egy évvel ezelőtt igazolta a DVTK-hoz, a miskolci klub kivásárolta őt a Videotontól. A megállapodás értelmében Elekért több részletben kell fizetnie a DVTK-nak, de az éppen esedékes összegre azonban egy ideje hiába várt a Videoton.

Úgy tudjuk, a fehérvári klub hosszabb ideig toleránsan kezelte a problémát, de mivel sokáig nem érkezett meg a várt összeg, ezt követően fordult a klub az illetékes bizottsághoz.

- A két klub között köttetett egy megállapodás, amelyet sajnos a DVTK megszegett. Természetesen ilyen esetben a klubunknak sem érdeke, hogy azonnal a Fegyelmi Bizottsághoz forduljon, első körben számos egyeztetés, levélváltás történt annak érdekében, hogy az előzetesen rögzített feltételek mentén rendeződjön az ügy. Ezek sajnos nem hoztak előrelépést, és miután más lehetőségünk nem maradt, ezt követően fordultunk az illetékes bizottsághoz – adott tájékoztatást a csakfoci.hu-nak az ügy kapcsán Balogh Attila ügyvezető.

Úgy tudjuk egyébként, hogy a Diósgyőr időközben lépett, és ahogy mondani szokás, az utolsó utáni pillanatban kiegyenlítette a klub az elmaradt részletet, de miután az eredeti időpontokhoz képest jelentős volt a csúszás, a Fegyelmi Bizottság úgy döntött, hogy a miskolciakat az ilyenkor megszokott módon pénzbüntetéssel sújtja. A 300 ezer forintos szankció nyilván nem esett jól a miskolciaknak, ráadásul így, hogy közben a Videotonnak is fizettek, ablakon feleslegesen kidobott pénz.

Természetesen megkerestük a DVTK-t is annak kapcsán, hogy mi okozta a kifizetés elhúzódását, illetve hogyan fogadták a bizottság döntését. Dudás Hunor ügyvezető igazgató elmondta, sajnálja, hogy ügy lett ebből, de többet annál nem szeretne mondani minderről, mint amit az MLSZ közleménye tartalmaz.

Értesüléseink szerint a szóban forgó összeg még nem az utolsó részlet volt Elek vételárából, a fennmaradó részt viszont csak később kell majd kiegyenlítenie a DVTK-nak. (Fotó: dvtk.eu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON