"Aki azt mondja, hogy a Fradi-meccs csak egy a sok közül, az nem mond igazat" - beharangozó

Feltöltve: 2013, szeptember 28 - 11:16 Frissítve: 2013, szeptember 28 - 15:40

A szombat esti NB I-es bajnoki mérkőzések előtt Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője a Ferencváros ellen készülve arról beszélt, nagyon szeretné, ha csapata kilépne a szimpatikus vesztes szerepköréből. Szivics Tomiszláv figyelmeztetett, a Kaposvár akkor sem játszott rosszul eddig a bajnokságban, amikor vereséget szenvedett, a DVTK trénere leszögezte, ő azt a játékost is kihagyja a csapatból, akit ő hozott a klubhoz, ha úgy tartja célravezetőnek. Beharangozó.

VIDEÓ: Nézd meg Szabics legemlékezetesebb góljait!


LOMBARD PÁPA – VIDEOTON, 14 óra

Présinger Ádám, (a Lombard Pápa játékosa): – Olyan különleges érzés már nincsen bennem, hiszen a mai Videoton már teljesen más együttes, mint amikor még ott jásztottam. Azóta szinte minden megváltozott a Vidinél, egy- két játékos maradt talán még abból a csapatból Székesfehérváron. Ugyanúgy készülök a szombati mérkőzésre, mint egy másik találkozóra, nincs már bennem semmilyen nosztalgikus érzés. A pécsi siker nagyon kellett, három vereségünk volt előtte, így a győzelem jól jött. Igaz, húzós széria vár majd ránk, hiszen a Videoton után a Győri ETO, az MTK majd a Debrecen következik a bajnokságban. A mecsekaljai siker azonban újabb lökést adhat ezekhez a találkozókhoz. Jelenleg ötödikek vagyunk és tizenhárom pontot gyűjtöttünk eddig. A héten kielemeztük a Videoton játékát, nagyon erős, masszív együttes a fehérváriaké, kiváló képességű játékosok alkotják a csapatukat, veszélyesek a kapu előtt és a széleken is. Nagyon jó együttest fogadunk tehát a Perutz Stadionban, de szeretnénk egy jó eredményt elérni a jelenlegi listavezető ellen (lombardfcpapa.hu)

Sándor György, (a Videoton játékosa): – Az eredményességünkkel eddig nem lehet probléma, hiszen a tabellán az első helyen állunk, ami úgy gondolom, el is várható a csapattól. Néha a játékunk még nem tökéletes, de szerintem most még abban a stádiumban vagyunk, amikor a legfontosabb dolog az, hogy minél több pontot gyűjtsünk, és próbáljunk minél jobban meglógni a mezőnytől. A hétvégén Pápára látogatunk, ahhoz a csapathoz, amely a mostani szezonban másképp játszik, mint ahogy azt korábban megszoktuk tőlük. Arra számítok, hogy nem fognak ellenünk úgy beállni védekezni, mint mondjuk legutóbb a Kecskemét. Szerintem felvállalnak egy nyílt sisakos játékot ellenünk, amire nagyon oda kell figyelnünk, hiszen veszélyes támadóik vannak. Ugyanakkor azért örülünk annak, hogy vélhetően nem egy betömörülő védelem ellen kell ismét futballoznunk, hanem esély van arra, hogy egy élvezetes meccset játsszunk. Ez pedig a szurkolóknak is jobb. Ők nem taktikai csatára kíváncsiak, és valószínűleg az sem érdekli a drukkereket, hogy kinél van többet a labda, látványos akciókat, helyzeteket, gólokat akarnak látni. Szeretnénk tehát jó meccsel, és persze győzelemmel kiszolgálni szurkolóinkat. (vidi.hu)

A csakfoci.hu természetesen élőben közvetíti a találkozót!


PUSKÁS AKADÉMIA – FERENCVÁROS, 16 óra

Benczés Miklós (Puskás Akadémia): – A Ferencváros fizikálisan nagyon erős csapat, a játékosai jól helyezkednek az Újpest ellen, minden beívelésük életveszélyes volt. A szerencse is támogatta a zöld-fehéreket, hiszen hatalmas hiba után szereztek gólt a Puskás-stadionban. A Fradi tekintélyt parancsolóan menetel a bajnokságban. Nem kérdés, a Ferencváros a bajnoki címre tör, az OTP Bank Liga egyik esélyese. A Fradinál minden adva van a tökéletes szerepléshez. A Diósgyőr ellen két, a Haladás otthonában egy játékosunkat állította ki a játékvezető. Gondjainkat szaporítja, hogy Farkas Norbert, aki eddig az összes NB I-es mérkőzésünkön szerepelt, begyűjtötte az ötödik sárga lapját Szombathelyen, így ő kihagyja a Fradi elleni mérkőzésünket. Azonban Tamás Márk visszatér a védelembe, és lesz elég emberünk ahhoz, hogy ellássuk a feladatunkat. Hozzáteszem: Polonkai Attila, Tischler Patrik vírusos betegséggel küszködött a héten, a régóta sérült Vaszilejosz Aposztolopulosz, Fabio és Szakály Dénes sem játszhat. Margitics Andor, Mamadou Wagué és az említett Farkas Norbert az eltiltását tölti. Aki azt mondja, hogy ez a meccs is csak egy a sok közül, az nem mond igazat. Magyarország egyik legnépszerűbb, a legnagyobb szurkolótáború csapata ellen szerepelünk. Ez minden futballistának és edzőnek különleges élmény. 2011-ben az Üllői úton kilenc emberrel fejeztük be a Fradi elleni bajnoki mérkőzést. Igen, az egy egyes döntetlen nagy bravúr volt. Jó lenne most is valami hasonlóan szép eredményt elérni, jó lenne már kilépni a szimpatikus vesztes szerepből. (pfla.hu)

Ricardo Moniz meccs előtti rendhagyó nyilatkozata itt olvasható!

A csakfoci.hu természetesen élőben közvetíti a találkozót!


KAPOSVÁR – DIÓSGYŐR, 16 óra

Bőle Lukács, (a Kaposvár játékosa): – Nagyon örültünk a győzelemnek, nagyon kellett már a csapatnak. A csapat nagyon együtt volt, a két gólhoz szerencse is kellett, de nagyon céltudatosak voltunk. A szünet után magunkra húztuk a Mezőkövesdet, de rúgtunk még egy gólt, ami után már nem volt kérdés, ki nyeri a találkozót. A Diósgyőr most elkapta a fonalat, hiszen megnyerte legutóbbi négy meccsét. Nagyon oda kell figyelni a védekezésre, a támadásba mindent beleadni, és itthon meglehet a három pont. (rakoczifc.hu)

Szivics Tomiszláv (Diósgyőr): – Minden nap egy kicsit előre lépünk, de még mindig van hová fejlődni, mert vannak céljaink. Jó úton haladunk, de ezt korábban alapoztuk meg, és akkor is ezt mondtam, amikor 3 döntetlen és 1 vereség állt a nevünk mellett. Most is keményen dolgozunk, csak picit jobb hangulatban, és megismétlem, leszünk mi még ennél is jobbak, csak szükség van egy kis időre. Az eredményekkel elégedett vagyok, de még egyszer sem játszottunk igazán úgy, ahogy azt elképzeltem. Igazi konkurenciaharc van a csapatban, aki bármiben hibázik a pályán vagy azon kívül, akkor társa kap lehetőséget és neki várni kell. Ez vonatkozik mindenkire, nem számít, hogy mi a neve, esetleg az én javaslatomra került Diósgyőrbe, mert vannak szabályok. Olyan játékosok ülnek a kispadon és várnak a bevetésre, akik igazán jó labdarúgók. De el fog jönni az ő idejük is, mert óhatatlanul jön hullámvölgy és akkor lesz kit beállítani. Szeretem, ha nem csak egy gólképes játékos van a csapatban, mert akkor az ellenfél nem tudja egy ember kikapcsolásával semlegesíteni a támadójátékunkat. Ez az igazi csapatmunka, amiből, ha valaki kiemelkedik, azt külön imádni fogom. A Kaposvár csapata évek óta az NB I-ben játszik, rutinos edző irányít és a keretükben sok jó játékos található. Amikor veszítettek, akkor sem játszottak rosszul, ezért komoly ellenfélnek tartom a Rákóczit. Persze, nyerni megyünk, mert igazi eredményt csak az tud elérni, amelyik csapat hozza ezeket a mérkőzéseket. (dvtk.eu)

A csakfoci.hu természetesen élőben közvetíti a találkozót!


HONVÉD – HALADÁS, 18 óra

Vernes Richárd, (a Honvéd játékosa): – Jó formában vannak, összejönnek nekik a dolgok mostanában. Nekünk meg nem, pedig ugyanaz a csapatunk, mint ami akkor volt. Egyedül Martinez nincs itt. De azt érzem, hogy megverjük a Haladást! Örülnék, ha minél több néző kijönne a meccsre, ez sokat segítene nekünk. Ismerem a fél csapatot egyébként, mert az U21-ben együtt játszunk Radóval, Gyurjánnal, Ugraival, Kalásszal és Szakállyal. Ők a másik csapat, amit akadémistákból raktak össze. Minden csapatnak van ilyen periódusa, nem jönnek össze a cselek, a passzok. A Diósgyőr meccs után sokáig rosszul éreztem magam. Óriási lehetőségünk volt, hogy elhozzuk a pontokat. Hetvenöt percig emberelőnyben játszottunk, Vági kiállítása után győzelmet vártam. Helyzetünk se volt. Pedig még hajtani sem kellett volna, csak focizni. Igaza volt a Mesternek, hogy elöl nem voltak azok az egyéni villanások, amik eldönthették volna a találkozót. Ugyanez volt a középpályán is. A két gól, amit kaptunk egyéni hibából esett. Ezeket kellene kiküszöbölni. Úgy látom, hogy jövünk kifelé a gödörből. Jól ment az edzés és az egymás közti játék is. Játszottunk az NB III ellen, ott is már jobb volt a csapatjáték. Amikor a szó szoros értelmében véve focizunk, nem vagdalózunk és elrugdaljuk a labdát, akkor általában partiban vagyunk. Bátrabban kellene felvállalni elől az egyéni dolgokat, ezt saját nevemben is mondhatom. Jó lenne úgy menni a Fradi elleni rangadóra, hogy nem állunk olyan rosszul. Nem pedig három zakóval. (honvedfc.hu)

Artner Tamás (Haladás): – Tavaly a Honvéd erőn felül teljesített, ráadásul azóta négy támadójuk is távozott. Lanzafame, Martinez, Abass és Délczeg hiányát nyögik a kispestiek, fiatalokkal próbálják pótolni őket. Hátul viszont roppant masszívak. A szögleteknél az előrehúzódó Lovricsra, Igjnatovicsra valamint Hidire oda kell figyelnünk. Vécsei távolról is bátran tüzel, de nem szabad elfeledkeznünk Vernesről sem, aki sokat fejlődött. Holender pedig roppant tehetséges futballista, de ő most sérült. Nincsenek sztárjaik, csapatként erősek a fővárosiak. A malmunkra hajthatja a vizet, hogy nincs minden rendben a kispestieknél, ugyanakkor két vereség után nyilván nyerni akarnak – de mi is. Jó formában, egészséges önbizalommal várjuk a meccset, csupán Fehér Zoltán eltiltása okoz problémát – Zolit nem lesz egyszerű pótolnunk. (haladas.hu)

A csakfoci.hu természetesen élőben közvetíti a találkozót!


KECSKEMÉTI TE- PHOENIX MECANO – GYŐRI ETO, 20.00

Póti Krisztián, (a Kecskemét játékosa): – Tudtuk, hogy a Videoton egy jó csapat, hiszen a lehetőségeiket tekintve előttünk járnak, nagyon jó nevek alkotják a keretet. A pályán persze nem a nevek számítanak, ezt nyolcvan percig bizonyítottuk is. Stabilak voltunk, talán kétszer jutottak el a kapunkig, a gól után már fellazultunk, utána több lehetőségük volt. Fájó dolog egy ilyen kihagyás miatt kikapni, szimpatikus vesztesek lettünk, ami igazából senki sem szeretne lenni. Minden mérkőzés után elemezzük a játékot, megnézzük mi működött, és mi nem. Igazából a saját példámat tudom mondani, mindig a következő meccsre koncentrálok. Fejben kell erősnek lennünk, hiszen ha nyolcvan percig tudunk így koncentrálni, akkor abban a maradék tízben is képesnek kell lennünk rá. Nem mentség, de nagyon peches szériában vagyunk, ilyenkor a legkisebb hibából is gólt lehet kapni, támadásban pedig egy-egy átvételen múlhat az eredményesség. Reméljük, a Győr ellen ez megfordulhat, hiszen muszáj elkezdenünk gyűjteni a pontokat. Arra kell törekednünk, hogy hátul stabilak, fegyelmezettek legyünk. Fehérváron nagyon jól működött ez, egymást segítve játszottunk, ez erősségünk lehet most is. Sok jó játékosa van a Győrnek, de nem gondolhatunk másra most sem, csak a győzelemre. Mindent meg kell tennünk a jó eredményért, mert bizonyítanunk kell szurkolóinknak, hogy szerethető és jó csapat vagyunk. ( kecskemetite.hu)

Pintér Attila (Győri ETO): – Biztos, hogy egy nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Videoton hazai pályán is csak 1-0-ra tudta legyőzni őket, és a Ferencváros szintén 1-0-ra nyert csak ellenük. Igaz, hogy volt egy-két nagyobb arányú veresége a Kecskemétnek, de hazai pályán nagyon veszélyesek, sok együttesnek megkeserítették az életét. Rapszodikus csapatnak tartom őket, de látható, hogy játsszák a futballt, mernek futballozni, és vannak jó játékosaik, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy 100%-ot kell nyújtanunk ahhoz, hogy megszerezzük a győzelmet. Természetesen a három pont a cél, mindenképpen nyerni akarunk! (eto.hu) (Fotó: pfla.hu)

A csakfoci.hu természetesen élőben közvetíti a találkozót!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON