Szabics: "Fontosabb a civil élet, mint még 3-4 év focizgatás"

Feltöltve: 2013, október 1 - 10:38 Frissítve: 2013, október 4 - 13:04

Egervári Sándor nem érhette váratlanul Szabics Imre visszavonulásának híre, hiszen a Sturm Graz légiósa már az észtek elleni vb-selejtező után közölte a szakemberrel döntését. A labdarúgó úgy fogalmazott, fontosabb volt számára a civil élete annál, hogy még 3-4 évig elfocizgasson.

Utazz Barcelona-meccsre! I Utazz Real Madrid-meccsre!

Mint ismert, Szabics Imre úgy döntött, hogy 32 évesen befejezi pályafutását, miután a Sturm Graznál közölték vele, a jövőben nem számítanak rá játékosként, a vezetésben viszont annál inkább. A támadó a Sport Klub Dodzsem c. műsorában beszélt az okokról, a háttérről.

– A nyáron amúgy is befejeztem volna. Mindössze arról van szó, hogy a jövő évi terveket én és a csapat is előrehoztuk egy picit. Nekem szerintem már nem a labdarúgó karrieremet kell építenem, hanem a civil életemet. Ez sokkal fontosabb volt számomra, mint hogy 3-4 évet még elfocizgassak. Tulajdonképpen ezzel elvettem volna ezt az időt a civil életemből. Megfontolt, felelősségteljes döntés született meg, nem egyik napról a másikra határoztam így. Nem hiszem, hogy a nyáron olyan kihívás érkezett volna, amire azt mondtam volna, hogy szeretném csinálni, én pedig nem akartam az alá a szint alá menni játékosként, amit elképzeltem magamnak. Abszolút nincsen bennem csalódottság, az új feladatomat szeretném mostantól legjobb tudásom szerint ellátni. A megfigyelői részleg a klubunknál még kialakításra szorul, ennek leszek én a koordinátora. Volt játékostársaimmal fogok együtt dolgozni – fogalmazott.

Szabicstól azt is tudakolták, nem fog-e neki hiányozni a címeres mez.

– De, nagyon... Én továbbra is hiszem, hogy a csapat képes lesz megszerezni a csoportban a második helyet, és nagyon szerettem volna részese lenni egy vb-részvételnek, amire most ugye már nem lesz esélyem. Szorítok a csapatnak, a döntésemet pedig már az észtek elleni meccs után közöltem a kapitánnyal, szóval ő sem a sajtóból értesült a hírről – hangzott a válasz.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON