Tovább építi stadionját az NB I újonca

Feltöltve: 2013, október 25 - 10:36 Frissítve: 2013, október 25 - 10:37

A Mezőkövesd stadionját jövő nyáron tovább tervezik fejleszteni - mondta el Tállai András, a klub elnöke, aki szerint a létesítmény gyors felújításában döntő szerepe volt az építkezés szereplői által tanúsított összefogásnak. Az elnök hozzátette, azért is igyekeztek időben befejezni a létesítményt, mivel többen is az Egerrel példálóztak.

TABELLÁK: Az NB I és az európai topligák állása itt!

A Mezőkövesd elnöke, Tállai András így beszélt a klub nemrégiben felépült új stadionjáról.

– Jelenleg 2600 ülőhely van, az állóhelyek száma is, több, mint 2000, mivel ötezren be kell, hogy férjenek az MLSZ szabályzata szerint az NB I-es mérkőzésekre. Az első NB I-es találkozón 4500-an voltunk jelen. Nagy bravúr volt, hiszen 70 nap alatt építettünk egy stadiont, a világítást és egy szép új öltözőt, valamint egy klubszékház épületet. Olyan összefogás tanúi lehettünk, amely a magyar labdarúgásban elég ritka, a kivitelezők, a tervezők, és a segédmunkások részéről is. Éjszaka is dolgoztak. Nagyon szerettük volna bizonyítani azt, hogy Mezőkövesd képes minderre, sokszor hasonlítottak minket össze az Egerrel, és bennünk volt a bizonyítási vágy, hogy meg tudjuk csinálni. Lám, az élet bizonyította, hogyha valaki nagyon szeretne és akar valamit, azt végre tudja hajtani, örülök annak, hogy ez éppen Mezőkövesden sikerült. 15 méterrel eltoltuk a stadiont U alakban, hogy végeleges állapotában is meg tudjuk csinálni, az a tervünk, hogy a jövő nyáron tovább toljuk a lelátó felé a pályát, és a másik oldalát is megépítjük a stadionnak. Egy 17 ezres kisvárosnak pontosan elegendő lesz a több, mint 4000 ülőhelyes stadion, ahová nem csak a helybéliek, hanem a környékbeliek is járnak – nyilatkozta a klub első embere, aki az MTVA-nak az együttes teljesítményéről is beszélt.

– Ha a csapat teljesítménye valamelyest kiszámíthatóbb lesz, és a hazai meccseinken mindenkivel pariban leszünk, akkor még többen is lesznek. Mezőkövesden és a környéken nagyon szeretik a labdarúgást, ez a csapat szerethető, a következő fordulókban többször fogunk itthon játszani, remélem kijön majd a tudás, és végre a szerencse is mellénk áll majd. Remélem, egy egységes kis középcsapattá válik a Mezőkövesd, amely ha zártabban tudna védekezni, vagy a játékosok elhinnék, hogy gól nélkül is képesek lehozni hátul a meccset, akkor biztos, hogy jobbak lennénk – mondta Tállai, aki hozzátette, az előrejátékukkal az eddig mérkőzéseken kevesebb probléma volt. (Fotó: kovesdisport.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON