Kiállítás nyílik a magyar szurkolók megveréséről

Feltöltve: 2013, október 28 - 18:26 Frissítve: 2013, október 28 - 18:26

Fényképkiállítással emlékeznek Dunaszerdahelyen az esemény évfordulóján arra az öt évvel ezelőtti DAC-Slovan labdarúgó-mérkőzésre, melynek során a szlovák rendőrség kommandósai behatolva a magyar szurkolók táborába többeket megvertek.

A Csallóköz központjának számító Dunaszerdahelyen történt szurkolóverésre 2008. november 1-jén a helyi DAC és a pozsonyi Slovan közötti bajnoki meccs alatt került sor, amikor a rendőrök állítólagos rendzavarásra hivatkozva benyomultak a magyar szurkolók táborába. A nemzetközi feszültséget is kiváltó incidens során sok drukker szenvedett sérüléseket.

"Már öt év telt el azóta, hogy a rendőrök indokolatlanul rátámadtak a magyar szurkolókra ezen a meccsen, azóta minden évben megemlékezünk erről a szomorú eseményről, az idén a rendőri beavatkozásról készült fényképekből készült kiállítással is felidézzük a történteket" - mondta az MTI-nek Karaffa Attila, a kiállítást a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központtal közösen szervező Pázmáneum társulás ügyvezetője.

Hozzátette: mint a szurkolóverés óta minden évben, a kiállítás megnyitója után ezúttal is emlékmenetet tartanak a DAC stadionjához, majd a helyszínen mécseseket gyújtva emlékeznek a brutális támadásra, melynek egy életveszélyes és több súlyos sérültje volt.

A fényképkiállításnak a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ ad otthont, a tárlat november elsejétől néhány hétig lesz megtekinthető. Az este fél hatkor kezdődő kiállítás megnyitóján Pázmány Péter, Dunaszerdahely korábbi polgármestere és Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke mond beszédet. (MTI)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON