Szabics: Szalai kifakadása egy borzasztó üzenet

Feltöltve: 2013, október 29 - 11:16 Frissítve: 2013, október 29 - 21:59

Szabics Imre szerint Szalai Ádám kifakadása borzasztó üzenetet hordozott magában, ami a világversenyekre történő kijutás hitét is elveheti mindenkitől, arról viszont nem akart beszélni a már visszavonult játékos, hogy kell-e a külföldi kapitány a nemzeti csapat kispadjára. A Sturm Graznál már megfigyelőként dolgozó Szabics a válogatott szereplését a realitásokat túlszárnyaló produkciónak tartja, és munkája kapcsán a magyar fiataloknak is adott némi útmutatást a téren, mikor és hová érdemes igazolni.

A válogatott vb-selejtezős szereplése kapcsán Szabics Imre elmondta, hogy a nemzeti csapat szerinte túlteljesítette a reális elvárásokat, abban viszont nem akart állást foglalni, hogy külföldi kapitány kell-e a válogatott élére.

- Úgy gondolom, hogy a válogatott túlteljesítette a selejtezősorozat előtt elvárt helyet, hiszen az utolsó meccsig esély volt arra, hogy megszerezze a második helyet. Több mérkőzésen is sikerült eltűntetni azt a különbséget, ami igazság szerint megvan több csapattal szemben is. Nem hiszem, hogy az elején ki lett volna jelentve, hogy mi ki fogunk jutni a világbajnokságra, hiszen három nagyon erős csapat volt a csoportunkban, ebből sikerült egyet megelőzni. A hazai román meccs pecsételte meg a sorsunkat, ha ott győzünk, megvan a második hely.

Az ex-csatár Szalai Ádám emlékezetes helyzetértékelésére és a magyar edzőket ért kritikára is reflektált reggeli nyilatkozatában.
- Nekem volt nagyon jó edzőm Magyarországon is. Nagyon jóban vagyok az Ádámmal, nagyon régóta ismerjük egymást, még Stuttgartból, de borzasztó rossz az üzenete annak, amit mondott. Az emberektől nem lehet elvenni a hitet, a bizalmat abban, hogy ki tudunk jutni egy világversenyre, és az, hogy ebben az aktuálisan legjobb magyar játékos nem bízik, szerintem tényleg egy borzasztó üzenet.

Szabics 32 évesen vonult vissza az aktív labdarúgó-karrierjétől, de nem bánta meg döntését.
- Jól érzem magam a mostani szerepkörömben, egyáltalán nincs benne csalódottság és büszke vagyok arra, amit a pályán elértem és nagyon örülök annak, hogy egyből ilyen lehetőséget kaptam a klubtól. A jövő nyártól élő szerződésem lett volna a Sturmnál, de megkértek, hogy ezt hozzuk előre egy évvel, miután rosszul kezdtük a szezont és nem akartak már várni a fiatalítással – mondta Szabics a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában.

A most már csak korábbi magyar válogatott játékosnak megfigyelői feladatai lesznek az osztrák klubnál. Szabics a magyar fiataloknak is tanácsot adott.
- 16 éves kortól, már az első csapatra is néző perspektívával kell játékosokat találni, az elsőszámú célállomás természetesen Ausztria, de fel van osztva az ország a tekintetben, hogy melyik megfigyelő melyik területért felelős. De ha egy kérdéses posztot nem sikerül országon belül megoldani, akkor persze külföldön is nyit a csapat, például Horvátország, Szlovénia, Magyarország vagy Szlovákia irányába. Egy magyar játékosnak nagyon jó lépcsőfok lehet a Sturm Graz. Én tudom, milyen fokozatosan előrelépni, hiszen a Fradiból ki tudtam szerződni egy, a bajnoki címért küzdő osztrák csapathoz, és amikor ott meghatározó játékos lettem, akkor egyből felfigyelt rám egy német csapat. Nem szerencsés, ha az ember egyet lép előre és kettőt hátra. Ha lehetősége van az embernek, hogy lépjen, jó döntés, ha megteszi, de lehet, hogy van, akinek ki kell nőnie a magyar bajnokságot és csak utána lépnie - tette hozzá. (Fotó: mlsz.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON