A Diósgyőr címlapsztori lett Európában: "Kiirtottuk a kishitűséget"

Feltöltve: 2013, október 31 - 13:54 Frissítve: 2013, október 31 - 20:13

A DVTK második helye és hét, zsinórban aratott győzelme az OTP Bank Ligában (a múlt hétvégén, a szombathelyi döntetlennel szakadt meg a széria) már az UEFA hivatalos honlapjának címlapjához is elég volt, a portál nagyobb terjedelemben írt a régi sikereinek megismétlésére készülő Diósgyőrről, amely a hétvégén a Ferencváros ellen folytatná jó szereplését. Szivics Tomiszláv vezetőedző is megszólalt, mondván a vesztes attitűdöt és a kishitűséget is sikerült kiirtani a játékosokból, akik egyre inkább győztes típusúvá válnak, és a keret összetétele is lehetővé teszi, hogy komolyan számolni kelljen csapatával.

Európai szinten is kiemelkedő volt a Diósgyőr nagy menetelése az NB I-ben, a borsodiak hét meccsen keresztül csak nyertek, sőt, még gólt sem kaptak, ezzel pedig külföldön is felhívták magukra a figyelmet.

Erről árulkodik az UEFA hivatalos honlapjának cikke, a portál szerdán ráadásul címlapon foglalkozott a magyar bajnokság második helyezettjével. A cikk egy kis történeti visszatekintés mellett elsősorban természetesen a jelennel foglalkozik és azt kutatta, mi áll a DVTK menetelésének hátterében.

- Ha egy pillanatig is úgy gondoljuk, hogy anélkül lehetünk jó csapat, hogy megdolgoznánk érte, akkor végünk van. Ebben az öltözőben mindenki tudja, mi a dolga és szerepe, profin felkészülünk a következő ellenfélre és minden apró részletre figyelünk. Az új edző, Szivics Tomiszláv érkezésével más jellegű munka kezdődött Diósgyőrben, más játékrendszerben játszunk és az edzéseink is megváltoztak – mondta a másodedző, Bene Ferenc.

Szivics Tomiszláv szerint a szakmai húzások mellett lelkileg is sikerült új útra terelni az ősz elején még szenvedő játékosokat.

- A játékosok elkezdtek hinni magukban, kiirtottuk a kishitűséget, a vesztes attitűdöt az öltözőből. Ez volt a munkánk legnehezebb része, de a sok győzelem segített visszaadatni a futballisták hitét. Emellett sokkal több variációs lehetőség van most a diósgyőri keretben, mint mondjuk egy éve, a játékosok fiatalabbak és ambiciózusak. Nekünk pedig nem szabad irreális célokat kitűzni eléjük, egyszerűen csak ki kell használnunk az előttünk nyíló lehetőségeket és persze nagyon keményen dolgozni, hogy az álmainkat megvalósíthassuk – tette hozzá a diósgyőri tréner.

Az UEFA cikke leszögezi, hogy egyelőre senki nem beszél arról, hogy a klub 103 éves története első NB I-es bajnoki címét is megnyerheti akár, 1998 óta nem volt ilyen jó esélye annak, hogy a DVTK a nemzetközi porondra léphessen, és hogy az aranyidőszakot jelentő, 1970-es évek végi sikereket megismételjék Miskolcon. (Fotó: UEFA)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON