Bajban a Vasas: kivonul a német befektető

Feltöltve: 2013, december 1 - 15:13 Frissítve: 2013, december 1 - 17:31

Kivonul az angyalföldi labdarúgásból a Vasas többségi tulajdonosa. A hivatalos honlapon megjelent közlemény értelmében Michael Budzinski kizárólagos vételi opciós biztosít a Vasas SC-nek. Markovits László klubelnök ugyanakkor azonnal közölte, a csapat működtetésének terheit nem tudják vállalni, maximum az új befektető megkereséséhez tudnak segítséget nyújtani.

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: Kaposvár: Télen lesz változás, Prukner felé töretlen a bizalom - kattints!

A vasassc.hu oldalon az alábbi közlemény olvasható:

"A Vasas Futball Kft. jelenlegi többségi tulajdonosa úgy döntött, hogy nem kívánja a továbbiakban működtetni a felnőtt labdarúgót csapatot, ezzel párhuzamosan pedig kizárólagos vételi opciót biztosít a Vasas SC-nek.

Michael Budzinski vasárnapi budapesti látogatásakor véglegesítette azt a szándékát, amely szerint megválik a Vasas Futball Kft-ben birtokolt tulajdonrészétől. A német üzletember azt is kijelentette, hogy a vételi opciót jelképes összegért a Vasas Sport Club-nak ajánlja fel. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a jövőben hosszabb távon a Vasas SC lesz a labdarúgócsapat gazdája.

A jelenlegi helyzet azt eredményezi, hogy december 20-ig, a vételi opció lejártáig Christian Kraut és Markovits László közösen töltik majd be a Futball Kft. ügyvezetői pozícióját."

Michael Budzinski kommentárja így hangzik:

– Úgy döntöttem, hogy ebben a helyzetben elsőként a Vasas SC-nek mint anyaegyesületnek ajánlom fel a vételi opciót. Jelenleg a Kft. az általam 2012 nyarán átvett állapothoz képest sokkal jobb anyagi helyzetben van, remélem ezzel is segíteni tudtam, hogy hosszú távon a Vasas ismét hagyományaihoz mérten tudjon működni.

Markovits László, a Vasas SC elnöke azonnal jelezte, behatároltak a lehetőségeik.

– Elfogadom és megértem Budzinski úr döntését, akinek feltétlenül köszönettel tartozunk azért, hogy annak idején a legkilátástalanabb helyzetben átvette labdarúgócsapatot, azóta pedig lényegesen faragott a Kft. adósságállományából. A vételi opció felajánlását korrekt lépésnek tartom, viszont annyit már most elárulhatok, hogy a Vasas SC biztosan nem tudja vállalni a működtetéssel kapcsolatos költségeket és egyéb terheket. Önkritikusnak kell lennünk, mint társadalmi szervezet, korábban sem tudtuk ezt a helyzetet sokáig megfelelően kezelni, de tanultunk a korábban elkövetett hibáinkból. A jelenlegi helyzetben csak közvetítő szerepet tudunk vállalni, annak érdekében, hogy megfelelő partnert találjunk a felnőtt csapat működtetéséhez. Minden további lépésről a december 12-én esedékes elnökségi ülésén dönt a Vasas Sport Club – fogalmazott. (Fotó: vasasfutballclub.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON