Megint Jámbor lehet a Vasas tulajdonosa - 250-300 millió a "beugró"

Feltöltve: 2013, december 6 - 09:51 Frissítve: 2013, december 10 - 16:37

A német többségi tulajdonos, Michael Budzinski kiszállásával újra nehéz helyzetbe kerülhetne a Vasas, de a jelek szerint akár napokon belül új és biztonságos hátteret tudnak kialakítani Angyalföldön, többek között a korábbi mecénás, Jámbor János visszatérésével. A legutóbb Egerben szerepet vállalt üzletembernek és társainak az NB II-ben 250-300 milliós büdzsével kell számolniuk, de mint azt Markovits László, a Vasas SC elnöke elmondta, az NB I-ben ennél magasabb költségvetéssel kell kalkulálni. Jámbor öt év után térhet vissza a Fáy utcába.

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: Újpesten nézte meg a Fradit az edzőjelölt - kattints!

Mint ismeretes, komoly döntések és lépések zajlottak le a közelmúltban Angyalföldön, amikor is dominószerűen a vezetőedző, Dirk Berger, majd a szintén német tulajdonos, Michael Budzinski is bejelentette, hogy távozik, illetve az is kiderült, hogy valamennyi külföldi játékossal szerződést bontanak a piros-kékek.

A szűk másfél év után távozó Budzinski ugyan felajánlotta a Vasasnak, mint anyaklubnak a csapatot egy jelképes összegért, ám az egyesület nem tudja és nem is akarja vállalni ezt a lépést, más módon próbál meg segíteni a focistákon.

- Szép gesztus volt Budzinski úrtól, hogy felajánlotta ezt az opciót a Vasasnak, mint anyaegyesületnek, de mi, mint társadalmi szervezet, nem tudjuk ezt a feladatot elvállalni. Azért nem fordult meg a fejünkben, mert már korábban megpróbáltuk naivan, jóhiszeműen és a realitásérzékünket teljesen elveszítve, és a tapasztalatokat felhasználva arra jutottunk, hogy nem szabad még egyszer ebbe az utcába bemenni. Inkább egy olyan befektetőt, mecénást próbálunk meg találni, akit emocionálisan is ide lehet csábítani és évi 250-300 millió forintot képes és hajlandó áldozni a csapatra. Ez az NB II-re vonatkozik, NB I esetén már növekszik az összeg – nyilatkozta Markovits László klubelnök a Digi Sport "Reggeli Start" című műsorában.

A klubvezető kiemelte, hogy Angyalföldön köszönettel tartoznak a német befektetőnek, aki nehéz helyzetben vette át a labdarúgó-csapatot, ezzel kvázi megmentve a szakosztályt és az adósságállományból is faragni tudott. Most viszont meg kell találni az utódját, és Markovits meg is nevezte azt a személyt, személyeket, akik segíthetnek elrendezni a tulajdonoskérdést.

- A Kubala-akadémia tulajdonosai és Jámbor János lehet a megoldás, akikkel folynak is már az egyeztetések. Jámbor úr volt az első. akit én megkerestem, és említettem neki már akkor a visszatérés lehetőségét, mielőtt még a német tulajdonos véglegesen bejelentette volna, hogy távozik. Azt mondtam neki, hogy "Nézd, János, itt váltás lesz és ha olyan lehetőségeid vannak, és szeretnél visszacsatlakozni a Vasashoz, akkor meg van erre a lehetőség". Ettől ő abszolút nem zárkózott el, de persze csak akkor lesz minden végleges, ha már teljesen tisztán látjuk, hogy mit örököltünk. Merthogy van még egy tartozás – ami ugyan sokkal kevesebb, mint a német tulajdonos érkezése előtt –, amit vissza kell fizetni – tette hozzá a Vasas SC elnöke, aki kiemelte, hogy nem akarják sokáig halogatni a döntést, így akár napokon belül pont kerülhet az ügy végére.

Jámbor János régi-új(?) tulajdonos 2008 decemberében távozott az angyalföldi egyesülettől, a labdarúgó-csapat azóta javarészt komoly kálváriát kellett, hogy átéljen, benne több, megbízhatatlannak bizonyuló külföldi befektetők által fémjelzett fejezettel, kieséssel és egyre szerényebb eredményekkel.

A németek távozásával újabb fejezet nyílhat, a jelek szerint ismét Jámbor Jánossal. Az üzletember a piros-kékek mellett a Kecskemét és az Eger tulajdonosa is volt, de felmerült a neve az MTK-nál is és legutóbb úgy tűnt, a III. kerületnél vállalhat szerepet. (Fotó: dehir.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON