Egy NB I-es csatár olyan volt, mint Ronaldo - így látták az edzők

Feltöltve: 2013, december 7 - 23:26 Frissítve: 2013, december 8 - 15:11

Marco Rossi, a Honvéd szakvezetője a Lombard Pápa elleni vereséget követően elsősorban védőire volt dühös, akik között Georges Griffiths Ronaldónak tűnt. Tóth Bálint és Tomiszlav Szivics gratulált saját csapatának az ősszel felmutatott eredményekhez, Prukner Lászlónak ellenben ismét csak az elégedetlenkedés maradt. Nebojsa Vignjevic cseréit emelte ki a Puskás Akadémia elleni 3-3 után, míg Benczés Miklós nem elég határozott középpályásait és védőit korholta egy picit. Edzői nyilatkozatok.

TABELLA: Az NB I állása itt!


ÚJPEST – PUSKÁS AKADÉMIA 3-3 (Lázár 60., Litauszki 79., Simon 88. ill. Margitics 31., Szekeres 63., Lencse 67. – 11-esből)

Gólok itt! I Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt!

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Tudtam, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, a Ferencváros elleni kupameccs után fáradtak voltak a keret tagjai. A Puskás Akadémia technikailag képzett játékosokból áll, az első félidőben pedig sajnos hagytuk őket játszani. Láthattuk, hogy mi történik akkor, ha nem védekezünk elég agresszívan – ellenfelünk könnyedén át tudott játszani minket és jól is kontráztak. Emellett probléma volt még az első félidőben, hogy rosszul passzoltunk és emiatt sok labdát adtunk el. A második félidőben Balogh Balázs beállása után javult a helyzet, Bavon és Simon Krisztián pedig a támadásainkba hozott új lendületet. Kétgólos hátrányban még keményebben mentünk előre, ekkor volt néhány jó támadásunk, szereztünk is két gólt. Nem játszottunk igazán jól, de az a legfontosabb, hogy így sem szenvedtünk vereséget. Gratulálok a Puskás Akadémiának a mai jó teljesítményhez. (ujpestfc.hu)

Benczés Miklós (Puskás Akadémia): – A semleges szurkolók elégedettek lehetnek, hiszen szerintem egy nagyon jó találkozót láttak. Sok helyzet volt és sok gól, közönségszórakoztató meccs volt – az edzők ilyenkor viszont lefordulnak a padról, ma is volt erre ok mindkét oldalon. Az Újpest jobban kezdte a meccset, de a gól felhozott minket. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy stabilak voltunk és jól futballoztunk, 3-1-nél eldönthettük volna a találkozót végérvényesen, de már másodszor szórakoztunk el kétgólos előnyt, ilyet nem szabad tenni. Ha idegenben lő egy csapat három gólt, akkor meg kell nyerni a találkozót. A középpályásoknak és a védőknek az előny birtokában kicsit keményebben kellett volna "ott lennie" a pályán, ennek ellenére is gratulálok a srácoknak, mert szép támadásokat vezettünk és szép gólokat szereztünk. A gratuláció ellenfelünknek is jár, hiszen emberhátrányban is ki tudtak egyenlíteni. (ujpestfc.hu)


KECSKEMÉT – KAPOSVÁR 2-1 (Kovács O. 2. – öngól, Gréczi 21. ill. Thian 38.)

Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt!

Bekő Balázs (Kecskemét): – Nem túlzok azzal, hogy az ősz két legbalszerencsésebb csapata találkozott ma. Ami a mi képességeinknek megfelel, abból próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni, ez nem mindig sikerült. Volt olyan periódus, amikor ma is kicsit felszabadultabban, jobban játszottunk, de előfordulnak ugyanazok a hibák is, mint korábban. Ezen kell majd sokat dolgoznunk, hogy stabilabbak legyünk játékban és mentálisan is. Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez, mert nem volt könnyű ez az őszi szezon. Ma is sok olyan szituáció volt, ami teljesen más irányba billenthette volna a meccset, de szerencsére most mi jöttünk ki ezekből jobban. (kecskemetite.hu)

Prukner László (Kaposvár): – Érdemi értékelést nem tudok mondani. Egész ősszel azt láthatták tőlünk, amit ma is, saját magunkat vertük meg. Ez nem csökkenti a Kecskemét érdemeit, de egy ilyen helyzetben lévő csapat, mint a miénk, aminek minden pontra szüksége lenne, az nem kaphat gólt a 15. másodpercben. Az tényleg öngól, de mint mondtam, ez volt ránk jellemző egész ősszel. Nagyon nehéz feldolgozni ezt minden játékosnak a pályán, és azon kívül is. Nem látom még teljesen lefutottnak a helyzetünket, de csak bravúrokkal menekülhetünk meg. Gratulálok a Kecskemétnek, és azt kívánom nekik, hogy soha ne kerüljenek ilyen negatív spirálba, mert nagyon nehéz kijönni belőle szakmailag. (kecskemetite.hu)


MTK – DIÓSGYŐR 2-2 (Kanta 50., Horváth Zs. 53. ill. Bacsa 55., Nikházi 82.)

Gólok itt! I Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt!

Garami József (MTK): – A várakozásnak megfelelően igyekezett mind a két csapat, részünkről bosszantó, hogy kétgólos vezetést követően nem tudtuk megszerezni a győzelmet. Természetesen a Diósgyőr ellen nem könnyű nyerni, de minden játékosom jelesre vizsgázott, mindamellett, a hibák változatlanul jönnek, ahogy az egész szezon során. Ennyit tudtunk ma tenni, nem sikerült a győzelem. (dvtk.eu)

Tomiszlav Szivics (Diósgyőr): – Két különböző félidőt láttunk, elsőben óvatosak voltak a csapatok, elsősorban a nehéz talajjal küzdöttek. A második játékrészben gyorsan kaptunk két gólt. Pozitívum azonban, hogy 2-0 után vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe és utána jól játszottunk, de mindent egybevetve igazságos az eredmény. Nehéz sorozaton vagyunk túl, ma is szerettünk volna nyerni, de 2-0 után az egy pont nem rossz eredmény a Hungária körúton. Az MTK-nak sok sikert kívánok a bennmaradásért vívott harcban. Gratulálok a csapatomnak az egész őszi szezon során nyújtott produkciójáért. (dvtk.eu)


LOMBARD PÁPA – BP. HONVÉD 1-0 (Griffiths 2.)

Beszámoló itt! I Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt!

Tóth Bálint (Lombard Pápa): – Nagyszerű csapatmunka volt. Hogy az ősszel elégedett vagyok-e? Ez már azért tavasz volt, a végére meg is jött a napsütés. Csodálatos befejezése volt ez ennek a félévnek, így terveztük el a mérkőzést az öltözőben, a játékosok pedig klasszul végrehajtották a dolgokat. Még akkor is igaz ez, ha a Honvéd időnként jobban játszott, és egyes periódusokban ránk kényszerítette az akaratát. A küzdés, a hajtás bennünk volt, és ne felejtsük el, hogy 1-0 után volt még egy-két ziccerünk az első félidőben. Lehetett volna egy kicsit kevésbé izgalmas is a második félidő, de ne, ígérték a játékosok, hogy nem ez lesz. Ez így volt szép. (Sport TV)

Marco Rossi (Honvéd): – Az a baj, hogy hátul olyan játékosaink vannak, akik mostanában nagy egyéni hibákat követnek el. Egy dolgot csinált az ellenfél, előrevágta a labdákat Griffiths-nek. Ő meg olyannak a mi védőink között a gyengélkedésük miatt, mintha Ronaldo lett volna. Elöl pedig tíz helyzetből egyet sem sikerült berúgni, így nem lehet mérkőzést nyerni. Amíg ez a minőség van a keretben, és nem igazolunk, addig tudomásul kell venni, hogy bármilyen meccset el tudunk veszíteni, még az utolsó helyezett ellen is. Az a baj, hogy sok helyzetünk van, gólt viszont nem tudunk ezekből rúgni. Ilyenkor pedig elég egy-két egyéni hiba, és már el is ment a meccs. (Sport TV, fotó: honvedfc.hu)


PMFC-MATIAS – MVM PAKS 1-1 (Mohl 61. – 11-esből ill. Simon 9.)

Gólok itt! I Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt!

Lőrincz Emil (Pécs): - Az első huszonöt percben látszott a csapaton az utóbbi hetek fáradtsága. Tompán játszottunk, megkaptuk a szokásos meccs elei gólunkat és utána kezdtünk el felpörögni. A félidő végén voltak lehetőségeink, simán szerezhettünk volna gólt. A szünetben azt beszéltük, sokkal többet kell megtenni a győzelemért. A fiúk ennek a második félidőben eleget is tettek, le a kalappal előttük ahogy küzdöttek és hajtottak. A második játékrészben jó néhány ziccerünk volt, ami után jött a kiállítás. Ezt a kispadról nem láttuk tisztán, lehet jogos volt, majd visszanézzük. Viszont a csapat utána is bátran futballozott, rendkívül sokat dolgoztak és helyzeteket alakítottunk ki. Ezután jött a tizenegyes, úgy gondolom egy sárga lapot minimum megérdemelt volna a paksi játékos és akkor ugyanúgy tízen maradnak ők is. Az egyenlítés után egy ki-ki meccs alakult ki, mindkét oldalon szép számmal láthattunk lehetőségeket. De, ehelyett inkább azt emelném ki, ahogy a csapat ismét küzdött, hajtott - le a kalappal előttük. Csodálatos amit a fiúk ősszel műveltek: állunk a Magyar Kupában, a Ligakupába és a bajnokságban is olyan helyen vagyunk, ami nagyon jónak mondható. Ami viszont ennél is fontosabb, jelen pillanatban van egy olyan csapatunk amelyik igenis szerethető. (pmfc.hu)

Horváth Ferenc (Paks): - Egy kimondottan jó mérkőzést láthattunk. Mindenféleképpen meg szerettük volna nyerni a Pécs elleni találkozót, szerintem ez látszott a játékunkon. Azt gondolom jobban futballoztunk amikor még a hazaiak is tizenegyen voltak a pályán, de sajnos olyan passzban vagyunk, hogy mindig az ellenfél kapusa a mezőny legjobbja. A mi kapusunk ugyan beleért a tizenegyesbe, de becsúszott, úgyhogy nagyon megszenvedünk minden pontért. A játékunkkal hetek óta nincs probléma, az eredménnyel viszont annál inkább. A pokol legmélyebb bugyrait járom, de aki egyszer fent akar lenni, annak tudnia kell milyen lent. Nagyon sokat tanultam az elmúlt pár hétben a labdarúgásról, a csapatról és magamról is. Biztos vagyok benne, hogy ezeket a jövőben tudom majd használni. (pmfc.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON