"Diósgyőrben nyugodtan lehet dolgozni" - Kovács Zoltán évértékelője

Feltöltve: 2013, december 23 - 14:39 Frissítve: 2013, december 23 - 17:58

Kovács Zoltán, a Diósgyőr sportigazgatója évértékelőjében többek között elmondta, hogy Tomiszláv Szivics irányába megvan a türelem, az esetleges rosszabb meccsek után sem merülne fel a váltás, mivel a DVTK tulajdonosai és vezetői sem szeretnek kapkodni. Diósgyőrbe három-négy labdarúgó érkezhet télen és ugyanennyi lehet a távozók száma is.

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: Távozik a Loki védője - kattints!

Kovács Zoltán, a Diósgyőr ügyvezetője évértékelőjében beszélt a csapat őszi szerepléséről és a tervekről.

- A futballban mindig azonnali eredménykényszer van, különösen igaz ez a vezetőedzőkre. Én ezen szeretnék változtatni és ezt Szivics Tomiszlávval is megbeszéltük, hogy egy klub nem működhet úgy, hogy mindenért az edző a hibás, és nincs türelem. Én nem így dolgoztam Újpesten sem, és itt sem. Ha esetleg jönne néhány rosszabb eredmény, az edzőnek nem kell azon gondolkodnia, hogy hű most mi fog történni. A vezetőedzőnek azon kell lennie, hogy minél hamarabb megtalálja a helyes eszközöket ahhoz, hogy a csapat visszatérjen a helyes útra. Itt ez is érződött. Diósgyőrben nyugodtan lehet dolgozni és ez természetesen az én feletteseimnek, a tulajdonosnak is az érdeme hogy nyugodt munkakörülmények vannak.

Kovács Zoltán azt szeretné, ha a DVTK a dobogón végezne.

- Vannak türelmetlen tulajdonosok és klubvezetők, de a miénk nem ebbe a kategóriába tartozik. Az, hogy valaki szeretne még többet és jobbat, ez teljesen természetes. Viszont az is nagyon fontos hogy nem csak az elvárások vannak, hanem megvan a feltételrendszer is. Megteremtették a feltételét a sikeres szereplésnek. Ilyen szempontból könnyebb a helyzet. De beszéljünk a labdarúgókról. Én még életemben nem láttam olyan futballistát, aki amikor ki megy a pályára ne akarna nyerni. Nekem is az az álmom, hogy érjünk oda a dobogóra, és a kupákban is minél tovább legyünk versenyben. A játékosoknak is megvannak ezek a céljaik. Máshogy sem vezető, sem edző, sem játékos nem tudja magát motiválni és a társait sem, ha ő maga nem hisz a magasabb célokban.

A sportigazgató beszélt az igazolási tervekről is

- Megkezdtem az úgynevezett puhatolódzó tárgyalásokat a kiszemeltekkel. Van egy listám, hogy kiket látnék szívesen a DVTK-nál és ez a lista majdnem megegyezik Tomiszlav Szivics névsorával. Neveket nem szeretnék mondani, legyen elég annyi, hogy három-négy labdarúgó érkezhet a télen, de ha lesznek érkezők, akkor távozók is, mert a keret létszámán nem szeretnénk változtatni. A szurkolókat szeretném megnyugtatni, minden változásról időben be fogunk számolni a dvtk.eu-n, amint a tárgyalások olyan szakaszba érnek, hogy már lehet mit mondani.

Kovács Zoltán szerint még nagyon képlékeny, hogy mikor indul a stadionrekonstrukció Diósgyőrben. Abban biztos, hogy lesz új stadion, és szerinte az új létesítmény egy óriási lökést adhat még a csapatnak. (Fotó: dvtk.eu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON