Honvéd: "35 éves, de ez nem perdöntő" - megérkezett a 48 gólos olasz csatár

Feltöltve: 2014, január 13 - 23:02 Frissítve: 2014, január 14 - 12:02

Marco Rossinak, a kispestiek vezetőedzőjének nagy szüksége lenne egy góllövő támadóra, így ha megfelelőnek találja Emiliano Bonazzoli fizikális állapotát és az egyszeres olasz válogatott megfelel az orvosi vizsgálatokon, akkor jó eséllyel a Honvédban folytatja a 35 éves játékos. A piros-feketék első edzése után Kemenes Szabolcs elmondta: nem bánja, hogy Pintér Attila szövetségi kapitány nem hívta meg a bő keretbe, mivel úgyis lehet tudni, hogy a tétmérkőzéseken kik védik majd a válogatott kapuját. Csapattársa, Vécsei Bálint abban bízik, hogy a Galatasaray leigazolja.

Marco Rossi, a Honvéd idei első edzését követően nyilatkozott a tervekről az érdeklődő újságíróknak.

- Sok pontot veszítettünk el a szezon első felében, úgyhogy van mit javítani, de nagyon sok minden függ a játékosok számától, attól, hányan épülnek fel, hányan lesznek bevethetőek. Remélem, minőségileg is tudunk javulni a csatársorban, mert nagy szükségünk lenne egy góllövő támadóra.

Ilyen góllövő támadó lehet Emiliano Bonazzoli, aki 48 gólt szerzett pályafutása során a Serie A-ban, és aki a kispestiekkel kezdte meg a téli felkészülést.

- Jól ismerem és elmondhatom, nagyon komoly minőséget képvisel – mondta Rossi. - Kicsit már benne van a korban, hiszen 35 éves, de ez nem feltétlenül perdöntő. Mindenesetre meg kell néznünk, milyen állapotban van fizikálisan. Szerintem a motivációjával nem lenne gond, de még egyszer mondom, fel kell mérnünk egy kicsit az edzéseken.

Fabio Cordella, a Honvéd nemzetközi igazgatója a csakfoci.hu-nak a következőket mondta a játékosról.

- Abban a pillanatban, amikor felmerült, hogy Perea eligazol, az volt a feladatom, hogy találjak olyan játékost, aki tudja helyettesíteni. Több labdarúgót ajánlottak, akik közül Bonazzoli az a típusú csatár, amilyenre Marco Rossinak szüksége van. Olasz első és másodosztályba nem valószínű, hogy el tud menni, ezért kerülhetnek előtérbe a külföldi lehetőségek. Japánból is érdeklődtek iránta, de nagy kihívás lenne számára a Honvéd, hiszen egy nagy múltú klubról van szó, amely ráadásul európai. Azt gondolom, hogy a héten az orvosi vizsgálatok után eldől a sorsa.

Az edzést követően a tavaly a Galatasaraynál próbajátékon járt Vécsei Bálint beszélt arról, milyen esélyei vannak Törökországba szerződni.

- Amikor itt volt Roberto Mancini, a török csapat edzője, akkor tetszett meg neki a játékom, így kerültem ki decemberben egy hétre a Galatasarayhoz. Nagy öröm volt ott edzeni, de egyáltalán nem visszalépés visszajönni, készülök a Honvéddal, aztán majd kiderül, hogy mi lesz. Nem vallottam szégyent az edzéseken, más volt az iram, sokkal kevesebbet hibáznak, mint amihez hozzászoktam itthon. Megköszönték, hogy ott voltam, azt mondták, januárban eldönti a két klub, hogy mi legyen velem. Reménykedem, hogy oda tudok kerülni.

Vécsei elmondta azt is: nem csalódás számára, hogy Pintér Attila nem hívta meg a válogatott összetartására, hiszen tagja az U21-es válogatottnak, ha pedig a szövetségi kapitánynak szüksége lesz rá, úgyis jön a meghívó.

Kemenes Szabolcs, a Honvéd kapusa sem szomorú amiatt, hogy nem tagja Pintér keretének.

- Ki fog védeni a válogatottban? Bogdán, Király, Megyeri és Gulácsi fog védeni. Itt legfeljebb az lehet a kérdés, hogy ki lesz az ötödik, a hatodik és a hetedik számú kapus. A keretben lévő mindhárom kolléga tudását nagyra értékelem, de úgy gondolom, hogy a fentieken kívül más nem tud majd a tűz közelébe kerülni a meccseken.

A kispesti kapus beszélt a Honvéddal kapcsolatos észrevételeiről is.

- Sajnos az őszi szezon végére elfáradtunk, ezért jót tett a téli szünet. Tavasszal az lehet a maximum tőlünk, hogy megnyerjük mind a tizenhárom meccsünket. Biztos vagyok benne, hogy jobbak leszünk, mint ősszel voltunk, és a 9. helynél előrébb végzünk.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON