Vasas: Szeptember óta nincs fizetés, eltűntek a szerelések

Feltöltve: 2014, január 19 - 16:23 Frissítve: 2014, január 21 - 09:59

Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője beszélt a klubon belül tapasztalt hiányosságokról, problémákról. Két hete újra Jámbor János, az NB II-es csapat tulajdonosa, és ez alatt kiderült, milyen gondok vannak az angyalföldi egyesületnél. Vancsa szerint a játékosok szeptember óta nem kaptak teljes fizetést, mindössze 14 labdarúgóval rendelkeznek, így jócskán vannak hiányposztok.

Vancsa Miklós, az NB II-es Vasas ügyvezetője beszélt a klubnál tapasztalt anomáliákról a labdarugas.vasassc.hu oldalon.

- A Vasas jelenleg 14 játékossal rendelkezik, akik közül kilencnek van a Futball Kft-vel szerződése, a többieknek a Vasas Kubala Akadémiával van jogviszonya, ami nem gond, pláne hogy nagyon biztatóak az első benyomások mindkét fél részéről az együttműködést illetően – fogalmazott Vancsa Miklós. Hozzáfűzte: a játékosok szeptemberben kaptak utoljára teljes havi fizetést.

- Hangsúlyozom, hogy két szerződésük van (volt). A kft.-vel kötött megállapodásukban a jóval kisebb összeg szerepelt, ezeket, azóta, a Vasas SC kezelte, kezeli. A problémát részben abban látom, hogy az úgymond „másik” szerződésükben jelentősen túl ígért összegek szerepelnek. Ebben az a probléma, hogy fél év átlagában a beígért összegeknek a fele sem lett kifizetve, ráadásul az sem kevés, figyelembe véve a csapat 10. helyezését a tabellán. Mindenesetre, szinte mindenkivel már leültem beszélni és elmondtam, hogy az ígért és a megvalósult kifizetések köszönő viszonyban sincsenek egymással, s ennek kezelése nem kis energiákat emészt fel – hangsúlyozta az ügyvezető.

Vancsa Miklós szerint, a keret összetételét tekintve nem is annyira minőségi, mint inkább mennyiségi problémák vannak. Ugyanis léteznek posztok, ahol többen is vannak a kelleténél, s akadnak olyanok, ahol egyáltalán nincs játékosuk.

- Szeretnénk, persze, hogy szeretnénk igazolni jó játékosokat, de nem könnyű. Nem kizárólag azért mert „elszabadult a pokol” a fizetési igényeket illetően, hanem legfőképpen azért, mert a csapat jelenlegi helyzete nem igazán vonzó egy-egy minőségibb játékosnak. Konkrét leszek. Rezes Lacit kétszer hoztam a Vasasba, most is úgymond elsők lehetnénk rá, de sajnos nem tudom neki megígérni, hogy a tavasszal a feljutásért fogunk harcolni. Megnézi ő is a tabellát hol vagyunk. Szabolcsban viszont meg tudják ígérni a feljutást – emelte ki a szakvezető.

- Ezzel együtt nem adjuk fel és lehetőségeinkhez képest megerősítjük a csapatot, miközben szeretnénk előre is dolgozni, hogy jövőre már meghatározó tényezője lehessünk a másodosztályú bajnokságnak. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk játékosokkal. Ezért kérem mindenki türelmét és megértését – közölte Vancsa Miklós.

A vezető egy furcsa problémára is felhívta a figyelmet.

- A kezdetben kommunikációs nehézségek és ezen eszközök hiánya nem könnyítette a munkánkat, de a legnagyobb probléma az volt, hogy szembesülnünk kellett a sportszerelés erőteljes hiányával. Szeretném hangsúlyozni: ebben nem a sportszereket korábban szállító cég volt a hibás. A gyártó a szerződés szerint kiszállította azt, nem tehetett arról, hogy a felszerelések „eltűntek”, viszont az is tény, hogy mi sem– emlékeztetett a kialakult helyzetre a Vasas Futball Club kft. ügyvezetője.

Kifejtette: az ügyet viszont kezelni kellett és kezelték is. Öröm volt számára, hogy az SC képviseletében Markovits László elnök úr és Varga Endre (a Dragon Sport képviselőjének) megegyezése lehetőséget nyújtott az Adidas márka viselésére.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON