Az MLSZ lépni készül a zártkapus edzőmeccsek miatt

Feltöltve: 2014, január 30 - 17:19 Frissítve: 2014, január 30 - 17:19

Az MLSZ megoldást próbál találni arra a helyzetre, amely az elmúlt napokban, több esetben is kellemetlenséget okozott a nézők és az NB I-es klubok számára is. A felkészülési mérkőzéseket a rendőrség illetékeseinek döntése alapján az érdeklődők kizárása mellett kellett megrendezni, viszont ez a szövetség szerint jogszerűsége ellenére ütközik a labdarúgás érdekeivel.

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: Két Hertha-játékos a Fradi kiszemeltje - kattints!

"A Sporttörvény és az 54/2004. (III. 31.) kormányrendelet értelmében – a pálya biztonságtechnikai bejárását követően – a rendőrség az edzőmérkőzések helyszínén is korlátozhatja a nézőszámot, vagy megtilthatja a találkozók nézők előtt történő megtartását, ha úgy ítéli meg, hogy a sportrendezvények biztonságáról szóló kormányrendeletben meghatározott feltételek hiányoznak, vagy nem megfelelőek" – idéz az mlsz.hu az ide vonatkozó jogszabályból, amely nemrég például Kispesten okozott kellemetlenséget a szurkolóknak, de az Újpest szombati edzőmeccse is emiatt lesz zártkapus.

Az MLSZ mindenkor betartja a hatályos jogszabályokat és elvárja a jogkövető magatartást a mérkőzéseket rendező sportszervezetektől is, de a kialakult helyzetnek nem örül, azt megoldandó problémának tartja. A Szövetség ezért az illetékesekhez fordul, és egyeztetést kezdeményez, hogy a szabályok életszerű helyzetekhez illeszkedően, ésszerű kereteken belül, a sportág érdekeit szolgálják.

A beszámoló szerint az MLSZ a rendőrséggel és a rendező klubokkal közösen próbál megoldást találni arra, hogy a nézők biztonságban és a jogszabályban foglaltaknak eleget téve, a jövőben is élvezhessék kedvenc csapataik valamennyi mérkőzését, így a felkészülést szolgáló találkozókat is.

A szövetség hangsúlyozza, hogy a mérkőzéseket rendező klubok feladata és felelőssége, hogy biztosítsák a nézők biztonságát, kényelmét és megfelelő szintű kiszolgálását. Az MLSZ elmúlt három évben elindított infrastruktúra-fejlesztési programjai mind ezt a célt szolgálják – olvasható a portálon.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON