Hogyan került Mehmet Kalender a magyar válogatottba?

Feltöltve: 2014, február 17 - 22:06 Frissítve: 2014, február 19 - 16:01

Mehmet Kalender is meghívást kapott Mészöly Gézától az Európa-bajnoki döntőre készülő U19-es válogatott keretébe. A név nem lehet túl ismert a hazai labdarúgóközeg számára, ami nem is véletlen, hiszen a Kayserispor fiatal kapusa most szerepel először magyar korosztályos válogatott keretében. Honnan került elő Kalender? Honosítás, esetleg más áll a háttérben?

HAZAI ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: Tisza a Lokinál, Hrepka Kazahsztánban? - kattints!

Az U19-es korosztályt is irányító szakember, Mészöly Géza nemrégiben úgy nyilatkozott, a magyar labdarúgás számára is segítséget jelenthetne néhány honosítás, hiszen több sikeres válogatott él ezzel Európában.

A szövetségi edző nemrégiben kihirdetett keretében fel is bukkant egy ismeretlennek tűnő név: Mehmet Kalender, akinek a neve mellett a Kayserispor szerepel klubként. Mészöly Gézánál azt tudakoltuk, hogyan került képbe egyik pillanatról a másikra idehaza a fiatal kapus?

- Valóban beszéltem arról, hogy számunkra is megfontolandó lehet egy-egy honosítás, de itt most abszolút nem erről van szó. Igaz, hogy nem túl magyaros a srác neve, de ő félig magyar, félig pedig török. Az anyanyelve ráadásul magyar, így tökéletesen beszéli a nyelvet. Szegeden született, és mivel a keret több játékosa is onnan származik, biztosan nem lesz gondja a beilleszkedéssel. Nem tudom, korábban idehaza mennyit játszott pontosan, de tudomásom szerint jó pár éve kint van már Törökországban, megfordult a Fenerbahcénél is, jelenleg pedig a Kayserispor második együttesében véd – mondta Mészöly a csakfoci.hu-nak.

A fiatal kapus tehát hazai születésű, de érdekesség, hogy eddig nem szerepelt a korosztályos válogatottak kereteiben, most bukkant fel először a neve. Kérdés, hogyan került most hirtelen látókörbe?

- Működik egyfajta scouting-rendszerünk, amely segít eligazodni. A srácra edzők hívták fel a figyelmemet, az említett rendszeren keresztül pedig képet kaphattam róla. DVD-k segítségével meg is néztem a teljesítményét néhány mérkőzésen, és biztató volt, amit láttam, ezért döntöttem úgy, hogy személyesen is szívesen szemügyre venném, mire képes. Az első nap alapján abszolút pozitív benyomásokat szereztem róla, a folytatást pedig meglátjuk – mondta Mészöly, akinek a hazai U19-es Európa-bajnokságra készülő kerete hétfőtől négy napon át készül együtt Telkiben.

A török bajnokság egyik adatbázisa szerint a Kayserispor Kecskemétről szerezte meg a fiatal hálóőrt. (Fotó: Mehmet Kalender / Facebook)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON