Egy megállapodás is befolyásolta a DVTK kezdőcsapatát

Feltöltve: 2014, február 20 - 12:19 Frissítve: 2014, február 20 - 21:59

Egy különös megállapodás is hatással volt arra, ősszel hogyan állt fel a DVTK kezdőcsapata: úgy tudjuk, hogy egy korábbi egyezség következtében egyszerre legfeljebb három délszláv légiós lehetett ott a pályán. Mindez pedig tavasszal befolyásolhatná a két frissen igazolt szerb játékos – Grumic és Marjanovic – esélyeit is, hiszen velük együtt összesen hat délszláv labdarúgó is esélyes lenne a kezdő tizenegyre. Vajon bővülnek Szivics Tomiszláv lehetőségei tavasszal a kezdőcsapat összeállítását illetően, vagy alkalmazkodnia kell a megkötéshez? Mint kiderült, tavasszal változhat a helyzet, mert az újakat minőségi játékosoknak tartják, a klub pedig így is büszke arra, hogy számos magyar van a kezdőcsapatban.

HAZAI ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: Lilába öltözhet az NB II egyik legjobb csatára - kattints!

Szivics Tomiszláv nagy reményekkel és komoly ambícióval szerződött nyáron a Diósgyőrhöz. A szerb származású, de már magyar állampolgárságú szakembernek munkája során egy kikötéshez alkalmazkodnia kellett.

Úgy tudjuk, a korábbi ügyvezető, Dudás Hunor és Szivics Tomiszláv vezetőedző között született egy megállapodás, amelynek lényege az volt, hogy egyszerre csak három délszláv légiós lehet ott a pályán, már a keret is ennek szellemében lett kialakítva. Ezt az ősszel tartotta is a DVTK - amely egyébként sok csapattal ellentétben főként magyar játékosokra épít -, hiszen a kapusként bevethető Rajic-Rados páros mellett csak a nyáron igazolt Husic és Kostic volt a keret tagja. Télen azonban bővült a délszláv kontingens, hiszen érkezett a szerb Lazar Marjanovic és Miroslav Grumic is. Adja magát a kérdés, hogy mindez milyen hatással lehet az összeállításra? Marad-e a hármas megkötés, vagy Szivics szabadabb kezet kap?

- Valóban köttetett ilyen megállapodás, és a célunk az, hogy az eredeti célkitűzéshez vissza is térjünk nyártól – mondta a csakfoci.hu megkeresésére Kovács Zoltán sportigazgató. - Most annyiban változott a helyzet, hogy jó lehetőség adódott arra, hogy megfelelő minőségű labdarúgókat tudjunk megszerezni kedvező feltételekkel. Ilyen volt Marjanovic esete is, de különösen ilyen Grumicé, akinél ugye az is benne volt a pakliban, hogy majd csak nyáron igazol hozzánk. Bár származását tekintve valóban ő is délszláv, de a komoly NB I-es múltja miatt őt valamelyest más besorolás alá venném. Az ő posztjára egyébként is nehéz igazolni minőséget, mert hiánycikk a jó csatár, de most ezzel a felkínált lehetőséggel egyszerűen élnünk kellett, hiba lett volna elszalasztani.

Mennyire kell variálnia tavasszal a vezetőedzőnek? Marad a hármas megkötés?
- Nincs megkötés, mert a csapatösszeállítás a DVTK-nál a szakmai stáb hatásköre, nálunk csakis az edzők felelőssége, hogy kiket tesznek be a csapatba. De az sem titok, hogy akadnak például légiósok, akiknek most nyáron jár le a szerződésük, ez is befolyásolhatja majd a délszláv kontingens létszámát, egyébként is a nyár az az időszak, amikor ebből a szempontból nagyobb lesz a mozgásterünk. A téma kapcsán azt kiemelném egyébként, hogy a Diósgyőr az a klub, amelyik hazai tehetségeket is igazolt jócskán az utóbbi időszakban, ősszel gyakori volt, hogy 7-8, de akár 9 magyar játékos volt ott a kezdőcsapatban, ebből a szempontból azt gondolom, mi példát mutatunk az NB I-ben. (Fotó: dvtk.eu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON