A magyar védelemre építi a megverésünket Észak-Írország

Feltöltve: 2014, február 24 - 20:56 Frissítve: 2014, február 25 - 09:55

Egy északír lap elemző cikke szerint a magyar válogatott védelme sebezhető, ugyanakkor a támadósorban vannak olyan játékosaink, így Dzsudzsák vagy Szalai, akire külön is figyelnie kell majd a briteknek. A cikkben a szövetségi kapitány is megszólal, mondván a magyar válogatott ellen is három ponttal számol hazai pályán és az otthoni meccseket tartja sorsdöntőnek Michael O'Neill.

CSAKFOCI TV: Nézd meg Pintér Attila sajtótájékoztatóját vágatlanul!

A vavel.com az Európa-bajnoki selejtezők F-csoportjában található ellenfeleket vette górcső alá, a kulcsjátékosokra és a gyengeségekre kihegyzve a cikkét.

A görögök kapcsán egyébként a cikk megjegyzi, hogy igazán kiemelkedő játékosuk nincs, de rendkívül egységes a csapatuk. Gyenge pontként a középpályájuk védekező szekcióját nevezi meg a lap, illetve kiemeli, hogy kapusposzton sem állnak túl jól. Mindezek ellenére a csoport legnagyobb esélyesének tartja a görög válogatottat a szerző.

A románokról azt írja a lap, hogy nagy egyéniségek helyett egy erősebb magra (Costel Pantilimon, Alexandru Maxim, Razvan Rat és Vlad Chriches) épül a válogatottjuk. Itt is arra a következtetésre jut egyébként a cikk, hogy az északír csapat a középpályán nőhet kelet-európai ellenfele fölé.

A magyar válogatottról is hosszabban értekezik a cikk. Kiemelik, hogy az 1986 óta nem szerepeltünk egy nagy tornán sem a felnőtt csapattal, nagyjából annyit ideje, mint az északírek. Király Gábort említik meg, mint ismert játékost, akit Angliában, a Crystal Palace-ben is láthattak védeni a drukkerek, de a mostani angliai kontingens, így Bogdán Ádám, Gera Zoltán és Varga József is helyet kapott az ismert magyar focisták névsorában. Minőségi ellenfélként írnak a britek Dzsudzsák Balázsról, Szalai Ádámról és Hajnal Tamásról is. Ugyanakkor szerintük a védelmünk a leginkább sebezhető csapatrészünk, a cikkben foglaltak szerint az északír támadóknak sok keresnivalója lehet a magyar hátsó sorral szemben. Figyelmeztetésként Dzsudzsák Balázs lövései és kreativitása, illetve Szalai Ádám lesipuskás góljai kerültek kiemelésre, a cikk szerint miattuk lehet aggódnivalójuk a helyi kedvenceknek.

Michael O'Neill északír szövetségi kapitány már beszélt arról, hogy a mieinket is szeretné megelőzni, a lap cikke szerint pedig azt is elárulta, hogyan akarja elérni a tréner az első három hely valamelyikét.

- Elégedett vagyok a sorsolással. Csak a görögök azok, akik az utóbbi időben eljutottak valamelyik nagy tornára, mindez az előnyünkre válhat. A hazai pontokat kell minél nagyobb számban megszereznünk, tanulnunk kell az utóbbi évek hibáiból, amikor a gyengébb együttesek ellen gyengébben szerepeltünk és sok pontot hullajtottunk otthon. Azon kell lennünk, hogy hazai pályán a maximális pontszámot szerezzük meg a fontos meccseken, szerintem erre a magyarok, a finnek és a románok ellen is képesek lehetünk. Az, hogy 24 csapatos lesz az Európa-bajnokság, igen reménykeltő lehet a játékosok és a szurkolók számára is, amellett persze, hogy jó lenne automatikusan, az elő két hely valamelyikén kijutni az Eb-re, a harmadik pozíció is megcélozható 14 pont megszerzésével – mondta O’Neil, aki abban reménykedett, hogy a sorozat elején a görögöket és a románokat elkerülik majd. Ez be is jött, hiszen először Magyarországon (szeptember 7.), majd hazai pályán, a Feröer-szigetek ellen (október 11.) kezdik meg az Eb-selejtezőket.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON