Újpesten nem szeretik a Honvéd-stílust, Artner türelmet kért - ezt várják az edzők

Feltöltve: 2014, március 1 - 11:45 Frissítve: 2014, március 1 - 13:21

Nebojsa Vignjevic elárulta, nem szeret olyan stílusú ellenfelekkel mérkőzni, mint a Honvéd együttese, a z Újpest edzője ugyanakkor arról is beszélt, még nem döntötte el, hogy Balajcza, vagy szerb vetélytársa kezd majd a kapuban. Marco Rossi elmondta, hátrány számukra, hogy nem volt idejük átszokni a műfűről a hagyományos gyepre, a Honvéd vezetőedzője szerint megjósolhatatlan a budapesti rangadó kimenetele. Artner Tamás türelmet kért a szurkolóktól az MTK elleni mérkőzés előtt.

TABELLÁK: Az NB I és az európai topligák állása itt!

HONVÉD – ÚJPEST, 14 óra

Marco Rossi (Honvéd): – Az Újpest ellen igazi derbi következik, megjósolhatatlan kimenetellel. Jó munkát végeztünk a felkészülés alatt, de a mostoha időjárási körülmények miatt nem adatott meg nekünk, hogy átszokjunk a műfűről a füves pályára, így ezt majd a bajnokság első mérkőzésein kell megtennünk. Reméljük, ez nem befolyásolja negatív irányba az eredményességünket. Látni kell, hogy a műfüvön és a kisebb méretű pályán elért eredmények nem feltétlenül jelentik azt, hogy kötelezően jó eredmények jönnek majd a másfajta borításon. Ettől függetlenül, ezután is teljes erővel küzdünk majd és harcolunk azért, hogy a legtöbb meccset megnyerjük. Sajnos az évet sérülésekkel kezdjük, de a jó munkának köszönhetően az izomsérülések elkerülték a csapatot. (honvedfc.hu)

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Hogy őszinte legyek, annyira nem szeretek a Honvéd-stílusában játszó csapatok ellen játszani. Egyrészt nagyon jó edzőjük van, főleg védekezésben erősek, előre pedig megszerezték Bonazzollit, akit remek játékosnak tartok, ő a többieket is jobbá fogja tenni. Figyelnünk kell majd a veszélyes kontrákra is, és ha nyerni szeretnénk, akkor fegyelmezettebben kell játszanunk, mint a Honvéd, ez pedig nem egyszerű. Sokat kell dolgoznunk és hatékonyan kell kihasználnunk az adódó lehetőségeket, akkor megnyerhetjük a meccset. Kapuskérdésben még nem döntöttem. Elképzelhető, hogy egyikük a bajnokságban véd majd, a másik hálóőr pedig a kupában – persze mindig figyelembe kell venni kettőjük formáját is. De ez egy nagyon kellemes probléma számomra, hiszen akármelyiküket állítom a kapuba, nem nagyon tudok hibázni. (honvedfc.hu / ujpestfc.hu)

KAPOSVÁR – LOMBARD PÁPA, 16 óra

Selymes Tibor (Kaposvár ): – Ez a legfontosabb mérkőzés az összes közül, a 13 döntőből, ami a tavaszi szezonban ránk vár. Ha nyerünk, sokkal könnyebb lesz a folytatás, jobban tudunk majd összpontosítani a többi mérkőzésre. Úgy gondolom, hoztunk olyan rutinos játékosokat, akik a magyarnál erősebb bajnokságban bizonyítottak, és meg tudjuk oldani azt a feladatot, ami ránk vár. (rakoczifc.hu)

Tóth Bálint (Lombard Pápa): – Kaposváron nem számítunk sétagaloppra. A Rákóczi futballistái tavasszal minden mérkőzésükön élet-halál harcot vívnak majd. Ezzel tisztában vagyunk, és felkészülünk rá. bízom benne, hogy ehhez mérten állnak majd a találkozón a játékosaim. Eddig a jó oldalát mutatta a társaság. (veol.hu)

HALADÁS – MTK, 16 óra

Artner Tamás (Haladás): – Tavaly nyáron az MTK elszámította magát, meghatározó játékosok távoztak, és nem tudták őket pótolni. Jelenlegi pozíciójuk akkor sem a realitást tükrözi, hiszen ennél sokkal jobbak, többre képesek. Télen tovább erősödtek, rutinos, válogatott futballistákat igazoltak. A védelembe, a középpályása és a támadósorba is érkezett futballista. Számukra minden meccs, így a szombati is létfontosságú, de biztos vagyok bent, simán bentmaradnak. Az MTK ellen az utóbbi időben jól szerepeltünk, célunk, hogy agresszív játékkal most is itthon tartsuk a három pontot. Az év első meccse mindig nehéz, ezalól a szombati sem lesz kivétel. Kérjük szurkolóink türelmét, hiszen egy mérkőzés 90 percig tart. Mursits, Devecseri, Kalász sérült, Iszlai eltiltott. (haladas.hu)

Garami József (MTK): – Az utóbbi időben a legrosszabb mérlegünk talán a Haladás ellen van. Egy 2-0-s hátrányból kivívott 4-2-es győzelemre emlékszem, de ez még évekkel ezelőtt történt. A szombathelyiek hosszú évek óta együtt játszanak, egy-egy játékos mozgása volt jellemző, most például Hrepka Ádám érkezett ellenfelünkhöz. Az összeszokottság nagy erénye a Haladásnak, mely különösen hazai pályán nehéz rivális. Ami minket illet, igyekeztünk tisztességesen felkészülni a tavaszi szezonra, a játékosok hozzáállásával nem volt probléma, már nagyon várják a tétmeccseket. Igazoltunk három játékost, velük erősödött a keret, könnyebben tudunk pótolni egy-egy hiányzót, bár most a szélső védőink kidőlése gondot jelent. Nagyon fontos a jó rajt, nagyon nehéz meccs vár ránk, de mindent megteszünk a sikeres szereplésért. (mtkhungaria.hu)

PMFC-MATIAS – VIDEOTON FC, 18 óra

Lőrincz Emil (Pécs): – A játékosok nem tesznek különbséget mérkőzés és mérkőzés között, minden találkozón nyerni szeretnének. Ősszel a kívülállók szempontjából egy érdekes mérkőzést játszottunk a Videoton otthonában, ami számunkra már kevésbé volt élvezetes. A kiállításokig bebizonyította a csapat, hogy a Vidit is képesek megfogni. Nem csak azért, mert vezettünk 1-0-ra, hanem, mert nem helyeztek minket olyan nyomás alá a hazaiak, ami alapján arra lehetett volna következtetni, hogy simán megnyerik a mérkőzést. Jó párszor bebizonyította már ez a csapat, hogy akár a Videoton ellen is képes győzni. Minőségi játékosmozgás nem volt a szombati ellenfelünknél, a keret nagyjából ugyanaz maradt. Nem hiszem, hogy óriási meglepetéssel tudnának szolgálni. Ha azokat az erényeket csillogtatjuk, mint ősszel, akkor nem lesz könnyű dolguk ellenünk. (pmfc.hu)

Kleinheisler László, (a Videoton FC játékosa): – Mint ahogy az összes tavaszi mérkőzésünkön győzelmet várok! És nem csak én, hanem a csapattársaim, a szakmai stáb tagjai és úgy gondolom, a szurkolók is. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy voltak a téli szünetben gondjai a PMFC-nek, ezzel azonban nekünk nem szabad foglalkoznunk. A magunk játékát kell játszanunk, dominálnunk kell, és haza kell hoznunk a három pontot. (vidi.hu)

MEZŐKÖVESD – KTE-PHOENIX MECANO, 20 óra

Véber György (Mezőkövesd): – Meg kell nyernünk a mérkőzést. Hazai pályán mi vagyunk az esélyesek, az elmúlt időszakban mutatott játékunk és a Kecskemét gondjai miatt is, de pont ez a legveszélyesebb. Tiszta lappal induló, komoly koncentrációt és alázatot igénylő mérkőzés lesz. Ha ez párosul még dinamikusabb és frissebb játékkal, még jobb pályán, akkor az esélyesek mi vagyunk. (kovesdisport.hu)

Patvaros Zsolt, (a Kecskemét játékosa): – Kimondva-kimondatlanul is benne van mindenkiben a tavalyi meccs, mert egy komoly pofont kaptunk akkor hazai pályán, és emiatt természetesen extra motiváció dolgozik bennünk. Másrészt azt sem szabad elfelejteni, hogy közel áll egymáshoz a két csapat, ha kikapnánk, rögtön beérnének minket. Ennek megfelelően pontot, pontokat kell szereznünk. (kecskemetite.hu) (ujpestfc.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON