Botrány az angol válogatottnál: "A bőröm színe miatt nem lehettem csapatkapitány"

Feltöltve: 2014, március 2 - 15:50 Frissítve: 2014, március 2 - 21:37

A 73-szoros angol válogatott védő, Sol Campbell kijelentette, azért nem lehetett a nemzeti együttes kapitánya, mert a szövetség nem akarta egy fekete játékosnak adni a karszalagot. A labdarúgónak karrierje során abból is volt baja, hogy a lányokat szereti.

Sol Campbell, a Tottenham és az Arsenal egykori védője 73-szor szerepelt pályafutása során az angol válogatottban, mégis komoly hiányérzete van a nemzeti együttesben elérteket tekintve. A korábbi labdarúgó a Sunday Times hasábjain adott interjút, amely komoly botrányt okozott a szigetországban.

– Sajnos külföldön jobban elismernek, mint a saját országomban. Ha fehér lenne a bőröm, tíz éven át én lettem volna az angol válogatott csapatkapitánya. Ilyen egyszerű. Az FA is azt kívánta, bárcsak fehér lennék. Megvolt a megbízhatóságom és a teljesítményem is ahhoz, hogy én legyek a vezér, mégsem lettem. A szövetség sem akarta és talán a szurkolók zöme sem. A korosztályos válogatottaknál még előfordulhat, hogy egy fekete srác legyen a kapitány, de felnőtt szinten erről szó sem lehet. Michael Owent választották kapitánynak velem szemben, én pedig azt gondoltam, mi a fene folyik itt... Minél többször kerültem be a csapatba, annál jobban eltávolodtam a karszalagtól. Az FA nem akarta, hogy szavam legyen. Owen fantasztikus csatár volt, de nem volt alkalmas kapitánynak. Én pedig egyszerűen nem fértem bele az FA elképzeléseibe. Akárhányszor végiggondoltam, hogy mi lehet ennek az oka, mindig csak arra jutottam, hogy a bőröm színével van baj – fogalmazott.

Campbell azt is hozzátette, amikor az egyik sportszergyártóval tárgyalt, annak képviselői sajnálkoztak, hogy nem meleg, mondván úgy több cipőt el tudtak volna adni a nevével.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON