Egymilliárdból építenek fedett stadiont a Vasasnak

Feltöltve: 2014, március 20 - 13:56 Frissítve: 2014, március 21 - 19:27

Kicsi, de fedett és a későbbiekben tovább bővíthető háromezres focistadiont építenek egymilliárdos állami keretből a Fáy utcában, a kapuk mögötti részeket egyelőre szabadon hagyják - jelezte a Vasas elnöke, Markovits László a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Az anyaegyesület elnöke azt is elmondta: nem engedik el a Vasas-futball kezét, mert közvetítőként garanciát vállaltak a hosszabb távú szponzorálásban is.

Markovits László, a Vasas elnöke volt a vendég a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

- A Illovszky-stadion felújítására a kormány egymilliárdos összeget hagyott jóvá: folynak az előkészítési munkák, rövidesen jogerős építési engedélyünk lehet. Vadonatúj stadiont szeretnénk, nincs értelme a régit újítgatni. Kicsi stadion lesz, most nem a befogadóképesség a lényeg, hanem a jó játéktér, a fedett aréna, a szurkolók kiszolgálása. Első lépésben háromezer fős befogadóképességű stadionban kell gondolkodni úgy, hogy a kapu mögötti részeket szabadon hagyjuk, az később továbbépíthető, bővíthető - mondta el Markovits László.

Az elnök beszélt arról is, hogy Vasas SC miként segíti a jövőben a labdarúgást.

- A jövőben a Vasas SC mint civil szervezet nem képes és nem is akar labdarúgást működtetni: jelenleg még mindig száz százalékban az anyaegyesület a Vasas futballklub tulajdonosa, ám januártól már Jámbor János befektető finanszírozza főtámogatóként a csapatot. Mostani döntésünk egy jelzés, hogy egy civil egyesület nem képes százmilliókat áldozni a profi futball megmentésére, de a foci kezét nem engedjük el, hiszen a stadiont mi biztosítjuk és függetlenül attól, hogy nem leszünk tulajdonosok, segítünk a finanszírozásban is. Az a megállapodásunk Jámbor úrral, hogy 2013 év végéig álljuk a korábbi tetemes tartozásokat, a jövőben pedig évi 50 millió forinttal járulunk a fociklub működéséhez, mégpedig vagy szponzori alapon, vagy általunk hozott szponzor segítségével - tesszük mindezt addig, amíg a Vasas NB II-ben szerepel. Amennyiben a csapat visszatér az élvonalba, onnantól az 50 milliós támogatást növelni fogjuk. Voltaképpen az anyaegyesület kezességet vállal és közvetítői szerepet visz majd - hangsúlyozta a piros-kék anyaegyesület vezetője.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON