Összeállt az NB I tini válogatottja

Feltöltve: 2014, március 25 - 16:30 Frissítve: 2014, március 25 - 17:58

Örömteli módon egyre több élvonalbeli csapatban követelnek helyet maguknak egészen fiatal magyar játékosok, sőt többen abszolút húzóemberré nőtték ki magukat. A csakfoci.hu megnézte, milyen csapatot lehetne összerakni az élvonal 20 éven aluli labdarúgóiból. Egyedül a védelemben engedélyeztük a poszt sajátossága miatt, hogy a bekerült futballisták pár hónappal átlépjék ezt a határt.

Az NB I-ben rendre lehetőséghez jutó fiatalok zöme a középpályán vagy a támadósorban jut szóhoz, így a védelemben engedélyeztük, hogy a bekerülők néhány héttel vagy hónappal túl legyenek 20. születésnapjukon.


Az álomcsapat

Nagy G. (Győri ETO) – Eperjesi (Diósgyőr), Poór (MTK), Tamás (Puskás Akadémia) – Kővári (Pécs), Márkvárt (Pécs), Kalmár (Győri ETO), Németh M. (Haladás) – Kleinheisler (Videoton) – Szécsi (Kecskemét), Bese (MTK)

Nagy Gergely (Győri ETO, 2)
A kapusposzt az, ahol elvétve találni olyat az NB I-ben, aki 20. életéve előtt debütálhatott az élvonalban, de neki ez már 18 esztendősen sikerült a Győri ETO-nál, ráadásul kapott gól nélkül. Stevanovic és Kamenár mögött az NB II-es, majd NB III-as csapatnál rendszeresen védett, de most ősszel is állhatott a kapuban az NB I-ben. Korosztályában a legtehetségesebb kapus, akinek nyáron ráadásul lejár a szerződése, így komoly érdeklődésre számíthat.

Eperjesi Gábor (Diósgyőr, 8)
Most volt 20 esztendős a diósgyőri jobboldali védő, igaz, már három éve bemutatkozott a felnőtt csapatban, még a másodosztályban. Ezt hosszú szünet követte, de az idei szezon 9. fordulójában bekerült a csapatba, és azóta nem is sokat hiányzott. Pár napja motorbalesete révén hallatott magáról, de megúszta a komolyabb sérülést, és a jelek szerint az eset a kezdőcsapatbeli helyét sem ingatta meg.

Poór Patrik (MTK, 28)
Fiatal kora ellenére stabil tagja az MTK-nak, többször volt a tagja a forduló válogatottjának is. A védelem több posztján is bevethető, olykor védekező középpályásként is számol vele Garami József. Poór is nemrégiben múlt 20 éves, igaz, az NB I-ben alig találni húsz éven aluli fiatalokat, olyat meg főként, aki stabilan játszik az élvonalban. "Védelmünk" egyértelműen legrutinosabb tagja, aki lassan túl lesz 30. élvonalbeli szereplésén.

Tamás Márk (Puskás Akadémia, 17)
Ő is nemrégiben lépte át a húszat, a Puskás Akadémia fiataljai közül viszont egyértelműen ő a legstabilabb csapattag, hiszen már 17 bajnokin játszott az idei szezonban. Vidi-nevelés, tavaly a Ligakupában is bemutatkozott már a piros-kékeknél, nyáron érkezett az újonchoz.

Kalmár Zsolt (Győri ETO, 16)
A szakemberek szép jövőt jósolnak a győri játékosnak, aki iránt már télen is volt érdeklődés Hollandiából, de a bajnokcsapat ragaszkodott hozzá. Horváth Ferenctől rendszeresen megkapja a bizalmat, amit meg is hálál. Többek között remek fizikai adottságai emelik kortársai fölé.

Márkvárt Dávid (PMFC, 28)
Már az előző szezonban is jutott neki hét mérkőzés, de az igazi áttörést a mostani szezon hozta számára. A 18 éves játékos alapembere a Pécsnek, fő erőssége a passzjáték, hátránya, hogy fizikálisan még fejlődnie kell.

Kővári Róbert (PMFC, 9)
Mindössze 17 és féléves volt, amikor bemutatkozhatott az NB I-ben. Az ország azonban idén tavasszal ismerhette meg a tehetséges pécsi középpályás nevét, miután a Videoton és az ETO ellen is kimagasló produkciót nyújtott és szerzett egy-egy gólt. Produkciója után Mészöly Géza, az U19-es válogatott szövetségi edzője is felfigyelt rá.

Kleinheisler László (Videoton, 18)
Korosztálya egyik legtehetségesebb játékosa, a Puskás Akadémián nevelkedett, és José Gomesnél fiatal kora ellenére tavaly alapember lett a Videotonban, idén azonban betegsége miatt eddig csak percek jutottak neki. Technikai tudása és a lövőtechnikája átlagon felüli, Pisont István szerint olyan kvalitásokkal rendelkezik, mint annak idején Détári Lajos.

Németh Márió (Haladás, 26)
A kétlábas játékos a Haladás egyik legtehetségesebb fiatal labdarúgója. Artner Tamás rendszeresen számol vele, idén 20 bajnokin lépett pályára – igaz, csak háromszor játszotta végig a 90 percet. Ha fejlődése töretlen lesz, nem csak magyar szinten válhat belőle jó labdarúgó.

Szécsi Márk (Kecskemét, 19)
Már 19 élvonalbeli mérkőzést számlál, ezek zömét az egyik élcsapat, a Loki mezében szedte össze. Hogy még több játéklehetőséget kaphasson, a télen kölcsönadták Kecskemétre, ahol be is vetik rendszeresen.

Bese Barnabás (MTK, 28)
Már 28 NB I-es találkozót számlál és két gólja is van a kiváló fizikai adottságokkal bíró támadónak. Mindkét találat ennek az idénynek a terméke, a Diósgyőr és a Lombard Pápa kapuját vette be a futballista, aki a meccsek többségén (16 alkalommal) szerephez jutott.

Fiatalok esetében talán törvényszerű, hogy nagyobb számban jelennek meg a csapatokban a támadó posztokon, míg hátrébb az edzők nehezebben vetik be őket. Ennek köszönhetően a védelemben nem válogathattunk olyan sok labdarúgó közül, elöl viszont több olyan futballista is akad, aki már egyre többször megmutathatta magát az NB I-ben, mégsem került be a tizenegybe. A pécsi Beke Péter már 10 fölött jár a szereplések tekintetében, ráadásul több poszton, a védelem és a középpálya szélén is kipróbálták Márton Gáborék. A Honvéd előkészületi meccsein sorozatban rugdosta a gólokat Prosser Dániel, akinek 7 élvonalbeli találkozón már a gól is összejött. A kispesti Filip Holender is rendelkezik magyar állampolgársággal, ő is túl van már a 20 NB I-es meccsen a piros-feketéknél. Kecskeméten a tél egyik "felfedezettje" Szalai Dániel, akit tavasszal háromszor is a kezdők közé nevezett Bekő Balázs. De említhetnénk például a szombathelyi Medgyes Zoltánt, akit érdekes módon klubcsapatában a támadó szekcióban, a korosztályos válogatottnál viszont védőként vesznek számításba. A védelemben is akadnak persze azért ígéretes fiatalok. Egy példa az 1995-ös születésű Lorentz Márton, az Eb-re készülő U19-es válogatott hátsó alakzatának egyik meghatározó tagja a hétvégén remekül debütált az NB I-ben, és vélhetően rövidesen folyamatosan lehetőséget kap Benczés Miklóstól.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON