Részeg rendőr miatt tiltakoznak nyílt levélben a Diósgyőr szurkolói

Feltöltve: 2014, március 26 - 14:40 Frissítve: 2014, március 26 - 14:40

Nyílt levélben tiltakoztak a diósgyőri szurkolói csoportok egy hétvégi történet miatt. A drukkereknek egy rendőrrel volt bajuk.

Íme, az amigeleken.hu olvasható nyílt levél:

"Tisztelt Rendőrkapitány Úr!

Azért választottuk a kommunikáció ezen módját, mert olyan felháborító események történtek az Újpest-DVTK mérkőzés után, amelyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül. A mérkőzés lefújása után a szervezett buszos utazást választó szurkolók készültek az indulásra, amikor az egyik buszra 2 olyan személy szállt fel, akik nem az említett busszal érkeztek. Az egyik személy a miskolci rendőrkapitányságán dolgozik és láthatóan ittas állapotban próbálta megtorolni az állítólag őt ért sérelmet egy szurkolón. A buszon helyet foglaló szurkolók próbálták elsimítani a konfliktust, de az említett kollégája továbbra is szolgálatba kívánta magát helyezni és igazoltatni akarta a vele konfliktusba kerülő szurkolót. Hívta a mérkőzést biztosító budapesti készenléti rendőröket, akik természetesen nem intézkedtek, látva kollégájuk alkoholos befolyásoltság alatt áll, illetve bűncselekmény sem történt. Hosszas huzavona után a szurkoló elhagyta a buszt, a kollégája szintén mondván "ennek még lesz böjtje" és elindult haza a diósgyőri tábor. Miskolcra érve néhány társunk le akart szállni a buszról egy buszmegállóban, amikor is miskolci készenléti rendőrök vették körbe a buszt és senkit nem engedtek leszállni. Az említett ittas rendőr miután körbetelefonálta összes vezető beosztásban lévő miskolci kollégáját, akik támogatásukról biztosították, kísérettel felszállt a buszra és rámutatott egy szurkolóra, hogy szálljon le igazoltatás céljából. Ezután még 4-5 fiatal szurkoló járt hasonlóan. A többiek nem szállhattak le. Ezután az elsőként kiválasztott srácot előállították, majd ezután főhősünk rámutatott még 2 személyre a buszon, akiket szintén előállítottak. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a rendőrrel Újpesten konfliktusba kerülő szurkoló nem tartózkodott ezen a buszon, nem ezen a buszon utazott. A 2 legutoljára előállított szurkoló egészen a mai napig élvezte az önök vendégszeretetét.

A diósgyőri szervezett szurkolói csoportok válaszokat várnak! Hogy lehetséges az, hogy egy saját maga által bevallottan ittas rendőr szolgálatba helyezi magát? Hogy lehetséges az, hogy egy ittas rendőr hatalmát felhasználva ártatlan szurkolókat vegzál? Hogy lehetséges az, hogy akkor is őrizetbe vesznek valakit, ha egy ittas rendőr szava áll szemben 40 szurkolóéval? Hogy lehetséges az, hogy ez a rendőr több alkalommal már hasonlóan ittas állapotban szurkolókat inzultált és intézkedéseket kezdeményez hazai illetve idegenbeli mérkőzéseken egyaránt? Hogy lehetséges az, hogy ez az állítólagosan vezető beosztásban lévő rendőr aki példamutató magatartásról korántsem tett tanúbizonyságot, ittasan torolja meg személyes sérelmeit a jelvényét lóbálva, még nincs felfüggesztve munkájából? Hogy lehetséges az, hogy ha nem történik semmilyen olyan esemény egy labdarúgó mérkőzésen, ami rendőri beavatkozást igényel, akkor a rendőrség kreál valamit magának? Hogy lehetséges az, hogy 200 km-en keresztül kísérik a semmilyen rendbontásba nem keveredő szurkolókat, pazarolva az adófizetők pénzét? Hogy lehetséges az, hogy 2014-ben a szurkoló alacsonyabb rendű állampolgár, mint bárki más az országban? Nagy nyilvánosságot kívánunk keríteni a dolognak ugyanis minden magyar ember közös érdeke, hogy ilyen és ehhez hasonló dolgok többet ne történhessenek meg! Válaszokat várunk!

A szervezett diósgyőri szurkolói csoportok" (Fotó: dvtk.eu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON