Gomes: "Jól bírom a nyomást"; Rossi: "Vannak idióták a lelátón" - így látták az edzők

Feltöltve: 2014, április 5 - 22:27 Frissítve: 2014, április 6 - 10:08

Marco Rossi már tárgyalt kirohanása mellett is akadtak érdekes nyilatkozatok szombaton a magyar élvonalban. A Kispesten győztes Szivics Tomiszláv bevallotta, tudatosan fogták vissza a meccs iramát, a győri Horváth Ferenc hősöket látott Debrecenben, a Kecskeméten veszítő Vidit irányító José Gomes pedig leszögezte, bírja a nyomást, hozzá van szokva. Csertői Aurél reméli, hogy a Paks tud jobban is játszani, mint az MTK ellen, a pécsi Lőrincz Emil pedig emlékeztetett arra, hogy a focit nem labdabirtoklásra játsszák. Edzői nyilatkozatok.

TABELLA: Az NB I állása itt!


BP. HONVÉD – DIÓSGYŐR 1-2 (Zivanovic 9. ill. Futács 21., Kostic 60.)

Gólok itt! I Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt!

Marco Rossi (Honvéd): – Nem lehet, hogy néhány idióta nem érti meg, hogy ez a Honvéd. Uraltuk a meccset a második félidőben, jól játszottunk, megvoltak a helyzetek, de nem lőttük be őket. Hány lehetősége volt a Diósgyőrnek? Kettő?! És nekünk? Rengeteg! Ez a különbség, ezen múlnak a dolgok a fociban. Ezért vagyok ideges. Az a baj, hogy nem rúgjuk be a helyzeteket, nincs meg hozzá a minőség. Ha az edző a probléma, akkor ez könnyen megoldható. Ha akarják, elmegyek, ez ilyen egyszerű. Ezt a csapatot a lehetőségeinknek megfelelően kell értékelni. Mindez csak egy-két embernek szól, a közönség nagy része támogatja a csapatot. Egyetlen mérkőzésen sem aludtam még a kispadon... Szeretném megnyugtatni a szurkolókat, hogy még ez a 7 meccs lemegy, ami hátravan az idényből, addig szól a szerződésem, utána pedig már nem Rossinak fogják hívni a Honvéd edzőjét. Ha a tulajdonos úgy dönt, akkor persze ezt előrébb is hozhatjuk. Sajnos, most ami nálunk kifelé jött a kapufáról, az a másik oldalon bepattant. Emellett szeretném megkérdezni a játékvezetőt, akivel egyébként nem szoktam foglalkozni, hogy mi a különbség a között a két szabálytalanság között, amiből a Diósgyőr a második gólt rúgta, illetve amitől Vécsei Bálint elesett a büntetőterületen belül. (MTVA alapján)

Szivics Tomiszláv (Diósgyőr): – Fontos meccs volt, hiszen két vereség után kellett javítanunk. Tudtunk, hogy egy jó, szervezett csapat lesz az ellenfelünk. Elsősorban a magas labdákra és a kontrákra hívtam fel a játékosok figyelmét a meccs előtt. Türelmes játékot kértem, és azt, hogy "amortizáljuk le" az iramot. Vegyünk vissza belőle, hiszen 15-16 játékossal vagyunk érintettek három sorozatban. A második gól szerencsés körülmények között született, de volt már ez fordítva is, most visszajött. Összességében szerintem megérdemelten nyertünk. Ami Kostic cseréjét illeti, viccesen azt mondhatnám, hogy szerencsére az orrom is jó valamire... (MTVA alapján)


DEBRECENI VSC – GYŐRI ETO 2-2 (Lázár 22., Mihelic 60. ill. Pátkai 11., Strestik 24.)

Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt!

Kondás Elemér (DVSC): – Nagy iramú, színvonalas mérkőzés volt. Nagyon szép gólok estek, sajnos a harmadikat már nem tudtuk belőni. Megvoltak a helyzeteink, egy kicsit több koncentrációra és szerencsére lett volna szükség. Gyakorlatilag ajándékoztunk két gólt az ellenfélnek. Az első előtt rólunk pattant vissza a labda Kalmárhoz, a második előtt pedig Korhut ki szerette volna vágni a labdát, ami rápattant Strestikre. Előttünk adódott az első nagy helyzet, nekünk kellett volna vezetni kettővel. Lőttünk kapufát, egy pici gól kellett volna még, hogy igazán boldogok legyünk. Éreztem a csapatban végig az erőt, azt, hogy győzelemre játszunk. Ikszre sikerült, sajnos elfogyott az idő. (Sport TV)

Horváth Ferenc (Győri ETO): – Annak fényében, hogy majdnem egy órát emberhátrányban játszottunk, elégedett vagyok az egy ponttal, de megmondom őszintén, megnéztem volna, hogy 11 a 11 ellen mi lett volna. Azt gondolom, hogy nagyon jól játszottunk, de sajnos ennek soha nem fogunk a végére járni. Nem tudom, hogy kiállítás volt-e, vagy nem volt az, de a lényeg, hogy vannak olyan játékosaink, akik tíz emberrel is hősként küzdenek az utolsó percig. Erre lehet építeni. Rúgtunk két gyönyörű gólt akcióból, miközben a Loki mind a kettőt pontrúgásból érte el, ami persze nem von le ezek értékéből semmit. (Sport TV)


KECSKEMÉT – VIDEOTON FC 3-1 (Eninful 43., Bebeto 63., Szécsi 89. ill. Nikolics 64.)

Gólok itt! I Beszámoló itt!

Bekő Balázs (Kecskemét): – Arra készültünk, hogy harcra késztessük a Videotont, hogy ne tudják játszani azt a masszív, sokpasszos játékukat, amiben az egyik legjobbak, ha nem a legjobbak a mezőnyben. A második labdák megszerzésére törekedtünk már a kapus kirúgásoknál is, ez jól is működött. Nagy szívvel, akarattal, odaadással játszott a csapat, kulcsfontosságú volt, hogy ezeket a párharcokat megnyertük. Az előny tudatában természetesen masszív védekezésre és gyors kontrákra törekedtünk, de ez ült is, hiszen a Videotonnak egyre többet kellett kockáztatnia. Szívből gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! (kecskemetite.hu)

José Gomes (Videoton): – Két teljesen eltérő része volt a meccsnek. Az elején jól kezdtünk, jó megoldásaink voltak a támadásaink során, de nem sikerült betalálnunk. A fő problémát az jelentette később, hogy a lepattanókat nem sikerült megszerezni, az első gól is így született. A második félidőben is jól építettük fel a támadásokat, de a hazaiak nagyon jól kontráztak, a védelmünk hibáit - hogy nagy területeket adtunk - kihasználták, ez kulcsfontosságú volt, és végül kétgólos különbséggel nyertek. A helyzeteink megvoltak, a befejezések sajnos elmaradtak. Hogy ennek mi az oka? Biztos nem az, hogy a játékosok nem akartak volna nyerni, nyerni akartak. Jól bírom a nyomást, 20 éve vagyok az edzői pályán, ez az élet része. (Forrás és fotó: vidi.hu)


MVM PAKS – MTK 1-3 (Heffler 67. ill. Vass P. 16., Torghelle 36., 60.)

Beszámoló itt! I Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt!

Csertői Aurél (Paks): – Nem lehet két félidő között ekkora különbség. Valószínűleg a játékosok fejben nem érezték át, hogy mekkora a tét. Élet-halál harcról volt szó, küzdeni kellett volna az elejétől. A második félidőben küzdöttünk is, de akkor már nagy volt a hátrányunk. Amit hibáztunk, azt pedig kihasználta kegyetlenül az ellenfél. Sajnos ma nagyon rosszul játszottunk. Remélem, ennél azért többet tud a csapat. (Sport TV)

Garami József (MTK): – Nagyon fontos volt, hogy az első félidőben, különösen annak első részében tudtunk gólt szerezni, ez megnyugtatta a csapatot. A második félidőben aztán elkezdtünk idegeskedni, ekkor elég sok hibával játszottunk. Jobban ki lehetett volna használni a lehetőségeket. Ettől függetlenül is nagyon örülünk a győzelemnek, nagyon fontos siker volt. Gratulálok a srácoknak, mert jól hajtottak. (Sport TV)


LOMBARD PÁPA – PMFC-MATIAS 1-0 (Nagy T. 23.)

Beszámoló itt! I Minden fontos mozzanat itt!

Tóth Bálint (Lombard Pápa): – A helyzetünket figyelembe véve ma egy célfutball volt a játékunk alapja, nem pedig az, hogy nagyon jól, látványosan játsszunk. A gödörből való kikerüléshez ez volt a megoldás, és ez a csapat már többször bebizonyította a bajnokságban, hogy hazai környezetben tudnak 1-0-ra nyerni. A fiúk kitűnően küzdöttek, ez volt az alapja a győzelemnek. Tudtuk, hogy egy szervezett Pécs látogat hozzánk, készültünk a pontrúgásokra, bíztunk benne, hogy ezáltal lesz esélyünk a gólszerzésre, ez bejött. A közönség nagyszerű segítséget adott ahhoz, hogy ez a győzelem megszülethessen, hogy ezáltal egy kis nyugalom költözhessen az öltözőbe. (papa-ma.hu)

Lőrincz Emil (Pécs): – A futballt nem helyzetekre, nem mezőnyfölényre, nem passzokra, nem labdabirtoklásra, hanem gólokra játsszák, ebben ma a Pápa volt a jobb. Hiába játszottunk mezőnyfölényben, és készültünk a pontrúgásokra, végül egy szabadrúgásból hátrányba kerültünk és elveszítettük a mérkőzést. A második félidőben erőlködtünk, próbáltunk egyenlíteni, de a kaputól húsz méterre nem tudtuk azokat a pontos megoldásokat választani, amelyek idáig jellemzőek voltak ránk. (papa-ma.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON