Vasas: Jámbort tulajdonossá tennék - 1 milliárdot kaphatnak stadionrekonstrukcióra

Feltöltve: 2014, április 16 - 21:19 Frissítve: 2014, április 17 - 10:32

A tervek szerint kéthavonta tartanak szurkolói ankétot a jövőben a Vasasnál, a legutóbbi alkalmon a felnőtt labdarúgás, ezen belül Jámbor János szerepvállalása, valamint a stadionkérdés volt a két fő téma. Az alábbiakban az eseményről tudósító vasassc.hu beszámolójából idézünk.

"A felnőtt labdarúgás jövőjével kapcsolatban a Markovits László klubelnök klubelnök ismét megerősítette, az anyaegyesület mint civil szervezet nem képes profi labdarúgást működtetni, de a Jámbor Jánossal történt korábbi szóbeli megállapodás, és a közösen kiadott közleményben foglaltakat továbbra is érvényesnek tekintik magukra nézve.

Markovits László elmondta, ennek a tükrében a közös cél jelenleg az, hogy Jámbor János a jövőben ne csak üzemeltetőként, hanem tulajdonosként is szerepet vállaljon.

Arról is döntés született, hogy amennyiben ez megtörténik, a Vasas SC kellő garanciát érez arra, hogy egyszázalékos tulajdonos maradjon a Kft-ben. Markovits László szurkolói kérdésre válaszolva elmondta, a Vasas SC garantálja, hogy ha a jövőben esetleg bekövetkezne a legrosszabb eshetőség, és nem lenne tőkeerős befektető, a felnőtt labdarúgás akkor sem szűnik meg a klubnál.

A másik kiemelt téma az Illovszky Stadion rekonstrukciója volt. Ennek kapcsán a Vasas SC elnöke elmondta, a kormány által jóváhagyott stadionrekonstrukciós program értelmében jelen állás szerint egymilliárd forintból épül új stadion a Fáy utcában.

Az ezzel kapcsolatos hivatalos határozat tavaly év végén született meg, de az előkészítő munka már hamarabb elkezdődött. A klub folyamatos kapcsolatban áll Vígh László kormánybiztossal, illetve az MLSZ illetékeseivel, annak érdekében, hogy a magyar állam és a szövetség előírásait figyelembe véve a lehető leghatékonyabban lehessen felhasználni az megítélt támogatást.
Közbeszerzés útján a magyar állam építteti meg közvetlenül a létesítményt, így a támogatási összeg nem kerül a sportklub számlájára. Ettől függetlenül a Vasas SC mint vagyonkezelő arra törekszik, hogy egy modern, megfelelő kiszolgálóegységekkel rendelkező stadion épüljön a Fáy utcában, amely segíthet abban, hogy tényleg családi esemény legyen a meccsre járás. A stadion a tervek szerint el lesz tolva a Fáy utca irányába, annak érdekében, hogy egy további füves edzőpálya is kialakítható legyen.

A pontos befogadóképességről egyelőre még korai beszélni, de annyi biztos, hogy a kötelezően megépítendő két hosszanti lelátó mellett a kapuk mögött marad hely az esetleges további bővítésre. Annak érdekében, hogy már az első ütemben mindenki számára a legideálisabb megoldás kerüljön a Kormány részéről elfogadásra, a Vasas SC, a felnőttcsapat vezetése, illetve a Vasas Kubala Akadémia egymással összefogva teszi meg a szükséges lépéseket. Ez is azt mutatja, hogy a Vasas-családon belül ma már ez a három fél mind sportszakmai, mind az egyéb más témákban egységesen, közös érdekek mentén lép fel.

Az elnöki bevezető után Vancsa Miklós beszélt röviden a labdarúgócsapat jelenlegi helyzetéről, illetve a jövőt illető szakmai elképzelésekről. Megerősítette, hogy a cél továbbra is az, hogy néhány éven belül ismét élvonalbeli csapata legyen a Vasasnak. A saját nevelésű fiatalok bevonásával elkezdődött a szisztematikus építkezés, ez pedig a jövőben is folytatódni fog. Ennek érdekében Tóth András, jelenlegi másodedző felel azért, hogy a fiatalokat minél zökkenőmentesebben tudják integrálni a felnőttcsapatba.
A következő évtől pedig a Vasas Kubala Akadémia U21-es együttese is a felnőttcsapat szakmai felügyeletébe fog tartozni.

Ennek kapcsán Markovits László megjegyezte, hogy a klub többi szakosztálynál is hasonló a koncepció, a jövőben a csapatsportágakban (kézilabda, vízilabda, röplabda) a mindenkori felnőtt vezetőedző lesz az utánpótlás szakmai felelőse. Azért, hogy a jövőben a klub az összes csapatsportágban minél hatékonyabban tudjon támaszkodni a saját nevelésű fiataljaira."(Fotó és forrás: vasassc.hu)

» » Országos focitorna indul komoly pénzjutalommal - siess a nevezéssel!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON